Menu

Wild Oats (2016)

Evin život promjeni se kada greškom dobije isplatu životnog osiguranja od 5 milijuna dolara umjesto očekivanih 50 tisuća dolara. Ona i njena najbolja prijateljica uzimaju taj novac i kreću u avanturu života.

  U kinima

Hrvatska05.01.2017.
Bosna i Hercegovina12.01.2017.

  Ocjena

 Wild Oats
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 26min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Andy Tennant

  Scenarij

Gary Kanew
Claudia Myers

  Produkcija

Mary Aloe
Hezi Bezalel
Omri Bezalel
Azim Bolkiah
Jeff Bowler
Tom Butterfield
Peggy Case
Agathe David-Weill
D.J. Dodd
Blythe Frank
Re’Shaun Frear
Dean E. Fronk
John G. Ives
Lucas Jarach
Kip Konwiser
Henry Less
Michael Mailer
Matthew Medlin
Yazmin Melero
Jack Meredith
Merlin Merton

  Glazba

George Fenton

  Kinematografija

José Luis Alcaine
  Sinopsis

Eva (Shirley MacLaine) je udovica i umirovljena profesorica povijesti koja uživa u svom mirnom životu. No, njen život naglo se promjeni kada greškom dobije ček isplate životnog osiguranja od 5 miljiuna dolara umjesto očekivanih 50 tisuća dolara. Na nagovor svoje najbolje prijateljice Maddie (Jessica Lange), Eva unovči ček, te njih dvije odlaze na Kanarske otoke sa namjerom da dožive najbolji provod svog života. No, njihova fantazija ne potraje dugo, kada shvate da su preko noći postale medijska senzacija. Sada, proglašene bjeguncima od zakona, ove dvije dame morat će nadmudriti trio prevaranata, predvođen lokalnim vinarom Carlosom (Santiago Segura), izmuljati osiguravajućeg agenta Vespuccija (Howard Hesseman) koji se udružio sa Evinom kćeri Crystal (Demi Moor), te biti brže od zakona. No, ono što nimalo ne očekuju jest da će u tome biti dobre.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jessica Lange Maddie
Demi Moore Crystal
Shirley MacLaine Eva Fenton
Howard Hesseman Vespucci
Rebecca Da Costa Flavia
Stephanie Beacham Tammy
Jay Hayden Chip
Eileen Grubba Mrs. Krims
Miles Mussenden Bernard Dyson
Lynne Ashe Laurie Pinkerton
  Recenzija

Djevojke se samo žele dobro zabaviti, a ta rečenica ne poznaje dobne granice. Stanovnice Illionisa Eva i Maddie najbolje su prijateljice već 40 godina. Kada Evin muž premine, njegova osiguravajuća tvrtka Evi greškom izda ček od 5 milijuna dolara umjesto 50 tisuća dolara. Nakon što Maddie nagovori Evu da zadrži novac, ove dvije dame odlaze na Kanarske otoke gdje uživaju u skupim hotelima, shoppingu i kasinima. Evi prilazi šarmantni škotski biznismen, dok Maddie uživa u pažnji mlađeg momka Chipa. U međuvremenu, osiguravajući agent Vespucci, tik pred mirovinom, dobiva zadatak vratiti greškom isplaćen novac. U pratnji Evine kćeri Crystal, on odlazi na Kanare kako bi se suočio sa Evom i Maddie. No, s vremenom osiguravajuća tvrtka bit će najmanji problem Evi i Maddie.

Postoji mnogo filmova koji imaju zanimljiviju pozadinsku priču nego onu koju pričaju na ekranu. I ovaj je jedan od njih. Film je objavljen 2012.g, a u toj verziji, glavni likovi trebali su otputovati u Los Angeles umjesto na Kanare. Iako izgleda kao tipični indei film, „Wild Oats“ je zapravo imao velike komplikacije prilikom produkcije, što je dovelo do toga da su se glavne glumice morale odreći dijela svoje plaće. Razni drugi ustupci rađeni su kako bi film mogao doživjeti svoj kraj, stoga je mnogo toga u samome filmu prilično nespretno izvedeno.

No, je li sve to bilo vrijedno truda? Konačni rezultat prilično je zabavan, no nipošto ga ne bismo nazvali remek-djelom. On nije toliko predivan kao „Las Vegas“, no ipak je podosta šarmantan zahvaljujući interakciji između MacLain i Lange. Karakterizacija likova nikada ne odlazi dublje od površinske, te su mnogi od njih tipični stereotipi. Ima tu i mnoštvo predvidivih šala na račun starijih osoba, uključujući dugu sekvencu u kojoj Eva i Maddie bivaju frustrirane od strane govornog automata kada pokušavaju nazvati osiguravajuću tvrtku.

„Wild Oats“ previše je pretjeran i blesav da bi smo ga nazvali realističnom komedijom, no isto tako nije niti potpuna farsa. Zahvaljujući dvjema glavnim glumicama, koje jednostavno ne mogu pružiti loš nastup (iako ovaj ne bismo nazvali njihovim najboljim), ovaj film uspijeva biti dovoljno smiješan da vas zabavi jedno nedjeljno poslijepodne, pogotovo ako spadate u njegovu cijlanu demografiku.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Drame Trileri Biografije Animirani
Sortiraj