Menu

The Unknown Girl (2016)

Doktorica pokušava ustanoviti identitet pacijentice koja je umrla nedugo nakon što ju je odbila liječiti.

  U kinima

  Ocjena

 Nepoznata djevojka
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 53min

  Zemlja / jezik

Belgija, Francuska / francuski

  Klasifikacija

  Režija

Jean-Pierre Dardenne
Luc Dardenne

  Scenarij

Jean-Pierre Dardenne
Luc Dardenne

  Produkcija

Peter Bouckaert
Jean-Pierre Dardenne
Luc Dardenne
Denis Freyd
Tatjana Kozar
Philippe Logie
Delphine Tomson
Bart Van Langendonck
Arlette Zylberberg

  Kinematografija

Alain Marcoen
  Sinopsis

Marljiva i efikasna doktorica Jenny Davin radi naporno, te je odabrana da zamjeni Dr. Habrana u bolnici Kennedy, koji je upravo otišao u mirovinu. Jedne noći, netko pozvoni na vrata njenog ureda nakon radnog vremena, a Dr. Davin zamoli svog stažista Juliena da ne otvori vrata pošto joj se ne čini kao da se radi o hitnom slučaju. Idućeg jutra, na vratima joj se pojave policijski inspektori Ben Mahmoud i Bercaro, te ju traže sigurnosnu snimku, pošto je tinejdžerica pronađena mrtva sa druge strane ulice, preko puta njenog ureda, a oni istražuju što se točno dogodilo. Jenny se osjeća krivom što joj nije otvorila vrata, te ubrzo postane opsjednuta time da pronađe identitet preminule djevojke. Njena istraga počinje utjecati na njen odnos sa ostalim pacijentima koji možda znaju više detalja o nepoznatoj djevojci.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Adèle Haenel Jenny Davin
Olivier Bonnaud Julien
Jérémie Renier Le père de Bryan
Louka Minnella Bryan
Christelle Cornil La mère de Bryan
Nadège Ouedraogo La caissière du cybercafé
Olivier Gourmet Le fils Lambert
Pierre Sumkay Le père Lambert
Yves Larec Le docteur Habran
Ben Hamidou L'inspecteur Ben Mahmoud
  Recenzija

Ppstoje trenuci u našim životima o kojima nikada ne prestajemo razmišljati; trenuci oko kojih stalno razmišljamo zašto nismo donijeli drugačiju odluku. Ponekad ovo dolazi zajedno sa osjećajem krivnje, osjećajem zbog kojeg žalimo i želimo se vratiti natrag u vrijeme kako bismo ispravili stvari. U “Unknown Girl”, najnovijem filmu Jeana-Pierrea i Luca Dardennea, trenutak sebičnosti dovodi do misterija o ubojstvu koji se začudo previše ne pita “tko ga je počinio”, nego “tko je bila žrtva”.

Haenel, koja je odlično odglumila svoju ulogu u filmu “Suzanne” redateljice Katell Quillevere, te koja je osvojila nagradu Cesar za svoju ulogu u “Les Combattants”, ovoga puta dobila je mnogo drugačiju ulogu, koja nije baš toliko zahvalna. Jenny strašno nedostaje smisla za humor, što ju smješta u isto mjesto sa ostalim Dardenneovim likovima iz prošlosti. Glavni pokretač ovog filma je stres – stres kojeg Jenny u sebi nosi i kojeg odašilje drugim ljudima, mogućim svjedocima za koje sumnja da nešto skrivaju.

Ono što je možda najimpresivnije u ovom filmu jest koliko se normalno zapravo odvija cijela priča. Ne postoji ništa sumnjivo u vezi Jennyjinog svakodnevnog života. Kada ne pokazuje fotografiju žrtve svima po kvartu, tražeći od njih bilo kakvu informaciju, ona se bavi samo svojim pacijentima. Ova činjenica, uparena sa namjerno neemocionalnim nastupom Haenel, čini ovaj film pomalo frustrirajućim, pogotovo za one gledatelje koji od trilera očekuju nekakvu dozu napetosti.

Pošto nema tu dozu uzvišene stvarnosti, ovaj film mogli bismo gledati kao protuotrov ušminkanim hollywoodskim produkcijama koje su već postale toliko formulaične da je sva njihova nekdašnja napetost potpuno ishlapjela. No, svejedno, to nije nikakva izlika za činjenicu da ovaj film niti malo ne uvlači svoju publiku u radnju filma. Iako ga ne bismo nazvali negledljivim, njegov pokušaj realističkog prikaza ovakve situacije ipak ga u konačnici sabotira, te ostavlja njegovu publiku nesigurnom u to kako bi trebali reagirati na njegov konačan ishod. U svakom slučaju, ukoliko želite veoma drugačiji triler, ovo bi za vas mogao biti pravi film. No, čuvajte se onoga što želite – možda je nešto drugačije ipak predgruačije.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
SF-ovi Drame Trileri Biografije Komedije Kriminalistički
Sortiraj