Menu

The Mummy (2017)

Tom Cruise je dovoljan razlog za čekanje nove verzije Mumije u kojoj se drevna princeza probudila i ustala iz svoje kripte koja se nalazila ispod pustinje, donoseći sa sobom zlo koje se skupljalo tisućama godina.

  U kinima

Hrvatska08.06.2017.
Srbija08.06.2017.
Bosna i Hercegovina29.06.2017.

  Ocjena

 The Mummy
(2017) on IMDb

  Trajanje

2h 5min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Stephen Sommers

  Scenarij

Stephen Sommers
Lloyd Fonvielle
Kevin Jarre
John L. Balderston
Nina Wilcox Putnam
Richard Schayer

  Produkcija

Patricia Carr
Sean Daniel
James Jacks
Kevin Jarre
Megan Moran

  Glazba

Jerry Goldsmith

  Kinematografija

Adrian Biddle
  Sinopsis

Engleksa knjižničarka Evelyn Carnahan zainteresirana je za arheološku iskopinu u drvenom gradu Hamunaptri. Uspije dobiti pomoć Ricka O’Connella, nakon što mu spasi život. Ono što Evelyn, njen brat Jonathan i Rick ne znaju jest da još jedna skupina istraživača ima interes za istu iskopinu. Nažalost za sve, skupina slučajno pusti prokletstvo koje je bilo bačeno na visokog svećenika Imhotepa. Sada je Mumija budna i trebat će mnogo više od metaka kako bi ju se vratilo tamo odakle je i došla.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Brendan Fraser Richard 'Rick' O'Connell
Rachel Weisz Evelyn 'Evy' Carnahan
John Hannah Jonathan 'Jon' Carnahan
Arnold Vosloo High Priest Imhotep
Kevin J. O'Connor Beni Gabor
Jonathan Hyde Dr. Allen Chamberlain
Oded Fehr Ardeth Bay
Erick Avari Dr. Terrence Bey
Stephen Dunham Mr. Henderson
Corey Johnson Mr. Daniels
  Recenzija

Stephen Sommersov nevjerojatno uspješan reboot „The Mummy“ je film koji je gotovo pogodio čitavu formulu. On je kao koktel akcije, romantike, horora i avanture koji gotovo postaje savršen spoj žanrova, no nikada ne pogađa direktno u središte mete, čak niti kada je najbolji. Film je veoma nejednak – čini se da je Sommers htio imati akcijski film, dok je studio Universal htio da to bude hororac. Stoga je sve skupa malo neuravnoteženo, iako je film imao veliki potencijal da postane klasik.

Redatelj Sommers posuđuje mnogo elemenata od Stevena Spielberga, pokušavajući kreirati svog vlastitog serijskog junaka Ricka O’Connella u stilu Indiane Jonesa. Brand Fraser je tolerantan u ulozi brzopletog, no ipak junačkog O’Connella koji uglavnom nepromišljeno ulazi u borbe dok njegova ljubav Evelyn (Rachel Weisz) čisti njegov nered i misli umjesto njega. Postoji prostor koji bi mogao dozvoliti O’Connellu da postane odličan i multidimenzionalan akcijski heroj, no jednostavno nije dovoljno dubok.

Iako se Imhotep ne pojavljuje u filmu sve do sredine, to je možda i bolje nego da smo ga vidjeli ranije. Sommers voli tu i tamo pretjerati sa specijalnim efektima, a pošto je Mumija trebala biti glavna atrakcija, predstavljanje tog lika ranije u filmu bi ga učinilo manje spektakularnim. Kompjuterski efekti u filmu su odlični za ono doba, te iako nisu nužni za samu priču, daju mu dodatnu dozu odličnih vizuala, dok istovremeno ne ometaju druge elemente.

„The Mummy“ ispunjava svoje obećanje, nudeći nam prilično strašnu i sablasnu mumiju, koju glumi Arnold Vosloo. Većim dijelom filma, njegovi pohodi, skupa sa drugim elementima, od ovog filma napravili su mračni hororac sa nelagodnom napetosti. To uključuje mumijine sposobnosti usisavanja života i poznate bube koje jedu ljudsko meso. Redatelj Sommers definitivno je bio pun energije i uzbuđenja, no nikako se nije mogao odlučiti kakvu vrstu filma zapravo snima. Unatoč tome, ovaj film ispao je ludo zabavan akcijski horor sa odličnim nastupima i veoma opakim zlikavcem.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Avanture Fantazije Komedije Animirani Sinkronizirani crtići Trileri Drame
Sortiraj