Menu

The Hangover 2 (2011)

Dvije godine nakon razvratnog posjeta Las Vegasu Phil, Stu, Alan i Doug kreću za Thailand kako bi proslavili Stuovo vjenčanje u miru, no plan se ne ne ostvaruje kako je zamišljen.

  Ocjena

 The Hangover Part II
(2011) on IMDb

  Trajanje

1h 42 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Todd Phillips

  Scenarij

Craig Mazin
Scot Armstrong
Todd Phillips
Jon Lucas
Scott Moore

  Produkcija

Chris Bender
Scott Budnick
Joseph Garner
Daniel Goldberg
Chris Lowenstein
Todd Phillips
David Siegel
J.C. Spink
Thomas Tull
Jeffrey Wetzel

  Glazba

Christophe Beck

  Kinematografija

Lawrence Sher
  Sinopsis

Dvije godine nakon katastrofalnih događaja u Las Vegasu, sada je red na Stua (Ed Helms) da zakroči na oltar. Pošto je njegova mlada iz Tajlanda, Stu odluči tamo održati vjenčanje. Duboko se nadajući da će uspjeti izbjeći kaos Dougove (Justin Bartha) momačke večeri, Stu odabire ono što misli da će biti sigurna opcija: bezalkoholni ručak. No, pošto je ovo ipak Tajland, a Phil (Bradley Cooper) i Alan (Zack Galifianakis) su ponovno uzvanici, sve opcije su otvorene.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Bradley Cooper Phil
Ed Helms Stu
Zach Galifianakis Alan
Justin Bartha Doug
Ken Jeong Mr. Chow
Paul Giamatti Kingsley
Mike Tyson Mike Tyson
Jeffrey Tambor Sid Garner
Mason Lee Teddy
Jamie Chung Lauren
  Recenzija

Ovaj film suočen je sa tipičnim problemom svakog nastavka komedije – kako ponoviti scene iz prvog dijela, ali ne biti doslovna kopija, no i dalje biti jednako smiješan. Nastavak komedije mora napraviti sve što je napravio i prvi dio, ali drugačije, no ipak ne previše drugačije, ali ne i preslično.

Nažalost, briljatni, ali jednostavan scenarij više nije toliko svjež, te se vjerojatno nećete jednako nasmijati ovom dijelu kao što ste se nasmijali prvom. Također, tu je i nekih 30 minuta filma gdje se gotovo ništa smiješno ne događa. No, nekoliko bodova za hrabrost treba se dati redatelju Toddu Phillipsu, koji je učestvovao u scenariju skupa sa Craigom Mazinom i Scotom Armstrongom. Razina do koje ovaj film kopira originalnu priču je nevjerojatna – ne samo osnovni scenarij gdje se likovi ne sjećaju što im se dogodilo prošle noći, nego točno određeni događaji, koji se odvijaju gotovo istim redoslijedom kao u prethnodiku.

Kao i prvi film, i ovaj se naposlijetku spušta u kompletnu ludost u kojoj se mehanike priče jednostavno moraju izvesti bez obzira na to jesu li smiješne ili ne. Kao lik, Phil je mnogo lošiji nego u prvom filmu, dok je Stu i dalje simpatičan, no sklon histeriji. Većina smijeha i dalje je tu zahvaljujući Alanu, uključujući nekoliko scena gdje je očito kako je Galifianakis zapravo više zaslužan nego skripta.

Prvi dio ovog filma, iako ne revolucionaran, bio je savršeno dobra prosta komedija koja je pokazala umijeće do tada nepoznatih glumaca. Nažalost, njegov nastavak je čista kopija, samo lošija. Ipak, oni koji su obožavali prvi film, zasigurno će voljeti i ovaj, no oni kojima je prvi bio ništa više nego dobar, nemaju što tražiti u ovom.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame
Sortiraj