Menu

Wind River (2017)

Veteranski tragač pomaže u istrazi ubojstva mlade Indijanke, te koristi tu priliku kako bi se iskupio za svoje prošle grijehe.

  U kinima

Hrvatska21.09.2017.
Bosna i Hercegovina21.09.2017.
Bosna i Hercegovina02.11.2017.

  Ocjena

Wind River (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 47min

  Zemlja / jezik

UK, Kanada, SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Taylor Sheridan

  Scenarij

Taylor Sheridan

  Produkcija

Braden Aftergood
Elizabeth A. Bell
Peter Berg, Nik Bower
Nicolas Chartier
Brahim Chioua
Jonathan Dectker
Babak Eftekhari
Jonathan Fuhrman
Matthew George
David Glasser
Wayne Marc Godfrey
Basil Iwanyk
Robert Jones
Erica Lee, Vincent Maraval
Agnes Mentre
Deepak NAyar
Wayne L. Rogers
Sigurjon Sighvatsson
Chrisopher H. Warner
Bob Weinstein
Harvey Weinstein
Tim White
Trevor White

  Glazba

Nick Cave
Warren Ellis

  Kinematografija

Ben Richardson
  Sinopsis

“Wind River” sablasni je triler koji slijedi novopečenu FBI agenticu (Elizabeth Olsen), koja se udružuje sa lokalnim tragačem divljine koji je veoma dobro upoznat sa lokalnim ljudima, no krije i stravičnu prošlost (Jeremy Renner) kako bi zajedno istražili ubojstvo djevojke i razoktrili okolnosti pod kojima je došlo do njenog ubojstva. Režiran i napisan od strane Taylora Sheridana, ovaj film osim zvijezda u glavnim ulogama također donosi i nastupe Gila Birminghama, Jona Bernthala, Julie Jones, Kelsey Asbille i Jamesa Jordana.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Kelsey Asbille Natalie
Jeremy Renner Cory Lambert
Julia Jones Wilma
Teo Briones Casey
Apesanahkwat Dan Crowheart
Graham Greene Ben
Elizabeth Olsen Jane Banner
Tantoo Cardinal Alice Crowheart
Eric Lange Dr. Whitehurst
Gil Birmingham Martin
  Recenzija

Pišući filmove poput “Sicaria” i “Hell or High Water”, Taylor Sheridan uspio je ponovno oživjeti žanr neo-westerna. Njegovi filmovi uskrsnuli su gotovo potpuno zaboravljeni žanr i od njega učinili ponovni komercijalni uspjeh. Sa svojim najnovijim filmom “Wind River”, Sheridan završava svoju trilogiju te ujedno postavlja standarde najviše visine, stoga jao onome tko ga u budućnosti bude pokušavao nadmašiti.

“Wind River” nevjerojatno je napet film – toliko napet da biste se možda tu i tamo mogli nasmijati da vam svi mišići u svakom trenutku nisu potpuno stisnuti. Sheridanov prvi bogatiji film odlično koristi veliko ništavilo i klasustrofobične unutrašnjosti njegovog odabranog mjesta radnje. Kao i u njegovim prijašnjim filmovima, nasilje se pojavljuje neočekivano i jedanko brzo nestaje kao što je i došlo. Napetost iz minute u minutu raste sve više, kao fitilj dinamita, a to je podjednaka zasluga Sheridana koliko i njegove glumačke ekipe.

Jeremy Renner žrtva je svojih prijašnjih uloga. Njegov rad u filmovima poput “28 Weeks Later” ili “Avengers” serijalu stavljao ga je u uloge koje mu pašu, no koje nemaju dovoljno dubine. “Wind River” stavlja u ulogu ožalošćenog, no veoma infomiranog kauboj-tipa. On je sposoban podnijeti mnogo patnje, no također je i veoma snalažljiv. Olsenina Banner preduboko je zaglibila, te treba Lambertovu pomoć u divljini. No, svejedno je sposobna naučiti stvari na brzinu i snaći se kada je to potrebno. Sheridanovi likovi imaju mane, no s njima se lako poistovjetiti što je veoma bitno za samo srce filma.

U konačnici, “Wind River” je možda jedan od najboljih filmova 2017. godine. Na prvi pogled on je veoma sličan drugim Sheridanovim filmovima, no brutalnost Sjevera dobrodošla je promjena u odnosu na pustinje iz prošlih filmova. Veoma malo ljudi može se pohvaliti tako kvalitetnom konzistentnošću koju posjeduje Sheridan, te tako jednostavnim, no istovremeno intrigantnim pričama punih odličnih likova. “Wind River” zasigurno je najbolji Sheridanov uradak, te pravi šampion trilera i napetosti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Drame Kriminalistički Biografije Trileri
Sortiraj