Menu

Torrente, el brazo tonto de la ley (1998)

Torrente je bivši policajac koji i dalje glumi policajca u Madridu.

  Ocjena

 Torrente, el brazo tonto de la ley
(1998) on IMDb

  Trajanje

1h 37 min

  Zemlja / jezik

Španjolska / španjolski

  Klasifikacija

  Redatelj

Santiago Segura

  Scenarij

Santiago Segura

  Produkcija

Andrés Vicente Gómez
Marco Gómez

  Glazba

Roque Baños

  Kinematografija

Carles Gusi
  Sinopsis

José Luis Torrente je lijeni, bezobrazni, seksistički, rasistički, ekstremno desničarski pijani bivši policajac iz Madrida – odvratni lik koji misli samo na sebe. Živi u raspadnutom kvartu, sa svojim ocem koji je prikovan za invalidska kolica i prema kojem se odnosi jako loše. Jednog dana, u kvart se doseli nova obitelj susjeda, te mu za oko zapne njihova seksi mlađa kćerka Amparito. Zbog tog razloga, Torrente postaje prijatelj njenom štreberastom bratu Rafiju, u nadi da će joj se tako približiti. Istovremeno otkriva da banda dilera drogom posluje iz obližnjeg kineskog restorana – svjestan je da ako riješi ovaj slučaj, može vratiti svoj propali status u policiji. No jedini ljudi na koje može računati za pomoć su Rafi i njegovi jednako štreberasti prijatelji.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Santiago Segura José Luis Torrente
Javier Cámara Rafi
Neus Asensi Amparito
Chus Lampreave Reme
Tony Leblanc Felipe Torrente
Julio Sanjuán Malaguita
Jimmy Barnatán Toneti
Darío Paso Bombilla
Carlos Perea Carlitos
Manuel Manquiña El Francés
  Recenzija

Španjolski publicist Santiago Segura napravio je svoj prvi film, koji je veoma zabavna akcijska komedija, sa dobrom produkcijom od strane poznatog producenta Andresa Vicenta Gomeza. Domaći gledatelji obožavat će ovaj film, no ako ne znate španjolski, moglo bi doći do problema sa lokalnim forama ili nekvalitetnim prijevodima.

Radnja je samo okvir na kojeg su obješene mnoge verbalne i vizualne šale, sa pokojom referencom na ostale filmove. Većina fora je smiješna na adolescentan način, te u suštini uvijek pomalo odvratna – Segura se npr. ne boji izrabljivati komični potencijal glumice sa Downonvim sindromom.

Torrente je potpuno odvratan lik, no u njemu se može vidjeti i pokoja doza humanosti – pogotovo u odnosu prema svom ocu, iako to naposljetku vodi samo do nove humoristične dosjetke. Ipak, Segurina centralna uloga i njegova luda gluma veoma dobro funkcionira. Ostale uloge generalno su također veoma dobre, a tu je i mnogo favorita.

Valja istaknuti fizički slabog Tonya Leblanca, koji se vraća nakon 15 godina nezaposlenosti, te Javiera Camara koji igra ulogu štreberastog Rafija. Uz sve to, ovaj film također izvrsno prikazuje male detalje života na ulici siromašnog kvarta u Madridu. Sve u svemu, redatelj, glumac i pisac Santiago Segura uspio je napraviti film kakvog su se svi španjolski producenti u zadnjih 15 godina trudili ne napraviti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori Zanimljivi filmići Drame Trileri Komedije
Sortiraj