Menu

Prokleti pas (2017)

Odabirom jednog psa, Aleksandra, Jovana i Marija dospijevaju u sukob sa bandom koju predvodi Sergej, neumorni narko diler.

  U kinima

Srbija19.10.2017.

  Ocjena

Prokleti pas (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 28min

  Zemlja / jezik

Srbija / srpski

  Klasifikacija

  Režija

Dragan Peškian

  Scenarij

Dragan Pešikan

  Produkcija

Jadranka Drinić
Veselin Jevrosimović
Dragan Pešikan

  Glazba

Nemanja Mosurović

  Kinematografija

Radoslav Vladić
  Sinopsis

Kada Aleksandra, Jovana i Marija zabunom bivaju zamijenjene za FBI agentice, zbog jednog “prokletog psa” i Aleksandrine američke osobne iskaznice, njen zaručnik Sergej odluči pokušati ih se riješiti. Pošto je i čitava policija, te svi ostali državni organi na strani njegove narko bande, djevojke bivaju primorane stvari preuzeti u svoje ruke te se snaći kako god umiju.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Srđan Todorović Sergej
Nina Seničar Aleksandra
Jelena Galović Jovana
Maja Lukić Marija
Janko Čekić Tjelohranitelj
Đorđe David Novi kriminalac
Greg De Cuir Frank
Lazar Đukić Mladi inspektor
Nikola Dragutinović Gorila
Nemanja Janičić Miki
  Recenzija

Većina krimi-komedija snimljenih na ovim prostorima do sada su uglavnom bili brzinsko producirani filmovima bez posebnih umjetničkih težnji, namijenjeni širokom spektru publike. Takav je slučaj i sa debitanskim filmom Draga Pešikana, “Prokleti pas”, za kojeg se slobodno može reći kako je savršeno uspio kopirati Tarantinove uspješnice i postići onu delikatnu ravnotežu između grotesknog nasilja i crnog humora. Ipak, za razliku od Tarantina, ovaj film nema neku posebnu umjetničku vrijednost, već mu je i dalje cilj samo zadovoljiti publiku.

Sami zaplet filma bazira se na čudnovatom spletu okolnosti, koje bi u bilo kojem drugom, “ozbiljnom” filmu, bile neuvjerljive, no u ovom filmu moći ćete bez probelma prijeći preko toga – jednostavno nećete imati potrebu stalno sumnjati u vjerodostojnost priče, jer je film uistinu zabavan. Za tu zabavu uglavnom su zaslužni glumci – Žika Todorović koji glumi šefa podzemlja Sergeja, te tri mlade žene koje mu se suprotstavljaju: Nina Seničar, Jelena Galović i Maja Lukić. One mu se žele osvetiti, što ovaj film čini pravim pravcatim osvetničkim spektaklom u stilu “Deathproofa”.

Po pitanju sporednih glumaca, svako malo u filmu imamo novi segment koji nam donosi nekog novog i zanimljivog, ali brzo i završava, najčešće nekakvim pokoljem. Gledamo li filmove s ovih prostora, možemo reći da jako dugo nismo imali film sa ovoliko ubijanja – no nijedna smrt nije tu da nas uznemiri, pošto je ton filma poletan i nadrealističan. Tu je naravno i pas iz naslova filma, koji je sjajno dresiran i svaki kadar čini dinamičnim i zabavnim za gledanje – u tom smislu on je zapravo prava zvijezda ovog filma.

Što se tiče produkcije i tehničke izvedbe, “Prokleti pas” je sasvim solidan i na razini zadatka. Ograničenja u budžetu se naravno mogu primjetiti, no brzi tempo i dinamična priča lako će gledateljima skrenuti pažnju s toga – ne postoji mnogo trenutaka u kojima ćete moći predahnuti. U konačnici, iako Pešikan možda nije izmislio nešto novo i originalno, on je publici uspio pružiti uistinu solidnu krimi-komediju koja bi veoma lako mogla postati kultnim hitom.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Animirani Drame Sinkronizirani crtići Trileri Kriminalistički
Sortiraj