Menu

Prince Avalanche (2013)

Dva radnika na autocesti provedu ljeto 1988. dalje od njihovih uobičajenih gradskih života. Izolirani krajolik postane mjesto nesreće pošto su prepušteni sami sebi i ženi koju su ostavili iza sebe.

  Ocjena

 Prince Avalanche
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 34min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

David Gordon Green

  Scenarij

Hafsteinn Gunnar Sigurðsson
David Gordon Green
Sveinn Ólafur Gunnarsson

  Produkcija

James Belfer
Brad Coolidge
Melissa Coolidge
Árni Filippusson
David Gordon Green
Jody Hill, Leo Joseph
Todd J. Labarowski
Berndt Mader
Danny McBride
Tobias Munthe
Lisa Muskat
Matt Reilly
Derrick Tseng
Alexander Uhlmann
Theo Youngstein
Craig Zobel
Davíd Óskar Ólafsson

  Glazba

Explosions in the Sky
David Wingo

  Kinematografija

Tim Orr
  Sinopsis

1988.g, čudan par likova, meditativni i strogi Alvin, te brate njegove djevojke, nesigurni Lance, napuste svoj grad kako bi proveli ljeto u samoći, farbajući crte po cesti koju je zahvatio požar. Radeći svoj posao u previdnoj okolini, njih dvojica saznaju mnogo više nego što su željeli jedno o drugome, kao i o svojim granicama izdržljivosti. Neočekivano prijateljstvo stvori se između njih, kroz humor i svađanje.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Paul Rudd Alvin
Emile Hirsch Lance
Lance LeGault Truck Driver
Joyce Payne Lady
Gina Grande Madison
Lynn Shelton Voice of Madison
Larry Kretschmar Lumberjack
Enoch Moon Lumberjack
David L. Osborne Jr. Lumberjack
Danni Wolcott Lumberjack
  Recenzija

Sedmi film redatelja Davida Gordona Greena još uvijek nije vratio redatelja u svoju punu formu, nakon nekoliko neuspješnih filmova, no korak je u pravome smjeru – simpatični, melankolični film o samoći i samootkirvanju. Vjerujte nam, nije tako težak kao što zvuči – zapravo je veoma lagan i izuzetno gledljiv.

Dijelom remake islandskom filma „Either Way“, „Prince Avalanche“ stavlja Paula Rudda i Emilea Hirscha u glavne uloge kao radnike na cesti. Od ponedjeljka do petka, Alvin (Rudd) i Lance (Hirsch) potpuno su sami, te su njihove jedine interakcije one među sobom, sve dok ne dođe vikend kada mogu ići doma ako to žele. U cijelom filmu njih dvojica su praktično jedini likovi i na njima je cjelokupni fokus. Rudd i Hirsch su dovoljno dobri za takav zadatak, te su stvorili veoma uvjerljive likove koji imaju duboke osobnosti i odveli nas na odličan put kroz svoj međusoban odnos.

Iako nismo sigurni kakav je točno bio proces pripremanja za snimanje, čini se kao da je film veoma intimne naravi, te je redatelj vjerojatno dvojici glumaca rekao da nekoliko tjedana prije snimanja žive zajedno. Rudd i Hirsch veoma dobro funkcioniraju međusobno, te stvaraju uistinu simpatičan duo. Greenov regularni snimatelj, Tim Orr, prikazao nam je mnoštvo predivnih pejsaža i prirodnih okolina, što ovaj film čini prvim Greenovim filmom nakon šest godina kojeg možemo nazvati „lijepim“.

Osim toga, također je i smiješan. A kada nije smiješan, barem nije pretežak. Iako su Greenovi raniji filmovi imali nešto humora u sebi, niti jedan od njih ne bismo opisali kao komediju, a poneki su bili prilično gotičko mračni. „Prince Avalanche“ nije festival humora, no često naglašava humor situacije u kojoj su se našli Alvin i Lance, makar suptilno. Film je ipak više drama nego komedija, ali također je i više lagan nego težak. Stoga ako volite karakterne filmove, od kojih vas neće zaboliti glava, a možda ćete se uz njih i nasmijati, toplo vam preporučamo da pogledate ovaj.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Animirani Sinkronizirani crtići Fantazije Akcije Avanture Drame Povijesni Trileri Horori
Sortiraj