Menu

Stado (2016)

“Stado” je urnebesno smiješna satirička komedija o životu iza kamera.

  Ocjena

Herd (2016) on IMDb

  Trajanje

1h 31min

  Zemlja / jezik

Srbija / srpski

  Klasifikacija

  Režija

Nikola Kojo

  Scenarij

Nebojša Romčević

  Produkcija

Nikola Kojo
Biljana Prvanović

  Glazba

Dejan Pejović

  Kinematografija

Dušan Joksimović
  Sinopsis

Mnogo češće nego biste pomislili, scene koje se odvijaju iza kulisa mnogo su dramatičnije od onoga što se zapravo zbiva u samom filmu, ili TV seriji koju vidimo na malim ekranima. Filmaši, oni beznadni entuzijasti koji ignoriraju stvarnost života, riskiraju svoju vlastitu zdravu pamet samo kako bi nam mogli priuštiti jedno veliko umjetničko djelo. Ova priča može se ispričati na mnogo različitih jezika i u mnogim različitim zemljama, pa čak i u različitim povijesnim periodima. Put do crvenog tepiha nije prekriven samo ružama, već je pun kompromisa, natezanja, pa čak i dogovora sa samim vragom ako je potrebno. Slobodno možemo reći da je “Stado” temeljen na istinitoj priči i sličnom projektu koji se upravo sada negdje pokušava realizirati negdje u svijetu, a postojat će dokle god na svijetu ima umjetnika.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Nikola Kojo Kolja
Vesna Trivalić Vida
Zoran Cvijanović Cveja
Nataša Ninković Mila
Nikola Đuričko Baki
Srđan Timarov Trajko
Goran Susljik Goša
Branislav Trifunović Glumac advokat
Lako Nikolić Laki
Nikola Vujović Glumac sudski izvršitelj
  Recenzija

Ovaj film, redateljski prvijenac Nikole Koje, odličnog i svima poznatog srpskog glumca koji je svoju slavu stekao u mnogobrojnim kultnim filmovima sa ovih prostora poput “Lepa sela lepo gore”, “Rane”, “Mi nismo anđeli”, “Parada” i ostalima. Nikola Kojo ove godine odlučio je po prvi puta stati u redateljski stolac i napraviti svoj vlastiti film – on je oko sebe okupio odličnu glumačku ekipu i uspio realizirati veoma kvalitetnu komediju koja uz to što je smiješna sadrži i elemente satire i pregršt sarkazma. “Stado” je definitivno jedna od najambicioznijih filmskih produkcija sa ovih prostora koju smo do sada imali prilike vidjeti. Fenomenalna glumačka ekipa odlično je odradila svoj posao i uspješno su iznijeli temu filma s kojom će se mnogi umjetnici, ali i obični ljudi, moći poistovjetiti.

Glavni likovi ove komedije su Kolja i Cveja, dvojica entuzijasta koji pokušavaju kako god znaju i umiju prikupiti financijska sredstva kako bi snimili piloz epizodu za svoju novu televizijsku seriju. No, kako to obično i biva u njihovom svijetu, put do njihovog uspjeha neće biti nimalo lak. Kolja i Cveja morat će učiniti mnoge kompromise na koje će nevoljko pristati, a sve kako bi u konačnici uspješno ostvarili svoju ideju. Također, očekuju ih ogromne prepreke o kojima nisu mogli niti sanjati, a u jednom trenutku morat će čak i potpisati “ugovor s vragom”, samo kako bi doživjeli financijski uspjeh i postali poznati.

Ne bismo rekli da je ovaj film plitak i da posjeduje jeftin humor – uistinu se ne radi o takvoj vrsti filma. Njegov humor prilično je živahan i realan, a potvrdu za ovo možete vidjeti i u prvoj sceni trailera – Kolja i Cveja sjede u kafiću iza zidića na koji je postavljena željezna ograda, a u tom trenutku pojavljuju se dvojica klinaca. Jedan od njih Kolju zatraži autogram na papiriću, dok istovremenu zamoli Cveju da mu se potpiše na bananu, te ga njome mami kao da je ovaj neka životinja iz zoološkog vrta. Ovo je samo jedan primjer mnogih odličnih fora koje odlikuju ovaj film, a takvih ima veoma mnogo.

U konačnici, ovaj film zasigurno će imati svoju vjernu publiku. Nikola Kojo veoma se dobro snašao u svojoj prvoj redateljskoj ulozi, a također je izvrsno odradio i svoj posao glumca. Film ima veoma dobro trajanje od 91 minutu koje niti je prekratko, niti predugačko, a njegov odličan humor zasigurno će vas nasmijati do suza, dok će vas istovremeno njegova jasna poruka natjerati na razmišljanje o današnjem modernom svijetu u kojem se nalazimo, te pružiti pogled na to kako izgleda život TV redatelja i producenata.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Animirani Drame Kriminalistički Romantični
Sortiraj