Menu

Rush Hour (1998)

Dva policajca udružuju snage kako bi došli do otetog djeteta.

  Ocjena

 Rush Hour
(1998) on IMDb

  Trajanje

1h 38 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Brett Ratner

  Scenarij

Ross LaManna
Jim Kouf

  Produkcija

Roger Birnbaum
Leon Dudevoir
James M. Freitag
Jonathan Glickman
Wayne Morris
Arthur M. Sarkissian
Art Schaefer
Jay Stern

  Glazba

Lalo Schifrin

  Kinematografija

Adam Greenberg
  Sinopsis

Shvativši da FBI i njihov školski pristup možda neće biti uspješni, kineski veleposlanik regrutira pomoć lojalnog Hongkongškog inspektora kako bi mu pomogao spasiti njegovu kćer. Zapostavljen od strane FBI-a, inspektor se mora udružiti sa lokalnim bahatim LAPD policajcem koji voli stvari raditi na svoj način.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Ken Leung Sang
Jackie Chan Lee
Tom Wilkinson Griffin/Juntao
Tzi Ma Consul Han
Robert Littman First Caucasian
Michael Chow Dinner Guest
Julia Hsu Soo Yung
Chris Tucker Carter
Chris Penn Clive
Kai Lennox Cop at Diner
  Recenzija

Kada je Jackie Chan odlučio prijeći iz Hong Konga u Hollywood, mnogi puristi su se pobojali. A kada su saznali da će glumiti u policijskoj komediji, mnogi su mislili da će biti samo nepotrebni partner Chrisu Tuckeru, te da će sami film biti preamerikaniziran.

No, ovaj film dokazao je potpuno suprotno. Iako smo već vidjeli mnogo sličnih filmova, poput „48 hours“ ili „Lethal Weapon“ serijala, a i sami glavni glumci već su glumili slične uloge – Jackie Chan u „The Protector“, a Chris Tucker u „Money Talks“ – tamo nažalost nisu imali dobre partnere. No, ovoga puta njih dvojica su zajedno, i imaju odličnu međusobnu kemiju – očito je da se veoma dobro zabavljaju, a to je upravo ono što film čini zabavnim i samim gledateljima.

Oni koji očekuju Chanove poznate vratolomije, biti će malo razočarani. Ovoga puta on nosi Armani odijelo, te ne demonstrira baš mnogo svojih kung-fu vještina, u usporedbi sa svojim hongkongškim filmovima gdje su scene njegovog ludiranja znale trajati i po 20-ak minuta. Ipak, Chan je u ovom filmu veoma simpatičan lik, ima pregršt smiješnih scena, a kada se treba boriti, on je standardno odličan. Ipak, prava zvijezda filma je Chris Tucker. Da nije imao njegov visokoenergiičan nastup, ovaj film bio bi prilično osrednje kvalitete. No, Tucker je prava bomba smijeha – pravi novi Eddie Murphy. Od sporednih glumaca valja istaknuti odličnu Juliu Hsu koja je jedna od najboljih otetih djevojčica ikad viđenih na filmu.

Akcijske scene u filmu su dobre, no nisu nikakva remek-djela, iako su scene tučnjave uistinu kvalitetno koreografirane i izvedene. Sve u svemu, za tipičnog gledatelja koji želi pogledati jedan dobar, ali i smiješan akcijski film, „Rush Hour“ je odličan izbor. Film je veoma gledljiv, te su napravljena i njegova dva nastavka, koja iako možda nisu toliko dobra kao ovaj, pokazuju da Jackie Chan i Chris Tucker, kada su zajedno, mogu privući jako veliki interes publike.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Drame Komedije SF-ovi Preporuke Romantični Avanture Ratni Kriminalistički
Sortiraj