Menu

Vampires (1998)

Osvetnički nastrojen lovac na vampire mora povratiti iznimno bitnu prastaru katoličku relikviju koja ako dođe u ruke vampira, omogućuje im da hodaju po danjem svijetlu.

  Ocjena

 Vampires
(1998) on IMDb

  Trajanje

1h 48 min

  Zemlja / jezik

SAD, Japan / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

John Carpenter

  Scenarij

John Steakley
Don Jakoby

  Produkcija

Don Jakoby
Sandy King
Barr B. Potter
David Rodgers

  Glazba

John Carpenter

  Kinematografija

Gary B. Kibbe
  Sinopsis

Crkva već dugo vrijeme zna da vampiri postoje. No, odjednom saznaju da skupina vampira traže moćan način na koji će upropastiti cijelo čovječanstvo. Vatikan tada tajno potraži pomoć ekipe lovaca na vampire, koju predvodi Jack Crow, kako bi pronašli i uništili vampire prije nego upropaste ljudsku vrstu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
James Woods Jack Crow
Daniel Baldwin Anthony Montoya
Sheryl Lee Katrina
Thomas Ian Griffith Jan Valek
Maximilian Schell Cardinal Alba
Tim Guinee Father Adam Guiteau
Mark Boone Junior Catlin
Gregory Sierra Father Giovanni
Cary-Hiroyuki Tagawa David Deyo
Thomas Rosales Jr. Ortega
  Recenzija

Iako ovaj film možda i nije Carpenterovo najbolje djelo, svejedno je jedan uistinu zabavan film koji nam prikazuje kako se redatelj snalazi u vampirskim hororcima. Temeljen na knjizi „Vampire$“, ovaj film se ne doživljava preozbiljno, no ima dovoljno toga da se svidi fanovima Carpentera i horor filmova.

Svi Carpenterovi filmovi imaju dozu stila i veselja u sebi, te iako ovo nije njegov vlastiti projekt, uspješno je prikazao sve svoje poznate osobine i u ovom filmu. On zna kako napraviti napete scene, te uvući publiku u film sa savršenom dozom atmosfere i glazbom koju također, kao i obično, sam sklada. Osim toga, ima tu i malo humora, po kojem je on isto tako poznat – sve u svemu, cijelo trajanje filma, jasno vam je da se radi o njegovom projektu.

Glumci nažalost svi pružaju prilično loše nastupe, od Maximilliana Schella koji često pretjeruje, do Daniela Baldwina, koji iako je na mahove veoma cool, također zna biti i jako iritantan. Jedini dobri nastupi u ovom filmu su od strane Jamesa Woodsa i nevjerojatno seksi Sheryl Lee koja je veoma uživljena, osobito u svojim najemocionalnijim trenucima kada ulazi u mozak Valeka. No, i glavni negativac filma, vampir Valek, kojega glumi Thomas Ian Griffith, veoma je dobar, te uistinu uppješno utjelovljuje tog opasnog i mračnog lika sa svojim mračnom atmosferom i šaptajućim glasom koji pojačava njegovu zlobu.

Očito je da se Carpenter potrudio napraviti najbolje što može od loše skripte koju je napisao Dan Jakoby, koja je puna otrcanog dijaloga, fora koje ne uspijevaju, a da ne spominjemo da je i priča bez imalo ekspozicije i pozadinske priče. Bez obzira na to, Carpenter je uspio napraviti veoma zabavan film i svojim fanovima pružiti jedan film sa vampirima u svom stilu, koji je veoma strašan i sadrži jednog odličnog glavnog lika, kao i veoma dobrog zlikavca.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije SF-ovi Avanture Drame Ratni Preporuke Komedije Kriminalistički Trileri Domaći filmovi Sinkronizirani crtići
Sortiraj