Menu

There’s Something About Mary (1998)

Jednom čovjeku se pruži šansa da se ponovno spoji s curom iz njegovih snova koju poznaje iz srednje škole. No njihov pokušaj veze iz srednjoškolskih dana je bio potpuna katastrofa.

  Ocjena

 There's Something About Mary
(1998) on IMDb

  Trajanje

1h 59 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Bobby Farrelly
Peter Farrelly

  Scenarij

Ed Decter
John J. Strauss
Peter Farrelly
Bobby Farrelly

  Produkcija

Frank Beddor
Mark Charpentier
Bobby Farrelly
Peter Farrelly
Marc S. Fischer
Patrick Healy
J.B. Rogers
Michael Steinberg
Bradley Thomas
Charles B. Wessler

  Glazba

Jonathan Richman

  Kinematografija

Mark Irwin
  Sinopsis

Ted je u srednjoj školi bio štreber, koji je trebao na maturalni ples otići sa jednom od najpopularnijih djevojaka u školi, Mary. No, do toga nikada nije došlo, jer je Ted doživio veoma neobičnu nezgodu. 13 godina kasnije on shvaća da je i dalje zaljubljen u Mary, stoga zaposli privatnog istražitelja kako bi ju pronašao. Istražitelj se i sam počne zaljubljivati u  Mary, stoga Tedu daje lažne informacije kako bi ga držao podalje od nje. No Ted se uskoro pojavi u Marynom životu, dok gledamo urnebes i smijeh koji slijedi.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Cameron Diaz Mary
Matt Dillon Healy
Ben Stiller Ted
Lee Evans Tucker
Chris Elliott Dom
Lin Shaye Magda
Jeffrey Tambor Sully
Markie Post Mary's Mom
Keith David Mary's Dad
W. Earl Brown Warren
  Recenzija

Postoje dvije moguće reakcije na ovaj film. Ili ćete misliti da je djetinjast, glup i bolestan, te ga prekinuti gledati nakon pola sata, ili ćete misliti da je djetinjast, glup i bolestan, ali se nećete moći prestati smijati tokom cijelog njegovog trajanja.

Još od 1994.g. i svog filma „Dumb and Dumber“, braća Farrelly su postala poznata po svojem uvrnutom humoru, a ovaj film je vrhunac njihove karijere. No, ispod sve te vulgarnosti krije se jedna veoma dirljiva romantična komedija o dvoje centralnih likova – Mary i Ted – koji se jednostavno uporno nalaze u veoma neobičnim situacijama. I to uistinu neobičnim situacijama.

Na samom kraju filma, u Maryinom stanu nalazi se ni više ni manje nego pet muškaraca, te svi žele njenu pozornost i ljubav. Naravno, nije teško razumjeti zašto – glumi ju predivna Cameron Diaz, a ona je san svakog muškarca: lijepa, draga, pametna i uspješna. Ista stvar vrijedi i za Teda, koji je prikazan kao poštenjačina, koji zaslužuje uspjeti u životu, no jednostavno je predrag kako bi uspio u okrutnom svijetu oko sebe. No, ovo je ipak film braće Farrelly, pa malo ljubaznosti čovjeka može daleko dogurati.

Iako je u srži film ljubavna priča, većina njegovog trajanja ipak je podloga za ogromnu količinu šala, koje variraju od gadljivih do veoma neumjesnih, te su često malo pretjerane u svojoj egzekuciji. To je ono što će podijeliti publiku ovog filma, te će ga jedni obožavati, dok ga drugi neće moći podnijeti. No u svakom slučaju, braća Farrelly su postigli nešto što do sada nisu uspjeli postići – stvorili su drage likove s kojima se gledatelji mogu poistovjetiti. Definitivno preporučujemo ovaj film svim ljubiteljima komedija, a posebno onima koji žele nešto slično „Dumb and Dumber“ ili „Me, Myself and Irene“.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije SF-ovi Drame Preporuke Akcije Kriminalistički Avanture Trileri
Sortiraj