Menu

Wonder Woman (2017)

Amazonska princeza ratnica odlazi u svjetski rat kako bi pronašla svoju pravu svrhu na ovom svijetu.

  U kinima

Hrvatska01.06.2017.
Bosna i Hercegovina01.06.2017.
Srbija01.06.2017.

  Ocjena

 Wonder Woman
(2017) on IMDb

  Trajanje

2h 21min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Patty Jenkins

  Scenarij

Alan Heinberg
Zack Snyder
Jason Fuchs
William Moulton Marston

  Produkcija

Wesley Coller
Tommy Gormley
Geoff Johns
Stephen Jones
Charles Roven
Rebecca Steel Roven
Enzo Sisti
Deborah Snyder
Zack Snyder
Richard Suckle

  Glazba

Ruper Gregson-Williams

  Kinematografija

Matthew Jensen
  Sinopsis

Prije nego što je postala Wonder Woman, ona se zvala Diana i bila je princeza Amazonki, istrenirana da postane nepobjedivom ratnicom. Odgojena na udaljenom rajskom otoku, kada u njen svijet sleti američki pilot i ispriča njoj i ostalim Amazonkama o velikom ratu koji se vodi u vanjskom svijetu, Diana odluči napustiti svoj dom, uvjerena u to da može pomoći bržem rješavanju sukoba. Boreći se na strani muškarca u ratu koji će okončati sve ratove na svijetu, Diana će otkriti svoje prave moći i ono mnogo bitnije, svoju istinsku sudbinu na ovom svijetu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Gal Gadot Wonder Woman
David Thewlis Sir Patrick
Robin Wright General Antiope
Chris Pine Steve Trevor
Connie Nielsen Queen Hippolyta
Elena Anaya Maru
Lucy Davis Etta Candy
Danny Huston General Erich Ludendorff
Ewen Bremner Charlie
Doutzen Kroes Venelia
  Recenzija

Prije gledanja ovog filma, shvatili smo nešto. Prošlo je više od deset godina otkad je žena-superheroj spasila svijet. Možemo samo zamisliti kako je hrpetina srednjovječnih muškaraca sjedila u sobi za sastanke i proučavala kako napraviti dobar film o ženskoj superjunakinji. No, znači li to da će rezultat biti nešto u stilu dvosatne reklame za tampone? Pa, zapravo i ne. “Wonder Woman” se doima kao prava stvar, odlična akcijska avantura u stilu “Indiane Jonesa”, sa odličnim simslom za humor i jednom od najboljih zlikavica ove godine.

Uvod filma započinje na udajlenom otoku nastanjenom isključivo ženama koje su zgodne i izgledaju kao da su upravo došle sa reklame za Dolce & Gabbanu. To mjesto zove se Themyscira, a u njemu Amazonke žive u miru već tisućama godina. Glumica i bivša misica Izraela Gal Gadot princeza je Amazonki, Diana, koja je napravljena od gline i oživljena od strane boga Zeusa. No, mir na otoku ubrzo biva uznemiren kada na njega dođe američki vojnik (Chris Pine), koji odlično odrađuje svoju ulogu sporednog junaka sa veoma dobrim smislom za humor.

Sama priča filma je funkcionalna. Vrijeme je Prvog svjetskog rata, a Pine je američki špijun koji je otkrio da zla njemačka kemičarka Dr. Maru (Elena Anaya) – poznata i kao Doctor Poison – planira napraviti stravičnu bombu i njome istrijebiti sve savezničke vojnike na fronti. Wonder Woman se ponudi da pomogne čovječanstvu, stavljajući na sebe svoje okove koji odbijaju metke i svoj čarobni laso istine.

Za razliku od Batmana, Wonder Woman nema nimalo osjećaja ljutnje i srdžbe. Ona je dobra i drabga, sa veoma snažnim moralnim kompasom. Je li kompleksni ženski lik? Baš i ne. No Gadot, koja je inače bivša pripadnica izraelske vojske, nikada ne dozvoljava da njen lik postane dosadan, iako je gotovo nadmašena od strane Anaye u ulozi Doctor Poison, koja je u ovom filmu uistinu fenomenalna.

Ovaj film samo je uvodna priča o Wonder Woman – smještena mnogo godina prije prošlogodišnjeg “Batman v Superman”, u kojem je Gadot prvi puta glumila ovog lika. Redateljica Patty Jenkins hvala bogu zna kako u film pustiti malo svjetlosti, te je cijeli film zapravo pogonjen simpatičnim šarmom i humorom, a to je nešto što je DC-ovim filmovima veoma nedostajalo, pogotovo uspoređujemo li ih sa Marvelom. Ako je suditi po ovom filmu, DC bi uistinu mogao imati šanse vratiti se u borbu, no film koji će o tome presuditi svakako će biti “Justice League”, kojeg očekujemo nešto kasnije ove godine.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Sinkronizirani crtići Trileri Drame Fantazije Kriminalistički
Sortiraj