Menu

This Means War (2012)

Dvoje najboljih CIA operativaca saznaju da su zaljubljeni u jedno te istu curu te započinju borbu oko nje.

  Ocjena

 This Means War
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 37 min

  Zemlja / jezik

SAD / Engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

McG

  Scenarij

Timothy Dowling
Simon Kinberg
Marcus Gautesen

  Produkcija

Ross Fanger
Michael Green
Simon Kinberg
Jeff Kwatinetz
James Lassiter
Brent O’Connor
Robert Simonds
Will Smith
Lisa Stewart

  Glazba

Christophe Beck

  Kinematografija

Russell Carpenter
  Sinopsis

Dva CIA agenta, Tuck i Frank, najbolji prijatelji, stavljeni su u stanje mirovanja pošto ih netko želi ubiti. Tuck je razveden te ima sina s kojim nije bilzak, a Frank je ženskaroš. Tuck pokuša naći novu ljubav, te se prijavi na web stranicu za spojeve. Na njegov poziv odazove se Lauren, koja kasnije na ulici slučajno susreće Franka te izađe na spoj i s njim. Obojica joj se sviđaju, no kada oni shvate da se viđaju sa istom ženom, slože se da ona treba odabrati s kojim će ostati. No, ne mogu si pomoći da ne iskoriste svoje vještine i tehnologiju kako bi špijunirali i sabotirali jedno drugo.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Reese Witherspoon Lauren
Chris Pine FDR Foster
Tom Hardy Tuck
Til Schweiger Heinrich
Chelsea Handler Trish
John Paul Ruttan Joe
Abigail Spencer Katie
Angela Bassett Collins
Rosemary Harris Nana Foster
George Touliatos Grandpa Foster
  Recenzija

„This Means War“ pokazao je da je ipak dobra kombinacija akcije pune testosterona i estrogenom napunjene ljubavne priče koja dopušta svojim vrhunskim glumcima da nose teret priče. Redatelj „Charlijevih anđela“ McG vraća se u ovom filmu koji je u principu „Mr. i Mrs. Smith“ sa trećim zgodnim likom ubačenim među svu akciju. To nije iznenađujuće, s obzirom da priča dolazi od Simona Kinberga koji je i zaslužan za scenarij tog filma.

Ovaj film većinom je uspješan miks lude komedije i tehnološkog akcijskog filma, pružajući istovremeno dozu smijeha i napetosti, untaoč tome što priča postaje sve kompliciranija, a likovi nikad ne evoluiraju u nešto više od stereotipa romantičnih komedija. Ipak, McG-ov kulerski stil snimanja i bombastična energija filmu daje dozu ludosti i uzbudljivosti. Unatoč ljubavnom trokutu ovog filma, oni koji mu daju dušu su Hardy i Pine.

Svaki od njih uspijeva izbalansirati cinične agentske aspekte svojeg lika sa određenom dozom krhkosti koja će se dopasti svakoj curi koja je nekad htjela imati zločestog dečka sa zlatnim srcem. Njihova međusobna kemija je odlična, bilo da hvataju internacionalne teroriste ili se svađaju oko toga koji od njih je zgodniji. Nažalost, sve to pada u vodu kada u priču upadne Reeese Witherspoon, koja iako je dobro odradila svoj posao, nije mogla popraviti nepostojeću kemiju između njenog lika i dvojice agenata.

Iako ovaj film za dlaku promašuje pogoditi metu kako bi postao savršena romantična komedija, ili pak perfektni akcijski film, kombinacija jednog i drugog dovoljno je puna energijom te može zahvaliti svojim glumcima koji su uspjeli napraviti nešto zadovoljavajuće za sve one koji će ga pogledati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Romantični Drame Fantazije Akcije Kriminalistički
Sortiraj