Menu

The Iceman (2012)

Istinita priča o Richardu Kuklinskom, nemilosrdnom ubojici ali i obiteljskom čovjeku. Kada je napokon uhićen 1986. godine, niti njegova žena ali ni njegove kćeri nisu imale pojma o pravoj profesiji svoga oca.

  Ocjena

 The Iceman
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 46 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Ariel Vromen

  Scenarij

Morgan Land
Ariel Vromen
Anthony Bruno
Jim Thebaut

  Produkcija

René Besson
Ehud Bleiberg
Anthony Bruno
Boaz Davidson
Danny Dimbort
Nicholas Donnermeyer
Mark Gill
Lati Grobman
Morgan Land
Avi Lerner
Juan A. Mas
Danny Rafic
Lonnie Ramati
Laura Rister
Trevor Short
Jim Thebaut
John Thompson
Ariel Vromen

  Glazba

Haim Mazar

  Kinematografija

Bobby Bukowski
  Sinopsis

1960-ih, Richard Kuklinski radi kao laboratorijski tehničar u porno filmovima, dok ga njegov mafijaški šef ne nagovori da promjeni svoju karijeru i postane plaćeni ubojica. Kroz idućih par godina, Kuklinski dobije reputaciju hladnokrvnog ubojice, te čak uspije osnovati vlastitu obitelj koja ne zna za njegove mračne tajne. Nažalost, mafijaška politika ga prisili da u tajnosti počne neovisno raditi za psihopata Roberta „Mr. Freezy“ Prongea. Koliko god se Kuklinski trudio voditi svoja dva života odvojeno, okolnosti i njegove vlastite slabosti dovode do opasne kolizije kada ga posljedice vlastitih odabira u životu napokon sustignu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Michael Shannon Richard Kuklinski
Winona Ryder Deborah Pellicotti
Chris Evans Mr. Freezy
Ray Liotta Roy Demeo
David Schwimmer Josh Rosenthal
Danny A. Abeckaser Dino Lapron
John Ventimiglia Mickey Scicoli
Ryan O'Nan Terry Franzo
McKaley Miller Anabel
James Franco Marty Freeman
  Recenzija

Michael Shannon je doživio svoj trenutak, nakon ogromnog uspjeha u „Take Shelter“, velikih pohvala na račun HBO-ove serije „Boardwalk Empire“ i zaslužene nominacije za sporednu ulogu 2008.g. u „Revolutionary Road“, gdje je on bio najbolja karika cijelog filma.

Glavna uloga u ovom filmu, koji je temeljen na istinitoj priči – logičan je izbor sa Shannona. Kuklinski je bio posvećen muž i otac čija obitelj nije imala pojma o njegovom dvostrukom životu, a Shannonovo lice može jednako dobro odglumiti hladno zlo, kao i toplog prosječnog čovjeka. Redatelj Ariel Vroman u potpunosti je iskoristio spektar koji Shannon nudi, te je započeo film sa krupnim planom Kuklinskog, neobrijanog i naizgled osuđenog, dok ga osoba sa druge strane pita da li je požalio zbog ičega što je učinio. Koristeći samo svoje oči, Shannon jasno pokazuje da je muškarac kojeg glumi više čudovište nego čovjek.

Iako priča zvuči kao nasilna krimi saga, pogotovo ako znamo da je čovjek za kojeg Richie radi veći sociopat od njega samoga, ona to ipak nije. Scenarij, napisan od strane Vromena, uz pomoć Morgana Landa i adaptiran iz knjige Anthonya Brunoa, pokazuje mračnu seriju događaja iz Richievog života, uključujući bitke sa Royom Demeom, savezništvo sa kolegom ubojicom (Chris Evans), svađu sa Demeovim suradnikom (David Schwimmer) i konstantno ustrajanje da uspješno čuva sve svoje tajne od žene Deborah. No, nažalost, nema pokušaja da zavirimo u Kuklinskijevu glavu. Što njega pogoni? Da li on uživa u ubojstvima? Koji je njegov proces razmilšljanja?

Stoga, Richie, iako je glavni lik, nažalost nikada u potpunosti ne postane cjeloviti lik. Svi njegovi kriminali, iako prijezirni, nisu prikazani na dovoljno zao način kako bi film funkcionirao samo kao festival ubijanja – Vromen je preozbiljan za takvu vrstu filma – no isto tako nije niti dovoljno bogat da bi funkcionirao kao biografija. Ipak, Shannon prilično uspješno nosi ovaj film, te ako ste ikada imali želju pogledati kako bi izgledao život jednog pravog profesionalnog ubojice – slobodno dajte šansu ovom filmu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Romantični Fantazije Akcije Kriminalistički Povijesni
Sortiraj