Menu

The Call (2013)

Operatorica na liniji za pomoć, 911 se javlja na poziv mladoj curi koja je oteta, a operatorica kroz razgovor shvati kako će se morati suprotstaviti ubojici iz njene prošlosti, a kako bi pomogla spasiti život mladoj curi.

  Ocjena

 The Call
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 34 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Brad Anderson

  Scenarij

Richard D’Ovidio
Nicole D’Ovidio
Jon Bokenkamp

  Produkcija

Allen Church
Philip M. Cohen
Carlos Alberto de Oliveira Jr.
Alberto Raposo de Oliveira
William Gallo II
Bradley Gallo
Jeffrey Graup
Michael A. Helfant
Guy J. Louthan
Michael J. Luisi
Dale Rosenbloom
Robert Stein

  Glazba

John Debney

  Kinematografija

Tom Yatsko
  Sinopsis

Jordan Turner (Halle Berry) je iskusna operatorica broja 112, no kada napravi pogrešku i jedan poziv krene po zlu, Jordan je uzdrmana i nije sigurna može li nastaviti. Casey Welson (Abigail Breslin) je oteta u prtljažniku nečijeg automobila i nazove 112. Jordan zovu natrag na posao da iskoristi svo svoje iskustvo, znanje i brzo razmišljanje kako bi pomogla Casey da pobjegne, te ne samo da ju spasi, nego i da se pobrine da njen otmičar bude priveden.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Halle Berry Jordan Turner
Abigail Breslin Casey Welson
Morris Chestnut Officer Paul Phillips
Michael Eklund Michael Foster
David Otunga Officer Jake Devans
Michael Imperioli Alan Denado
Justina Machado Rachel
José Zúñiga Marco
Roma Maffia Maddy
Evie Thompson Leah Templeton
  Recenzija

Pružajući interesantan pogled na drugu stranu 112 poziva, „The Call“ naizgled pruža mnogo potencijala, no naposlijetku ipak dosta toga padne u vodu. No, ako volite kaos i ludost, možda vam i neće biti tako loš.

Premisa filma veoma je dobra. Moment je ostvaren u stilu filmova poput „Speed“ – veoma dobro režirane i tempirane potjere, napeta akcija, skorih promašaja i nada, frustracije, a tu je čak i jedna veoma dobra ideja o tome koliko moći zapravo netko ima kada je nemoćan u prtljažniku nečijeg auta. Da je film nastavio tako, sve bi bilo odlično.

Ipak, nije mu bilo suđeno. Napetost se pretvorila u predvidivost, prilika za iskupljenje dobila je veoma nerealan svršetak, a konačni obračun stvorio je od naše inteligente junakinje običnu blesavu žensku koja je tipična za hororce, koja bez imalo mozga srlja u opasnost, te gotovo želite da dobije ono što ju slijedi. Sve u svemu, veoma loše razrađeno.

Što se tiče glumačke postave, ovaj film ima mnogo dobrih imena. No, nažalost, niti jedan lik nije dovoljno dobro napisan da iskoristi potencijal glumaca i da nam ostanu u sjećanju. Halle Berry je veoma dobra, a ostali su svi standardno profesionalni. Jedina svijetla točka je Abigail Breslin i njena tranzicija od šarmantne djevojčice („Signs“, „Little Miss Sunshine“) do odlične odrasle glumice u ovom filmu, u kojem besprijekorno glumi uspaničarenu žrtvu.

Iako bi ovom filmu dobro došlo malo revidiranja skripte, ne možemo reći da je loš. Njegove ideje su dobre, iako ne u potpunosti realizirane, a napetosti ima dovoljno za svakoga tko voli ovakvu vrstu filmova. Moguće je da će vas kraj malo naživcirati, ali svejedno svakako preporučamo ovaj film svakome tko voli inteligentno napete trilere.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije SF-ovi Trileri Drame Kriminalistički Preporuke
Sortiraj