Menu

Taken 2 (2012)

Umirovljeni CIA operativac Bryan Mills i njegova žena su oteti u Istambulu od strane oca čiji je sin stradao od Millsa dok je spašavao svoju kćerku u Parizu.

  Ocjena

 Taken 2 (2012) on IMDb

  Trajanje

1h 51 min

  Zemlja / jezik

Francuska / engleski, turski, arapski

  Klasifikacija

  Redatelj

Olivier Megaton

  Scenarij

Luc Besson
Robert Mark Kamen

  Produkcija

Luc Besson
Diloy Gülün
Michael Mandaville

  Glazba

Nathaniel Méchaly

  Kinematografija

Romain Lacourbas
  Sinopsis

Liam Neeson vraća se kao Bryan Mills, CIA agent u mirovini sa opakim vještinama, kojeg ništa nije moglo spriječiti da spasi svoju kćer Kim od otmičara. Kada se otac jednog negativca kojeg je Bryan ubio odluči osvetiti, te otme Bryana i njegovu ženu u Istanbulu, Bryan zatraži pomoć od svoje kćeri Kim. Bryan zatim uz pomoć svojih jedinstvenih taktika kreće u zadatak oslobađanja svoje obitelji i sistematskog rješavanja zlikavaca, jednog po jednog.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Liam Neeson Bryan Mills
Maggie Grace Kim
Famke Janssen Lenore
Leland Orser Sam
Jon Gries Casey
D.B. Sweeney Bernie
Luke Grimes Jamie
Rade Serbedzija Murad Krasniqi
Kevork Malikyan Inspector Durmaz
Alain Figlarz Suko
  Recenzija

Da prvi nastavak nije zaradio preko 145 milijuna dolara, ovog filma zasigurno ne bi bilo. On ne postavlja apsolutno nikakve nove kriterije, te odiše veoma sličnom vibrom kao i njegov prethodnik. No, ono što i dalje veoma dobro funkcionira jest Liam Neeson i njegov lik Bryan Mills, koji i dalje uspijeva biti zaslužan za jako dobar i zabavan akcijski film.

Iako redatelj prvog dijela Pierre Morel nije zaslužan i za ovaj film, scenaristi Luc Besson i Mark Kamen ponovno su sa nama, dok je redatelj ovoga puta Oliver Megaton („Transporter 3“), koji nije previše odstupao od formule svojeg prethodnika. Akcijske scene su brze i efektivne, no Megaton ne riskira dovoljno kako bi ovom filmu dao svoj vlastiti „look“.

Mladi partner kojeg Neeson dobiva u ovom filmu, nešto je što, iako mu nije naštetilo, daje dojam kao da je ovo treći nastavak i nepotrebno koči Bryana, za kojeg svi samo želimo da rastura kao i u prvom filmu. Stoga ne čudi da je broj njegovih žrtava ovoga puta mnogo manji od 35 ljudi, koliko je „koknuo“ u prvom nastavku. No, unatoč tome, Leesonova genijalnost nadmašuje manjak kreativnosti ovog filma.

Rade Šerbedžija doima se kao klasični filmski negativac sve do drugog čina, kada njegova hladna persona padne u paniku uoči Bryanovog osvetničkog pohoda. Iako je „Taken“ bio dobrodošao film za ljubitelje akcije, njegovom nastavku bilo je bitno samo pridobiti sve one koji su gledali prvi dio, te ljubitelje Liama Neesona, stoga ako ste u toj grupaciji, bit ćete zadovoljni.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Trileri Drame Kriminalistički Komedije SF-ovi Avanture
Sortiraj