Menu

The Babysitter (1995)

Tinejdžerka babysitterica postane želja dvojice momaka i uvrnutog starijeg muškaraca.

  Ocjena

 The Babysitter
(1995) on IMDb

  Trajanje

1h 30min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Guy Ferland

  Scenarij

Robert Coover
Guy Ferland

  Produkcija

Spencer Franklin
Matt Hinkley
Kevin J. Messick
Steve Perry
Joel Schumacher

  Glazba

Loek Dikker

  Kinematografija

Rick Bota
  Sinopsis

Zanosna mlada babysitterica Jennifer niti ne sluti da se nalazi u središtu fantazija muškaraca oko sebe. Temeljena na uvrnutoj priči Roberta Coovera, ova drama prikazuje nelinearan slijed jednog sasvim običnog događaja. Pošto su pozvani na druženje, određeni roditelji pozovu Jennifer da im pričuva njihovo dijete. Jennifer dođe, roditelji odu, a Jenniferin dečko se pojavi praviti joj društvo, a tu počinje ludilo – jer redatelj Guy Ferland ne pravi gotovo nikakvu razliku između fantazija likova i onoga što se stvarno događa. Nešto će se jedan tren dogoditi, a onda će se dogoditi ponovno, ali ovoga puta drugačije. Ono što ovaj mračni film čini veoma sablasnim jest činjenica da nitko od muških likova nema normalne fantazije u vezi Jennifer, već su one u potpunosti prljave i uvrnute.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Alicia Silverstone Jennifer
Jeremy London Jack
J.T. Walsh Harry Tucker
Lee Garlington Dolly Tucker
Nicky Katt Mark
Lois Chiles Bernice Holsten
George Segal Bill Holsten
Ryan Slater Jimmy
Brittany English Stephens Bitsy
Tuesday Knight Waitress
  Recenzija

“The Babysitter” redatelja Guya Ferlanda, na prvi pogled doima se kao jedan od onih erotičnih trilera koje ćete radije ostaviti na polici nego pogledati, a pojava Alicie Silverstone u glavnoj ulozi mogla bi vrlo lako upućivati da se ovdje radi o filmu sličnom “The Crush”, sa Aliciom u ulozi dame u nevolji. A ako nakon toga svega pročitate i kratki sadržaj, vaš interes za ovim filmom mogao bi potpuno nestati.

Ipak, bolje vam je da budete spremni na iznenađenje. “The Babysitter” je kompleksan triler sa nekim od najboljih scena fantazije kojima bi zavidio čak i Brian De Palma. Silverstone je babysitterica koja se brine o malenom dječaku i djevojčici tokom jedne noći. Njihov otac i dalje je nostalgičan za vremenom kada je bario komade, a kada baci pogled na svoju novu babysittericu, on jednostavno poludi za njom.

Iako odlazi na zabavu sa svojom nezadovoljnom ženom, on ne može prestati maštati o tome kako će se vratiti kući i naći svoju babysittericu golu u kadi. Predajući se u potpunosti ovakvim trenucima, J.T. Walsh uistinu je humorističan. On uporno pokušava pronaći izliku da ranije napusti zabavu, što njegovoj ženi paše, jer ona s druge strane fantazira o domaćinu zabave, te želi biti nasamo s njim. U međuvremenu, babysitteričin dečko odluči praviti društvo svojoj djevojci, a i on također ima veoma interesantne fantazije koje uključuju nju.

Ferland se nimalo ne srami upustiti u veoma bujne i škakljive fantazije. Iako su neke pomalo smiješne, svi mi znamo da su fantastične scene često upravo takve. Ferland tokom svake fantazije prikazuje i babysittericu u realnosti, dajući nam do znanja kako ona nema nikakvog pojma o tome što muškarci oko nje zapravo misle. No, s vremenom ove fantazije prelaze iz smiješnih u prilično opake. Ferland jasno šalje poruku da takve fantazije ljude polako dovode do dehumanizacije, a nakon toga i do okrutnosti.

Valja spomenuti kako film nikada nije eksplicitan – Silverstone niti u jednoj sceni nije gola. No, svejedno je veoma mračan, a ponekad čak i stravičan. Glumci su veoma dobri, a pogotovo Alicia Silverstone koja je imala prilično zahtjevnu ulogu, koja nije svedena na tipičnu Lolita junakinju, već je mnogo dublja od toga. Ako nemate problema sa pomalo uvrnutim i perverznim filmovima, ovo je defintiivno film koji bi vam mogao dati mnogo toga za razmišljanje, a njegove poruke zasigurno će ostati sa vama još dugo vremena nakon što se odvrte posljednji trenuci filma.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Ratni Domaći filmovi Trileri Kriminalistički Preporuke SF-ovi Avanture Akcije Povijesni
Sortiraj