Menu

Wanted (2008)

Frustrirani radnik iz ureda skuži da je sin profesionalnog ubojice te odluči krenuti tatinim stopama…

  Ocjena

 Wanted
(2008) on IMDb

  Trajanje

1h 50 min

  Zemlja / jezik

SAD, Njemačka / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Timur Bekmambetov

  Scenarij

Michael Brandt
Derek Haas
Chris Morgan
Mark Millar
J.G. Jones

  Produkcija

Gary Barber
Roger Birnbaum
Blair Breard
Chris Carlisle
Sally French
J.G. Jones
Jared LeBoff
Jim Lemley
Mark Millar
David Minkowski
Jason Netter
Marc Platt
Adam Siegel
Marc Silvestri
Iain Smith
Matthew Stillman

  Glazba

Danny Elfman

  Kinematografija

Mitchell Amundsen
  Sinopsis

Wesleyjev (James McAvoy) život je gotov – barem onaj stari, jadni… Srećom to je zbog djevojke. Nakon toga na scenu stupa seksi Fox (Angelina Jolie), koja dođe u njegov život i upozna ga sa Bratstvom, tajnim društvom ubojica, koje vodi engimatični Sloan (Morgan Freeman). Wesleyev otac bio je ubijen dok je radio za Bratstvo te je Wes odabran da sredi prebjeglog člana koji ga je ubio. No, prije nego može završiti svoj zadatak, Wes mora otkriti mračne tajne Bratstva kako bi odredio vlastitu sudbinu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
James McAvoy Wesley
Morgan Freeman Sloan
Angelina Jolie Fox
Terence Stamp Pekwarsky
Thomas Kretschmann Cross
Common The Gunsmith
Kristen Hager Cathy
Marc Warren The Repairman
David O'Hara Mr. X
Konstantin Khabenskiy The Exterminator
  Recenzija

Ako je Timur Bekmambetov ruski David Fincher, onda je ovaj film njegov „Fight Club“ – krvav, brutalan, smiješan, lagano satiričan, koji prati radnju luzera koji se trgne i na kraju postane pravi čovjek. Nema tu puno dubokih tema, no stilizirano nasilje i luda akcija su ono što ovaj film obećava, a to obećanje i pošteno ispunjava.

„Wanted“ je film o čikaškom luzeru Wesleyu Gibsonu (James McAvoy) čiji je život toliko nebitan da dobije nula rezultata kada se ide guglati. No, kao i Neo prije njega, Wesley biva spašen od monotonosti od strane tajne organizacije koja mu želi reći tko je on zapravo i koja bi mogla biti njegova sudbina.

Angelina Jolie u ovom filmu je isprašila par guzica (a i u jednoj sceni nakratko prikazala svoju), iako će njeni fanovi željeti da je imala više toga za raditi. Ovako se doima kao da je sporedna uloga, te nezainteresirano u tipičnom Angelina Jolie stilu. Zvijezda filma, James McAvoy, ponaša se dovoljno dobro u svojoj prvoj akcijskoj ulozi, prikazujući raznovrsne talente te mnogo više toga nego što je pokazao u filmovi poput „Atonementa“.

Bekmambetovu, koji je napravio serijal filmova „Nigh Watch“ u Rusiji, ovo je prvi engleski film. Temeljen na stripu J.G. Jonesa i Marka Millara, veoma dobro pristaje ovom kazahstanskom redatelju, koji je već predstavio svoju ljubav prema kreativnom nasilju. I u ovom filmu, kao i u njegovm prijašnjima, dobivate dojam da ništa što vidite ne biste trebali shvatiti preozbiljno jer se niti sam redatelj ne svhaća preozibljno. On se smije skupa sa nama i to je odlično.

Naposlijetku, ovo je jedan odlični akcijski film, pun napetih sceana i nasilja, te iako ne nudi nešto više, dovoljno je dobar da vam pruži dva sata veoma kvalitetne zabave.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Trileri Akcije Drame Kriminalistički Komedije SF-ovi Avanture
Sortiraj