Menu

Back To The Future 3 (1990)

Dok uživaju u mirnoj 1885.-oj, doktor Emmet Brown je u opasnosti da bude ubijen od Buforda “Mad Dog” Tannena. Marty McFly se vraća u vrijeme kako bi spasio svog prijatelja.

  Ocjena

 Back to the Future Part III
(1990) on IMDb

  Trajanje

1h 58 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Robert Zemeckis

  Scenarij

Robert Zemeckis
Bob Gale

  Produkcija

Neil Canton
Bob Gale
Kathleen Kennedy
Frank Marshall
Steven Spielberg
Steve Starkey

  Glazba

Alan Silvestri

  Kinematografija

Dean Cundey
  Sinopsis

Zapeo u 1955.g, Mary McFly dobiva pismo od svog prijatelja, doktora Emmetta Browna, koje mu govori gdje može naći DeLorean vremeplov. No, neugodno otkriće natjera Martyja da krene u spašavanje svog prijatelja. Koristeći vremeplov, Marty odputuje u doba divljeg zapada gdje je doktor u zavadi sa lokalnim banditima, a uz to i zaljubljen u novu učiteljicu. Koristeći tehnologiju onog vremena, Marty i Emmett pokušavaju osmisliti jednu posljednju napravu koja bi ih obojicu mogla vratiti u budućnost.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Michael J. Fox Marty McFly/Seamus McFly
Christopher Lloyd Dr. Emmett Brown
Mary Steenburgen Clara Clayton
Thomas F. Wilson Buford 'Mad Dog' Tannen/Biff Tannen
Lea Thompson Maggie McFly/Lorraine McFly
Elisabeth Shue Jennifer Parker
Matt Clark Chester the Bartender
Richard Dysart Barbwire Salesman
Pat Buttram Saloon Old-Timer
Harry Carey Jr. Saloon Old-Timer
  Recenzija

Filmovi koji uključuju putovanje kroz vrijeme gotovo uvijek su uspješni, bez obzira koliko nespretno bili izvedeni. U slučaju prvog dijela „Back to the Future“, nisu bile potrebne nikakve isprike – film je bio veoma inventivan i pokazao se jednim od najboljih filmova ikad. Njegov nastavak malo je proširio priču, no bez mnogo inovativnosti, a ista je stvar i sa trećim nastavkom. Iako nije trebao postojati, te mu je jedini razlog za postojanje zarada novca, ipak je dovoljno dobar da ga vrijedi pogledati, a fanovi će biti sretni sa činjenicom da ovaj film raspliće sve moguće zaplete koji su postavljeni kroz tri filma.

Ovoga puta radnja filma smještena je na divljem zapadu, a glavni lik kao da više nije Marty već Doc, kojeg glumi Christopher Lloyd. On je još uvijek ludi znanstvenik, no njegova ljubav prema Clari ga humanizira, ali istovremeno i zbunjuje, jer ljubav nije znanstveno objašnjiva – što dovodi do mnogo humorističnih scena. Mary Steenburgen je veoma dobra u ulozi zbunjene učiteljice Clare, te će zasigurno svakoga uspješno uvjeriti kako je ona uistinu Docova srodna duša.

Nažalost, romansa između Doca i Clare dovela je do mnogo manje scena humora između dvojice prijatelja, Martyja i Doca, te je Michael J. Fox veoma slabo iskorišten u usporedbi sa prva dva nastavka. Osim toga, Zemeckis je definitivno odabrao krivo mjesto radnje za ovaj nastavak. Humor i fore iz prva dva dijela jednostavno se ne mogu dobro primijeniti na westerne, a i sami taj žanr jednostavno je izgubio svoju čar, te nakon ovog filma sigurno nitko neće imati potrebu pogledati još koji western.

Na sreću, kraj filma veoma je napet i odrađen u tipičnom stilu kojeg smo do sada navikli gledati u prošlim dijelovima. Uz to, ovoga puta stvarno dobivamo rasplitanje svih mogućih zapleta koji su postavljeni u prvom, drugom i trećem dijelu, te će sa ukupnom slikom svi biti sretni i zadovoljni. Sve u svemu, ako ste pogledali prvi i drugi nastavak, uistinu nema razloga da ne pogledate i ovaj.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije SF-ovi Avanture Komedije Horori Fantazije Trileri
Sortiraj