Menu

Back to the Future 2 (1989)

Nakon što su posjetili 2015, Marty McFly mora ponoviti posjetu godini 1955. kako bi spriječio strašne promjene u 1985… i to bez upletanja u svoje prvo putovanje.

  Ocjena

 Back to the Future Part II
(1989) on IMDb

  Trajanje

1h 48 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Robert Zemeckis

  Scenarij

Robert Zemeckis
Bob Gale

  Produkcija

Neil Canton
Bob Gale
Kathleen Kennedy
Frank Marshall
Steven Spielberg
Steve Starkey

  Glazba

Alan Silvestri

  Kinematografija

Dean Cundey
  Sinopsis

U ovom ludom nastavku, duo vremeplovaca Marty McFly (Michael J. Fox) i Dr. Emmett Brown (Christopher Lloyd) vraćaju se u sadašnjost nakon što su spasili Martyjevog sina od opasnosti, no tada uviđaju kako se njihovo vrijeme potpuno promjenilo. U ovoj stravičnoj verziji Hill Valleya, Maryjev otac je ubijen, a Biff Tannen, Maryjev neprijatelj postao je najbogatiji čovjek svijeta. Kada otkriju tajnu Biffovog uspjeha – knjigu sa sportskim rezultatima iz budućnosti – Marty i Doc kreću ispraviti pogrešku i vratiti svijet u normalu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Michael J. Fox Marty McFly/Marty McFly Jr./Marlene McFly
Christopher Lloyd Doctor Emmett Brown
Lea Thompson Lorraine
Thomas F. Wilson Biff Tannen/Griff
Elisabeth Shue Jennifer
James Tolkan Strickland
Jeffrey Weissman George McFly
Casey Siemaszko 3-D
Billy Zane Match
J.J. Cohen Skinhead
  Recenzija

Kada film postane nevjerojatan uspjeh, prirodno je napraviti mu nastavak, bez obzira na to je li uistinu potreban ili ne. „Back to the Future“ jedan je od onih filmova kojem je nastavak uistinu i bio potreban, pošto su mogućnosti za buduće avanture bile neograničene.

Nažalost, ovom filmu nije uspjelo ostvariti čaroliju i parm koju je njegov prethodnik postigao. Većina ljudi koja je radila na prvom filmu ponovno se okupila i za ovaj. Nažalost, lagani i dobronamjerni ton originala zamijenjen je mračnom, depresivnom pričom koja uopće ne paše ovom serijalu. Interesantno, film je uspio predvidjeti mnogo moderne tehnologije koja se danas zaista i koristi (osim, nažalost, letećih automobila). Redatelj Robert Zemeckis ovoga puta dao je velik zadatak svojim glumcima koji moraju glumiti svoje starije verzije – danas to nije ništa posebno, no u ono doba je bilo prilično inovativno.

Iako je ton filma veoma nekonstantan, ono što je i dalje dobro i konstantno jesu glumci. Fox i Lloyd će vas držati zainteresiranima za priču, kakva god ona bila. Lloyd je naravno kao stvoren za ulogu ludog znanstvenika, te svaka riječ koja izađe iz njegovih usta donosi smješak na lica gledatelja. Fox je ovdje u svom vrhu šarmantnosti i karizmatičnosti, te ćete za njega svi zasigurno navijati, bez obzira na neke njegove pogreške. Wilson je također odličan i podcijenjen u ulozi Biffa, kojeg uspijeva napraviti jednim od najomraženijih zlikavaca ikad viđenih na filmu.

Nažalost, zbog već spomenutog mračnog tona, koji se nikako ne uklapa sa serijalom, nećete moći u potpunosti uživati u zabavnim elementima ovog filma. Ako ste veliki obožavatelj prvog dijela, i zanimalo vas je kako će se priča nastaviti, onda pogledajte ovaj film, i naravno treći dio. No, ako vam je prvi dio bio dovoljan, nećete propustiti ništa ako zanemarite iduća dva.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije SF-ovi Avanture Komedije Animirani Drame Sinkronizirani crtići
Sortiraj