Menu

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (2010)

Lucy i Edmund Pevensie se vraćaju u Narniju zajedno s rođakom Eustacom. U Narniji se sastaju s Princom Caspijanom s kojim kreću na avanturu brodom po imenu The Dawn Treader.

  Ocjena

 The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
(2010) on IMDb

  Trajanje

1h 53 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Michael Apted

  Scenarij

Christopher Markus
Stephen McFeely
Michael Petroni
C.S. Lewis

  Produkcija

Andrew Adamson
Douglas Gresham
Mark Johnson
Cort Kristensen
Perry Moore
Haroon Saleem
Philip Steuer
Jessie Thiele

  Glazba

David Arnold

  Kinematografija

Dante Spinotti
  Sinopsis

Lucy i Edmund Pevensie vraćaju se u Narniu sa svojim rođakom Eustaceom, a tamo se sastaju sa princom Caspianom za put preko mora na kraljevskom brodu „The Dawn Treader“. Na svom putu oni će susresti zmajeve, patuljke, i bandu izgubljenih raznika, prije nego dođu do samog ruba svijeta.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Georgie Henley Lucy Pevensie
Skandar Keynes Edmund Pevensie
Ben Barnes Caspian
Will Poulter Eustace Scrubb
Gary Sweet Drinian
Terry Norris Lord Bern
Bruce Spence Lord Rhoop
Bille Brown Coriakin
Laura Brent Liliandil
Colin Moody Auctioneer
  Recenzija

Nakon što je Disney odustao od serijala „Chronicles of Narnia“ filmova, razočaran financijskim rezultatima koje su prva dva fijela postignuli, drugi studio, Twentieth Century Fox preuzeo je treći nastavak, koji je čak uspio biti i bolji od svoja dva prethodnika.

Edmund i Lucy se ponovno ujedinjuju sa princom Caspianom, na brodu zvanom „The Dawn Treader“. Većina filma odvija se na otvorenom moru, sa velikom količinom mačevanja i piratstva – ako su prva dva nastavka podsjećala na „Lord of the Rings“, onda je ovaj treći dio nalik na „Pirates of the Caribbean“. Cijela skupina kreće na misiju otkrivanja gdje su odvedene legije nedužnih Narnianaca, a za to će trebati otploviti gdje nitko do sada nikada nije plovio.

Poruke filma su jednostavne i bezprigovorne. Lucy, koja se razvija u pravu mladu damu, želi biti ljepša. Edmund, koji želi dokazati koliko je dobar vojnik, žudi za većom količinom moći. Oboje dođu u kušnju od strane zlih sila (Tilda Swinton ima kratku ulogu kao Bijela vještica) prije nego shvate da trebaju cijeniti ono što već imau i voljeti sebe takvima kakvi jesu. Ovoga puta u filmu imamo novog redatelja, Michaela Apteda, te novog pisca, Michaela Petronia. Film je pola sata kraći od prvog i drugog dijela, što vjerojatno nije slučajno. Ono što postaje dosadno ako traje 145 minuta izgleda prilično zanimljivo ako traje 115 minuta, a i nekoliko akcijskih scena je za klasu bolje nego u prošlim filmovima.

Što je najbitnije, „Voyage of the Dawn Treader“ nije toliko siguran u važnost svoje priče koliko su to bila prva dva dijela. On je mnogo direktniji, te jednostavno zadovoljan sa time da ispriča dobru priču na dobar način. Dok su prva dva dijela ciljala na nešto mnogo veće i promašila, ovaj cilja na sredinu i u potpunosti ju pogađa. Ako ste gledali prva dva dijela, ovaj vas definitivno neće razočarati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Avanture Fantazije Drame Trileri Kriminalistički Preporuke Romantični Komedije Horori
Sortiraj