Menu

2:22 (2017)

Život jednog čovjeka pretvara se u kaos kada mu se svaki dan počnu ponavljati događaji točno u isto vrijeme.

  U kinima

Hrvatska06.07.2017.
Bosna i Hercegovina06.07.2017.

  Ocjena

 2:22
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 38min

  Zemlja / jezik

SAD, Australija / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Paul Currie

  Scenarij

Todd Stein
Nathan Parker

  Produkcija

Tyson Bidner
Paul Currie
Bruce Davey
David Fountain
Barbara Gibbs
Brendan Heffernan
Steve Hutensky
Garrett Kelleher
Lorcan Kelleher
Jodi Matterson
Bill Mechanic
Charlie O’Carroll
Jackie O’Sullivan
Jimmy Price
Todd Stein
Kel West
David Whealy
J. Mitchell White

  Glazba

Lisa Gerrard
James Orr

  Kinematografija

David Eggby
  Sinopsis

Kontrolor leta iz New Yorka, Dylan Branson (Michiel Hulsman) pravo je oličenje uspješnog čovjeka, sve do onog dana kada ga, točno u 14:22, zaslijepi svjetlost točno u trenutku kada dva putnička zrakoplova jedva uspio izbjeći sudar. Suspendiran sa posla, Dylan počinje primjećivati da mu se u životu ponavljaju određeni događaji, uvijek u isto vrijeme. Ispod svega leži određen slijed događaja koji ga uvijek dovedu do Grand Central Stationa, svakoga dana u 14:22. I dok on polako ulazi u kompleksnu vezu sa predivnom ženom koja radi u galeriji umjetnina, Sarom (Teresa Palmer), koja je zakomplicirana zbog njenog bivšeg dečka Jonasa (Sam Reid), Dylan mora slomiti moć prošlosti, te preuzeti kontrolu nad budućnosti.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Teresa Palmer Sarah
Michiel Huisman Dylan
Sam Reid Jonas
Maeve Dermody Sandy
Remy Hii Benny
Simone Kessell Serena
Kerry Armstrong Catherine
Carma Sharon Restaurant Patron
John Waters Bill
Katie McConnell School Teacher
  Recenzija

Bilo da vjerujete u sudbinu ili puku slučajnost, ovaj dramatični triler Australca Paula Curriea, jedan je od čak tri filmova ove godine koji se poigravaju sa idejom ponavljanja povijesti, koju je prije mnogo godina obradio i poznati film “Groundhog’s Day”, te nedavno veliki sci-fi hit “Edge of Tomorrow.” Vrijeme iz naslova filma je trenutak kada sve polazi po zlu za kontrolora leta Dylana, kojeg glumi nizozemski glumac Michiel Huisman iz serije “Game of Thrones.” Napisan od strane Todda Steina i Nathana Parkera, scenarij je nekoć bio veoma privlačan velikim studijima, prije nego ga je preuzeo Currie, što nije nimalo začuđujuće jer je veoma lako vidjeti ovaj film kako dobro funkcionira sa velikim budžetom.

Huisman je bez pogovora veoma zgodan glumac, iako mu nedostaje nekoliko bodova na polju karizme i šarma, no svakako je dovoljno dobar da gledatelje drži zainteresiranima za Dylanovo putovanje, te bez problema nosi čitav film na svojim leđima. Nadalje, Palmer se ponovno dokazala kao glumica koja ima mnogo više smisla za dramu nego što joj je to često dozvoljeno – možda je to jedna od loših strana kada si tako zgodna žena? Osim ovo dvoje, ostatak glumačke ekipe prilično je stereotipan i prosječan, što je vjerojatno podjednaka krivnja sporednih glumaca i scenarista.

Iako je bio jedan od producenata u Oscarom nagrađenoj ratnoj drami Mela Gibsona, “Hacksaw Ridge”, Currie je ovoga puta dokazao cijelom svijetu da zna kako biti i vrhunski redatelj, barem što se tiče kreiranja jednog veoma uglađenog filma sa solidnim produkcijskim vrijednostima i efektivnim korištenjem relativno skromnog budžeta. Dio kvalitete ovog filma bez sumnje leži i u odabranim lokacijama, koje uključuju mnogo predivnih scena unutar Grand Central Stationa u New Yorku.

“2:22” možda nije najbolji primjer trilerskog žanra, no svejedno je film koji će se dopasti onima koji su uživali u luckastom filmu Bradleya Coopera, “Limitless” i njegovim sci-fi konceptima, pa čak i onima kojima se dopao “Lucy”, redatelja Luca Bessona. Osim toga, on je nemjerivo bolji od nevjerojatno sličnog filma sa Nicholasom Cageom iz 2009.g, “Knowing”. U konačnici, ukoliko ste ljubitelj nešto blažih trilera, a posebice ako vam je interesantan glavni znanstveno-fantastični koncept ovog filma, ovaj film bit će vam prava poslastica.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Romantični Horori Kriminalistički Akcije
Sortiraj