Menu

Wrath Of The Titans (2012)

Perseus ohrabruje podmukao svijet podzemlja da spasi njegova oca Zeusa koji je zarobljen od njegova sina Aresa i brata Hadesa koji je poslao drevne Titane na svijet.

  Ocjena

 Wrath of the Titans
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 39 min

  Zemlja / jezik

SAD, Španjolska / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Jonathan Liebesman

  Scenarij

Dan Mazeau
David Johnson
Greg Berlanti
Beverley Cross

  Produkcija

Kevin De La Noy
Basil Iwanyk
Jon Jashni
Polly Johnsen
Louis Leterrier
Callum McDougall
Karl McMillan
Thomas Tull

  Glazba

Javier Navarrete

  Kinematografija

Ben Davis
  Sinopsis

Deset godina nakon njegove herojske pobjede nad čudovištem Krakenom, Perzej, polubog i sin Zeusa, pokušava živjeti mirnijim životom kao lokalni ribar i otac 10-godišnjeg sina, Heliusa. U međuvremenu, borba za vlast vodi se između bogova i Titana. Oslabljeni zbog ljudskog nepovjerenja, bogovi gube kontrolu nad zarobljenim Titanima i njihovim opasnim vođom Kronosom, ocem dugovladajućeg Zeusa, Hadesa i Posejdona. Perzej ne može ignorirati svoju pravu sudbu kada Hades, zajedno sa Zeusovim sinom Aresom, prijeđe na stranu Titana kako bi zarobio Zeusa. Snaga Titana raste, dok Zeusove moći polako napuštaju svog vlasnika.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Sam Worthington Perseus
Liam Neeson Zeus
Ralph Fiennes Hades
Edgar Ramirez Ares
Toby Kebbell Agenor
Rosamund Pike Andromeda
Bill Nighy Hephaestus
Danny Huston Poseidon
John Bell Helius
Lily James Korrina
  Recenzija

Svaki redatelj u Hollywoodu mora da je zavidio Jonathanu Liebesmanu kada je dobio priliku režirati ovaj film. To je bio posao kojeg je gotovo nemoguće loše odraditi, jer bez obzira na sve, nitko ne može napraviti gori fantastični ep od „Clash of the Titans“ remakea. I tako, dok se većina nastavaka brine o tome da dosegnu kvalitetu koju je postavio njihov prethodnik, ovaj film mogao je samo biti bolji.

Priča se odvija desetak godina nakon događaja u prvom filmu, što je izgleda taman dovoljno da se svi likovi potpuno promijene, kao da su pisci zaboravili pogledati original. Perzej, kojeg ponovno utjelovljuje Sam Worthington, sada je otac samac, nakon što je njegova žena umrla negdje između dva nastavka filma. Iako je na kraju prošlog dijela bila sretna što ju je Zeus učinio smrtnom, sada je možda ipak požalila.

Nakon zapleta, cijeli film se odvija veoma brzo i odlučno, što rezultira relativno kratkim trajanjem od 99 minuta, te film nažalost pati od premalo realizacije svojih likova. No, zli Hades (Ralph Fiennes) ima neočekivani preokret, te je veoma dobro napisan lik, kojeg će svi zasigurno uživati gledati, skupa sa njegovom pričom.

Ostatak filma je prepun akcijskih scena, i to veoma dobro režiran, posebice scene u šumi sa raznim zamkama. Glumci su solidni, a pogotovo Ralph Fiennes i Rosamund Pike, no nažalost nisu mogli previše istaknuti svoje talente zahvaljujući veoma šturo napisanoj skripti. Naposlijetku, iako ovo definitivno nije savršen film, očito je bolji od svog prethodnika, te topla preporuka svima onima koji vole grčku mitologiju i mnoštvo odlično režirane akcije.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Drame Kriminalistički Komedije Avanture Fantazije SF-ovi
Sortiraj