Menu

Predators (2010)

Grupu elitnih vojnika proganjaju pripadnici nemilosrdne alienske rase znane kao Predatori.

  Ocjena

 Predators
(2010) on IMDb

  Trajanje

1h 47 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Nimród Antal

  Scenarij

Alex Litvak
Michael Finch
Jim Thomas
John Thomas

  Produkcija

Elizabeth Avellan
John Davis
Tom Proper
Robert Rodriguez
Bill Scott
Alex Young

  Glazba

John Debney

  Kinematografija

Gyula Pados
  Sinopsis

Osam likova – ubojica Royce, vojnikinja Isabelle, Rus Nikolai, kriminalac iz San Quentina Stans, militant iz Sierra Leone Mombasa, vođa kartela Cuchillo, član Yakuze Hanzo i doktor Edwin – probudi se u sred slobodnog pada, no uspijevaju otvoriti svoje padobrane, nakon čega slijeću usred džungle. Ubrzo otkrivaju da se nalaze na nekom drugom planetu i da su plijen vanzemaljaca koji igraju smrtonosnu igru lova. Sada se moraju udružiti kako bi uništili Predatore i preživjeli.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Adrien Brody Royce
Topher Grace Edwin
Alice Braga Isabelle
Walton Goggins Stans
Oleg Taktarov Nikolai
Laurence Fishburne Noland
Danny Trejo Cuchillo
Louis Ozawa Changchien Hanzo
Mahershala Ali Mombasa
Carey Jones Tracker Predator
  Recenzija

Originalni „Predator“ iz 1987.g. film je koji nam je donio jedan nastavak, „Predator 2“, dva crossover filma „Alien vs Predator“ i „Aliens vs. Predator: Requiem“, te uz sve to i strip. Ovaj novi nastavak ignorira sve prijašnje i priču ponovno vraća u svoje korijene – u džunglu. Ovo se pokazalo kao veoma dobra odluka. Iako ne bismo rekli da je „Predators“ odličan film, svejedno je veoma dobar, te razvija svoju priču sa mnogo napetosti i testosterona.

Robert Rodriguez zamislio je samu priču prije otprilike 15 godina, no tek sada je uspio od nje napraviti film. On se nalazi u ulozi producenta, dok je scenarij napisan od strane novajlija Alexa Litvaka i Michaela Fincha, koji već imaju mnogo drugih scenarija u pripremi. Na redateljskoj poziciji nalazi se Nimrod Antal, Rodriguezov suradnik čiji su filmovi „Vacancy“ i „Armored“ bili žanr-filmovi koji su se pokazali mnogo boljima od njima sličnih – što također vrijedi i za „Predators“.

Film je veoma napet i sablasan, iako nikada definitivno strašan. On je napet bez da se shvaća preozbiljno, a istovremeno ima i dozu humora no nikada u njemu ne pretjeruje. Antal je dio generacije koja je odrasla na ovim filmovima, te zna kako ih uspješno prikazati bez da se pretvore u parodiju samih sebe. No ima tu i nekoliko zamjerki. Scene regrupiranja skupine u kojima pričaju o tome što će raditi kada se vrate doma veoma su isforsirane i nepotrebne. Film također ne zna i kada stati – iako je imao savršeno dobar kraj, odlučio je produžiti ga još 10 minuta bez potrebe.

Moglo bi se reći da je „Predators“ zapravo remake originalnog filma, a ne njegov nastavak, što ga zapravo čini potpuno nepotrebnim, no film ipak posjeduje dovoljnu količinu kvalitete, s kojom je uspio ubrizgati novu nadu u ovaj serijal za kojeg su mnogi smatrali da je mrtav. Ako volite dobru akciju, malo horora i sci-fi čudovišta, ovo je pravi film za vas.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Avanture Drame SF-ovi Kriminalistički Komedije Westerni
Sortiraj