Menu

X-Men: Apocalypse (2016)

Nakon tisuću godina sna budi se tim snažnih mutanata koji žele spasiti čo­vječanstvo od propasti i stvoriti novi svjetski poredak u kojem će vladati Apocalypse.

  Ocjena

 X-Men: Apocalypse
(2016) on IMDb

  Trajanje

2h 24min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Bryan Singer

  Scenarij

Simon Kinberg
Bryan Singer
Michael Dougherty
Dan Harris

  Produkcija

Blondel Aidoo
Todd Hallowell
Simon Kinberg
Stan Lee
Kathleen McGill
Josh McLaglen
John Ottman
Hutch Parker
Lauren Shuler Donner
Bryan Singer
Jason Taylor

  Glazba

John Ottman

  Kinematografija

Newton Thomas Sigel
  Sinopsis

Od nastanka civilizacije, njega su smatrali Bogom. Apocalypse, prvi i najmoćniji mutant iz Marvelovog X-Men svijeta, preuzeo je moći mnogih drugih mutanata, čime je stekao neograničenu moć i besmrtnost. Nakon što se nakon milenija sna napokon probudio, on je razočaran stanjem u kojem se svijet nalazi, te činjenicom da slabići vladaju njime. Stoga odluči potražiti pomoć moćnih mutanata, jedan od kojih je i razočarani Magneto, kako bi počistio čovječanstvo i stvorio novi svjetski poredak u kojem će on biti jedini vladar. I dok sudbina svijeta visi o tankoj niti, Raven, uz pomoć Profesora X, mora sastaviti ekipu mladih X-Mena kako bi zaustavili svojeg najvećeg neprijatelja do sada i spasili čovječanstvo i mutante od potpunog uništenja.
  Trailer

  Glumac   Uloga
James McAvoy Professor Charles Xavier
Michael Fassbender Erik Lehnsherr/Magneto
Jennifer Lawrence Raven/Mystique
Nicholas Hoult Hank McCoy/Beast
Oscar Isaac En Sabah Nur/Apocalypse
Rose Byrne Moira Mactaggert
Evan Peters Peter Maximoff/Quicksilver
Josh Helman Col. William Stryker
Sophie Turner Jean Grey
Tye Sheridan Scott Summers/Cyclops
  Recenzija

Nakon prve trilogija X-Men filmova, Marvel je lansirao novi serijal koji se vratio natrag u vrijeme kako bi nam pokazao X-Men kao djecu. Sada dolazimo do „X-Men: Apocalypse“, trećeg filma u novoj trilogiji, a još uvijek se čini kao da se priča namješta za nešto mnogo veće. To je nažalost, slaba točka ove trilogije, te su svi vjerojatno očekivali da će ovi likovi do sada već biti mnogo konkretniji, no nažalost još uvijek ništa od toga.

Redatelj je ponovno Bryan Singer, a scenarist Simon Kinberg. Radnja filma smještena je u 1983.g, 10 godina nakon događaja iz prošlog nastavka u kojem je svijet saznao za prisutnost mutanata. Charles Xavier (James McAvoy) i dalje vodi svoju školu mutanata u New Yorku. Raven (Jennifer Lawrence) tamo dovodi teleportirajućeg Nightcrawlera (Kodi Smit-McPhee), a Alex Summers (Lucas Till) dovodi svog brata Scotta (Tye Sherian). Scott se zaljubi u Jean Grey (Sophie Turner), telepatičnu i telekinetičku djevojku koja ima problema sa kontroliranjem svojih moći. A Magneto se skriva u Poljskoj od incidenta koji se dogodio prije 10 godina.

No, tko je zlikavac? To bi bio Apocalypse (Oscar Isaac), drevni Egipćanin koji je bio prvi mutant i ima neograničenu moć zahvaljujući svojoj sposobnosti da preuzima moći drugih mutanata. On odluči razoriti čovječanstvo i stvoriti novi poredak. Kako bi to mogao ostvariti, treba pomoć četvero najmoćnijih mutanata. To su Angel (Ben Hardy), Storm (Alexandra Shipp), Psylocke (Olivia Munn) i Magneto, koji nakon velike tragedije postane ogorčen postpucima čovječanstva. CIA agentica Moira MacTaggert (Rose Byrne), također se vraća u ovom nastavku, kao potencijalni ljubavni interes Charlesa Xaviera. Tu su također i manji likovi poput Quicksilvera (Evan Peters) i drugih.

Film se većinu vremena drži prilično dobro – niti je dovoljno kreativan da bude impresivan, niti dovoljno loš da bude dosadan. Ima nekoliko veoma svijetlih trenutaka, nekoliko uistinu humorističnih scena, te uobičajenu kvotu akcijskih sekvenci. No, sami svršetak filma prilično je čudan i težak za pratiti, što dovodi do lošeg raspleta. Naposlijetku, naravno, dobivamo neke naznake da će idući nastavak biti još bolji, no tko to više može znati? Kako god da bilo, ovo je dovoljno zabavan film za trenutne obožavatelje.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Horori SF-ovi Komedije Avanture Animirani Sinkronizirani crtići Romantični Drame Kriminalistički
Sortiraj