Menu

If I Stay (2014)

Građani su u strahu od najgorih kriminalaca koje je grad ikada vidio, no i junaci Sin Citya nisu nikada bili odvažniji…

  Ocjena

 If I Stay
(2014) on IMDb

  Trajanje

1h 47min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

R.J. Cutler

  Scenarij

Shauna Cross
Gayle Forman

  Produkcija

Denise Di Novi
Gayle Forman
Alison Greenspan
Trevor Smith
Brad Van Arragon

  Glazba

Heitor Pereira

  Kinematografija

John de Borman
  Sinopsis

Mia Hall je svojom najtežom odlukom smatrala odabir između ostvarivanja svojih glazbenih snova na Juliardu i ostajanja sa svojom najvećom ljubavi Adamom. No, ono što je trebala biti samo lagana obiteljska vožnja promjeni joj cijeli život u jednom trenu, te sada njen život visi o koncu. Zarobljena između života i smrti, Mira ima samo jednu odluku koja joj preostaje, a ta odluka će odlučiti o njenoj čitavoj sudbini.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Chloë Grace Moretz Mia Hall
Mireille Enos Kat
Jamie Blackley Adam
Joshua Leonard Denny
Liana Liberato Kim
Stacy Keach Gramps
Gabrielle Rose Gran
Jakob Davies Teddy
Ali Milner Liz
Aisha Hinds Nurse Ramirez
  Recenzija

“Nekad sami donosite odluke, a nekada odluke čine vas.” Tako kaže lik u filmu ”If I Stay”. To je vrsta aforizma koja zvuči dubokoumno sve dok ne razmislite o njemu. Film ”If I Stay” se bazira na romanu za tinejdžerke. To je vrsta filma kojem dubina ispari onoliko brzo koliko vam treba da upotrijebite dva ili tri neurona.

Smješten u Portlandu, a snimljen u Kanadi, ovo je priča o Miji Hall. Ona je sramežljiva tinejdžerica koja svira violončelo. Njeni roditelji su bili rokeri prije nego su došli u grad se skrasiti i postati najkul roditelji od svih. Mia ima mlađeg brata, ali to je nebitno. U 13 minuta, obitelj doživi prometnu nesreću koja ostavlja Miju u komi i ostala tri člana obitelji mrtvim ili umirujućim. Ona doživljava izvantjelesno iskustvo i luta bolnicom kao duh. Mia se bori sa odlukom treba li se ostati i boriti za svoj život ili otići prema svijetlu.

Glavnina filma je retrospekcija Mijine prošlosti, koja naglašava njenu romantičnu priču sa Adamom. Adam je najomiljeniji dečko u školi koji ju je pitao za spoj i rekao joj da je lijepa. On je praktički savršeni dečko koji voli praviti velike romantične geste. Njegov rock banda se razvija brzo, a njene vještine sviranja violončela joj mogu pomoći da upiše Juilliard. Sve se čini super do prometne nesreće.

Problem ove priče je što pretpostavlja našu zainteresiranost za Mijinu priču prije nego što nam išta otkriju. Tada, kada ispričaju njenu priču prije kome, i ne otkriju nam neku zanimljivost. Dobri roditelji, lijep život, super dečko, svijetla budućnost… Pokušavao sam otkriti koja je njena dilema točno. Ima ljubav i potencijalno sretan život ispred sebe, pa zašto ne bi htjela živjeti ako može? Zašto želi umrijeti? Zato što joj je obitelj umrla? Bezveze. Film nije prikazao izuzetan slučaj za nekakav dublji slijed razmišljanja. Umjesto toga, sve se vrti oko melodrame, koja je obavijena Adamovim scenama koji plače nad Mijinim tijelom čiji duh gleda na njega bespomoćno. Nećete nikad pogoditi što je odlučila!

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori Drame Komedije Preporuke Trileri Kriminalistički Westerni Romantični
Sortiraj