Menu

Why Him? (2016)

Blagdansko okupljanje prijeti da će poći po zlu kada Ned Fleming otkrije da dečko njegove kćeri, milijarder iz Silicon Valleyja, planira postaviti sudbonosno pitanje.

  U kinima

Hrvatska22.12.2016.
Bosna i Hercegovina22.12.2016.
Srbija05.01.2017.

  Ocjena

 Why Him?
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 51min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

John Hamburg

  Scenarij

Jonah Hill
John Hamburg
Ian Helfer

  Produkcija

Stuart Cornfeld
Georgia Kacandes
Dan Levine
Shawn Levy
Scott Robertson
Ben Stiller

  Glazba

Theodore Shapiro

  Kinematografija

Kris Kachikis
  Sinopsis

Tokom blagdana, Ned (Bryan Cranston), veoma zaštitnički otac pun ljubavi, te njegova obitelj, posjete njegovu kćer koja živi u Stanfordu. Tamo Ned upoznaje svoju najveću noćnu moru – njenog dobrog, no izuzetno socijalno čudnog dečka, koji je milijarder iz Silicon Valleyja. Njegovo ime je Laird (James Franco), a između njega i Neda ubrzo započne veliko rivalstvo. Nedova panika polako dosegne nebeske nivoe, kada se nađe izgubljen u glamuroznom visokotehnološkom svijetu te sazna da Laird planira zaprositi njegovu kćer.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Zoey Deutch Stephanie Flaming
James Franco Laird Mayhew
Tangie Ambrose Patty Dunne
Cedric the Entertainer Lou Dunne
Bob Stephenson Jerry in Graphics
Bryan Cranston Ned Fleming
Megan Mullally Barb Fleming
Zack Pearlman Kevin Dingle
Griffin Gluck Scotty Fleming
Jee Young Han Marnie Dingle
  Recenzija

Ne dešava se često da su Bryan Cranston i Megan Mullally komedični spasitelji filma, no eto, takva je jednostavno 2016. godina. Godine vježbanja u TV serijama (“Malcolm in the Middle” i “Will & Grace”) omogućile su im da ovaj film uzdignu iznad nečeg sasvim prosječnog, u ulogama roditelja mlade djevojke koja se spaćkala sa Jamesom Francom (ovo nije horor film).

Sama premisa ovog filma, koja uvelike podsjeća na “Meet the Parents”, potpuno je predvidiva te slijedi sve korake koje možete zamisliti, iako tu i tamo malo zaluta, što je i jedan od razloga koji spašava ovaj film. Režiran od strane Johna Hamburga (“I Love You, Man”) te napisan od strane Hamburga i Iana Helfera, film sva sreća nema nikakve veze sa tajnama i spletkama, te ne pokušava pokazati Lairda i Neda kako nadmudruju jedan drugoga, a Ned također niti ne poludi do kraja. Isto tako, ovo nije film u kojem je jedan lik potpuno nepodnošljiv, no samo jedan drugi lik to primjećuje, a svi ostali ga ne razumiju. U ovom filmu svi znaju da je Laird problematičan, no pitanje je predstavlja li to uistinu neriješivi problem.

S druge strane, premisa nas dovodi do nekih prilično ustajalih i prožvakanih farsi, koje uključuju: slučajne porniće na laptopu i zaboravljanje zatvaranja istog, zbunjujuće visokotehnološku japansku wc školjku, te skrivanje ispod stola kako bi se prisluškivalo dvoje ljudi, koji se odluče poseksati na istom tom stolu. Prilično smo sigurni da nikakav glumački talent, niti najveći komičari ovog svijeta ne bi mogli popraviti ovakve scene, stoga nas uvijek dobro nasmije kada se netko odluči upravo to pokušati napraviti.

Isto mišljenje imamo i o veoma čudnima, komedički potpuno nesmislenim cameo ulogama, koje u ovom filmu uključuju Elona Muska i članove rock grupe KISS. Jedna stvar je kada SNL ili neki drugi late night show zgrabi nekog poznatog i ubaci ga u neki skeč na licu mjesta. Nije nam smiješno, no nije nas niti mnogo briga. Ipak, kada se film odluči pomučiti kako bi doveo nekog poznatog samo za jednu jedinu scenu, onda očekujemo da se toj sceni posveti malo više razmišljanja, što ovaj film nije napravio.

No, Francova nevjerojatna simpatičnost savršeno je prikladna za ovakve filmove, a Cranston i Mullally dobro se sporazumijevaju s njim. Film je dovoljno labav da dozvoljava mnogo improvizacije, koja jednostavno dobro funkcionira, kao scena u kojoj se Barb, napušena, počne udvaravati Nedu. Možda na papiru ne zvuči kao nešto smiješno, no Mullally i Cranston uspijevaju od toga napraviti nešto odlično. Sve u svemu, film ima dovoljno smiješnih scena, njegov ton je dobronamjeran, a šale nisu okrutne, stoga ako trebate simpatičnu komedijicu, slobodno mu dajte šansu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Animirani Drame Kriminalistički Romantični
Sortiraj