Menu

Rob the Mob (2014)

Primorani da igraju igru mačke i pasa u kaosu rata, elitna postrojba dolazi intervenirati u grad u kojem je svaki civil moguća meta a svaka stvar moguća eksplozivna naprava.

  Ocjena

 Rob the Mob
(2014) on IMDb

  Trajanje

1h 44min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Raymond De Felitta

  Scenarij

Jonathan Fernandez

  Produkcija

Lynn Appelle
Richard Atkinson
Raymond De Felitta
Jonathan Fernandez
David Fleischner
Alyssa Fabiani Kay
William Kay
Isabel Teitler
William Teitler

  Glazba

Stephen Endelman

  Kinematografija

Chris Norr
  Sinopsis

New York City, 1991.g. Laki pljačkaši Tommy i Rosie ima dvije zajedničke stvari: ludu, strastvenu ljubav koju gaje jedno prema drugom i policijske dosjee. Nakon što ih uhite, oni odluče početi voditi normalan, pošten život. Rosie se zaposli u agenciji za naplatu dugova, te nagovara Tommyja da joj se pridruži. No, Tommy ubrzo prestane dolaziti na posao, jer ga zanima nešto mnogo interesantnije – on promatra suđenje mafijaškom ubojici Sammyju „The Bullu“ Gravanou, čiji bi iskazi na sudu mogli napokon srušiti šefa mafije Johna Gottija.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Michael Pitt Tommy Uva
Nina Arianda Rosie
Andy Garcia Big Al
Ray Romano Jerry Cardozo
Griffin Dunne Dave Lovell
Michael Rispoli Sal
Yul Vazquez Vinny Gorgeous
Frank Whaley Agent Frank Hurd
Samira Wiley Agent Annie Bell
Brian Tarantina Ronnie
  Recenzija

Ponekad je istina mnogo čudnija od fikcije. A to je definitivno slučaj i sa ovim filmom, koji je veoma humani prikaz Tommyja i Rosemarie Uve, stvarnog para iz Queensa koji su pljačkali mafijine klubove, i kojima je to polazilo za rukom, sve dok jednom nije.

Tommy i Rosie, koje glume Michael Pitt i Nina Arianda, su poput modernih Bonnie i Clyde – veoma strastveni, glupi i tragični. Ovaj film većinu svog uspjeha duguje ovo dvoje glumaca, koji su odlično utjelovili protagoniste, te ih ni u jednom trenutku nisu prikazali kao glupe, iako su donijeli mnogo loših odluka. Inteligentna i inventivna skripta Jonathana Fernandeza zasigurno se ponekad smije ovim likovima, no Pitt i Arianda svoje likove prikazuju kao nesavršene, ali simpatične, te jednako podložne pohlepi i neuspjehu kao i svi mi.

Iako su pojedinačno Pitt i Arianda veoma dobri, ono što čini film uspješnom krimi dramom, komedijom i romantičnom dramom u jednom, jest činjenica da i međusobno imaju odličnu kemiju. Njihove interakcije zrače pravom toplinom, te niti u jednom trenutku nećete dovoditi u pitanje njihovu vezu. Scene koje se fokusiraju na njihov odnos često kombiniraju toplinu, humor, ljubav i opasnost u jedan jedini spoj koji se doima kao pravi život.

De Felitta i Fernandez majstorski barataju svojim likovima i pomoću njih vješto kreiraju film koji spaja mafijašku dramu u stilu „Kuma“ sa tragikomedijom sličnom onoj u filmu „Sid and Nancy“. Iako su posljednji trenuci filma prilično slabi, a neki od sporednih likova nemaju gotovo nikakvu ulogu, „Rob the Mob“ je svejedno veoma inteligentan i zabavan film o jednom simpatičnom paru lopova, u kojem će moći uživati gotovo svi gledatelji, kako oni koji vole romantiku, tako i oni koji vole krimiće.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Kriminalistički Serije Dokumentarci Komedije Avanture Akcije SF-ovi Romantični
Sortiraj