Menu

Predator 2 (1990)

Ovoga puta Predator je posjetio stanovnike Los Angelesa i to u vrijeme žestokih okalnih borbi raznih kriminalnih bandi. Jedini spas za stanovnike je u liku Mikea Harrigana, veterana los angeleske policije.

  Ocjena

 Predator 2
(1990) on IMDb

  Trajanje

1h 48 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Stephen Hopkins

  Scenarij

Jim Thomas
John Thomas

  Produkcija

Terry Carr
John Davis
Lawrence Gordon
Tom Joyner
Lloyd Levin
Michael Levy
Joel Silver
Suzanne Todd

  Glazba

Alan Silvestri

  Kinematografija

Peter Levy
  Sinopsis

LAPD poručnik Mike Harrigan je policajac koji vodi pravednu borbu protiv droge. No, odnedavno, veliki narko bosevi bivaju ubivani na veoma brutalne načine. Njegovi nadređeni kažu mu da zaboravi na to, no Harrigan zna da nešto nije u redu. Njegovi instinkti pokažu se ispravnima kada otkrije da se iza ubojstava krije nitko drugi nego Predator, vanzemaljac koji lovi ljude i radi trofeje od njihovih lubanja. No kako će Harrigan uspjeti zaustaviti Predatora kada ovaj može postati nevidljiv i ubiti ga bez da on to i nasluti?
  Trailer

  Glumac   Uloga
Kevin Peter Hall The Predator
Danny Glover Lieutenant Mike Harrigan
Gary Busey Peter Keyes
Rubén Blades Danny Archuleta
Maria Conchita Alonso Leona Cantrell
Bill Paxton Jerry Lambert
Robert Davi Captain Phil Heinemann
Adam Baldwin Garber
Kent McCord Captain B. Pilgrim
Morton Downey Jr. Tony Pope
  Recenzija

Sa čudovištem toliko dobrim i zanimljivim kao što je Predator, prirodno je poželjeti ga vidjeti u drugačijoj okolini. Stoga, iz džungle, ovoga puta prelazi u urbanu džunglu, gdje se javlja mnoštvo novih i zanimljivih akcijskih scena. Iako nije toliko iznenađenje kao što je bio prvi dio, „Predator 2“ ima mnogo odličnih trenutaka.

Film je mješavina odličnih trenutaka i uistinu pretjeranih koncepata, te pomalo nekonzistentnom pričom. Generalno, ideja Predatora u gradu je odlična i film to iskorištava jako dobro, stavljajući ga u podzemnu, u nebodere, i među hrpetinu ljudi – to je upravo ono što nosi cijeli film. Neki drugi elementi totalno su pretjerani. Vladina agencija koja kreće u lov na Predatora koristi tehnologiju koja je potpuno nedorečena a dvije bande su prestereotipične. Ovi elementi nažalost dosta sputavaju film, te ga sprečavaju da bude mnogo inteligentniji nego što je ispao.

Akcija je napeta i jednom kada nestanu manje bitni sporedni likovi, film počinje biti uistinu zabavan, kakav je i trebao biti od samog početka. Danny Glover u ulozi Harrigana očito nije toliko dobar kao Arnold u prošlom filmu, no svejedno je napravio veoma dobar posao i uspio nas zabaviti natjeravajući glavnog zlikavca po kojem je film nazvan.

Još jedna odlična stvar koju je film napravio je ta da je unaprijedio priču o predatorima. U filmu saznajemo mnogo više o tome tko su zapravo oni, te činjenicu da već godinama posjećuju našu planetu. Također otkrivamo da oni love i druge vrste po svemiru, što je i dovelo do nastanaka budućeg filma „Alien vs. Predator“. Sve u svemu, „Predator 2“ je jedan od onih filmova za koje se jednostavno trebate opustiti i moći ćete uživati u svemu što vam ima za prikazati. Samo nemojte biti sitničavi, i pokušati tražiti nešto dublje, jer to nećete naći.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Horori Avanture Najnoviji traileri SF-ovi Komedije Drame Filmovi u kinima
Sortiraj