Menu

The Encounter (2010)

Petero stranaca koji nemaju ništa zajedničko su prisiljeni zajedno izbjeći oluju u malom restoranu smještenom taman prije policijske blokade koja je postavljena radi sigurnosti. Njihov domaćin u restoranu se predstavlja kao sam Isus…

  Ocjena

 Jack Reacher
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 25 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

David A.R. White

  Scenarij

Jason Cusick
Sean Paul Murphy
Timothy Ratajczak
Michael Scott
Steve Taylor

  Produkcija

Bradley Dorsey
Elizabeth Hatcher-Travis
Byron Jones
Brittany Lefebvre
Sean Paul Murphy
Carl G.M. Nelson
Timothy Ratajczak
Joanna Reiad
Matthew Reiad
Timothy Reiad
Jay Allen Richardson
Tom Saab
Leonard Samia
Michael Scott
David A.R. White
Andrea Logan White
Russell Wolfe

  Glazba

Matt Gates
Ido Waksman

  Kinematografija

Darren Rydstrom
  Sinopsis

Zarobljeni usred ničega, petero stranaca nađe se na napuštenoj zalogajnici uz cestu. Arogantni biznismen (Steve „Sting Border“), usamljena usidjelica (Jaci Velasquez), bračni par na rubu razvoda, te mlada odbjegla djevojka nađu se licem u lice sa vlasnikom zalogajnice koji im ponudi mnogo više od okrijepljenja. Domaćin je Nazarećanin (Bruce Marchiano) koji zna sve njihove tajne i posjeduje odgovore na sve njihove probleme samo ako će mu oni vjerovati. Za sve njih ovo će postati čudestan susret koji će promjeniti sve njihove živote.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Bruce Marchiano Jesus
Steve Borden Nick
Jaci Velasquez Melissa
Jamie Nieto Hank
Danah Davis Catherine
Madison Gibney Kayla
Kass Connors Officer Deville
Marc Davies Officer Tom
Connor Greenbaum Young Nick
Elizabeth Ince Sadie
  Recenzija

Kršćanski filmovi danas su mnogo drugačiji od onoga kakvi su bili prije desetak i više godina – gluma je bolja, produkcija je na višem nivou, a propovijedanje je veoma često mnogo kontroliranije nego što je to prije znalo biti. Stoga i ovakvi filmovi danas imaju potencijal biti vrlo gledljivi i zabavni, naravno ako im date šansu.

Problem je u tome što kršćanski filmovi nisu namijenjeni širokim masama, nego najčešće isključivo kršćansku publiku, a to je slučaj i sa ovim filmom jer nije nimalo suptilan što se tiče slanja svoje poruke, koja govori da vjera u Boga pruža sve što nam treba i bogatstvo Raja, umjesto ovosvjetskih bogastava. Nažalost, zbog te nesuptilnosti mnogi ljudi koji imaju averziju prema vjeri vjerojatno će ismijavati ovaj film, te mu neće dati pravu šansu i shvatiti da je velik dio filma ipak o samospoznaju, te šarmu i karizmi Brucea Marchiana koji daje svoju interpretaciju Isusa koji je veoma drugačiji.

Osim karizmatičnog Marchiana, ostali glumci i nisu nešto posebni. Valja istaknuti da u filmu glumi profesionalni hrvač Steve „Sting“ Borden, koji je u stvarnom životu odlučio postati kršćanin. No, najvažnija stvar u vezi ovog filma jest da će vas natjerati na razmišljanje. Dok će određeni dio gledatelja definitivno ismijavati ovaj film, drugi će pak u njemu naći mnogo toga što potiče razmišljanje, te će ih to ugodno iznenaditi.

Na kraju valja još jednom spomenuti kako je kršćanska kinematografija veoma drugačija nego što je nekoć bila, te iako nije savršena, mnogo je bolja nego ikad do sad. Ovaj film je savršeni primjer svega toga, jer niti on nije savršen – nedostaje mu suptilnosti i osjeća se kako je napravljen sa malim budžetom za već postojeće vjernike kako bi mogli potvrditi svoju vjeru u Boga – no, ako mu odlučite pristupiti otvorenog srca, on će vas veoma ugodno iznenaditi i zasigurno natjerati na razmišljanje.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Avanture Drame Trileri Ratni Romantični Komedije Westerni
Sortiraj