Menu

The Lifeguard (2013)

Bivša novinarka odlučuje se vratiti na mjesto gdje se najljepše osjećala, u njeno rodno mjesto u Connecticut. Tamo dobiva posao spasiteljice ali i započinje vezu s problematičnim tinejđerom.

  Ocjena

 The Lifeguard
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 38 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Liz W. Garcia

  Scenarij

Liz W. Garcia

  Produkcija

Dallas Brennan
Tim Brown
Estelle Buzzard
Milan Chakraborty
Manuel De Seixas Correa
Ryan Alan Dearth
Mike Dolan
Liz W. Garcia
Chris Gilligan
Brian Hartman
Joshua Harto
Mike Landry
Isaac Lefevre
John Mancini
Ed McWilliams
Diaa Nour
Daljit DJ Parmar
William Santor
Gregory P. Shockro
Rabinder Sira
Carlos Velazquez
Andrew Chang-Sang

  Glazba

Fred Avril

  Kinematografija

John Peters
  Sinopsis

Leigh, gotovo 30 godina stara, živi naizgled savršen život u New Yorku. No, kada njena poslovni i ljubavni život krenu nizbrdo, ona pobjegne u svoj mali rodni grad te se pokušava vratiti u svoj život tamo, koji je stao nakon srednje škole. Useli se u svoju staru sobu sa svojim roditeljima, druži se sa prijateljima koji nikada nisu napustili grad, te ponovno počne raditi kao spasiteljica bazena apartmanskog kompleksa. No, s vremenom Leighini postupci dovode do lančane reakcije koja ima utjecaj na one koji su joj najbliži.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Kristen Bell Leigh
Mamie Gummer Mel
Martin Starr Todd
Alex Shaffer Matt
Joshua Harto John
David Lambert Little Jason
Amy Madigan Justine
Adam LeFevre Hans
John Finn Big Jason
Paulie Litt Lumpy
  Recenzija

Veoma realističan pristup podiže ovu dramsku komediju iznad ostalih, kombinirajući vješti scenarij i režiju sa odličnim nastupima koji otkrivaju unutarnju borbu likova. Zahvaljujući rezultatu toga svega, lako se možemo poistovjetiti sa svim likovima, uključujući i one ljude koji nam se ne sviđaju, te one koji rade stvari za koje smatramo da nisu prihvatljive.

Čak i sa svojim nježno komičnim tonom, priča ovog filma veoma je ozbiljna. Leigh i Mel su jaki likovi, odlično odglumljeni od strane Kristen Bell i Mamie Gummer. Nakon godina prilagođavanja, Leigh se bori protiv očekivanja koja su na nju postavljena kao teret jer je bila najbolja studentica. A Gummerin lik Mel sada je ravnateljica škole, koja se trudi zatrudnijeti sa svojim mužem, dok Leighinu prisutnost vidi kao priliku da ponovno postane mlada prije nego postane majka.

Muški likovi nisu toliko dobro definirani, no Martin Starr daje dobar preokret na rubu filma kao lik koji koji je sretan što mu se vratila njegova najbolja frendica, iako je i dalje uplašen i boji se otići iz grada. U međuvremenu, Shaffer i osobito Lambert iznenađuju nas sa svojim otkrivenjima. Zahvaljujući pažljivoj režiji Garcie, svi glumci dopuštaju nam da vidimo njihove interne motivacije, nade i strahove.

Film je predivan, zahvaljujući kinematografiji Johna Petersa, dok Garcia odlično prikazuje romantične veze i seksualnost na način koji je mnogo iskreniji od većine hollywoodskih filmova. To znači da likovi čine stvari koje su ponekad šokantne, dok se priča oslanja na nekoliko predramatičnih točaka. No, podsjeća nas da, koliko god stari bili, svi radimo na svojim životima, a to je posao koji nikada ne prestaje, te moramo nastaviti pravo, iako je taj put najteži za odabrati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Povijesni Trileri Kriminalistički Preporuke
Sortiraj