Menu

Now You See Me 2 (2016)

Četiri Jahača se ponovno okupljaju i prisiljeni su raditi za tehnološkog genija te izvesti najnevjerojatniju pljačku dosad.

  Ocjena

 Now You See Me 2
(2016) on IMDb

  Trajanje

2h 9min

  Zemlja / jezik

SAD, Kina, UK, Kanada / engleski, kineski

  Klasifikacija

  Režija

Jon M. Chu

  Scenarij

Ed Solomon
Peter Chiarelli
Boaz Yakin
Edward Ricourt

  Produkcija

Chen On Chu
Bobby Cohen
David Copperfield
Kevin De La Noy
Alex Kurtzman
Louis Leterrier
Karl McMillan
Roberto Orci
Ed Solomon

  Glazba

Brian Tyler

  Kinematografija

Peter Deming
  Sinopsis

Godinu dana nakon što su uspjeli nadmudriti FBI i pridobiti naklonost puka sa svojim robinhoodovskim čarolijskim spektaklima, Četiri jahača ponovno se pojavljuju u javnosti, ovoga puta u svom novom performansu pomoću kojeg se nadaju raskrinkati neetičku praksu tehnološkog magnata. Čovjek o kojem se radi je nitko drugi do Walter Mabry – tehnološki gigant koji će izazvati Četiri jahača da krenu u svoju najtežu pljačku do sada. Njihova jedina nada leži u tome da prilikom performansa izvedu krucijalni trik kojim će jednom zauvijek obrisati ljagu sa svojih imena i razotkriti zlikavca koji se krije iza cijele priče.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jesse Eisenberg J. Daniel Atlas
Mark Ruffalo Dylan Rhodes
Woody Harrelson Merritt McKinney
Dave Franco Jack Wilder
Daniel Radcliffe Walter Mabry
Lizzy Caplan Lula
Jay Chou Li
Sanaa Lathan Deputy Director Natalie Austin
Michael Caine Arthur Tressler
Morgan Freeman Thaddeus Bradley
  Recenzija

U ovom nastavku mađioničarske avanture, naši junaci mađioničari nalaze se u skrivanju dok Thaddeus Bradley sjedi u zatvoru, pošto je nenamjerno preuzeo krivnju za događaje u prošlom filmu. I dok on planira svoju osvetu, naši Konjanici – ulični mađioničar Atlas (Jesse Eisebnberg), mentalist Merritt (Woody Harelson), te snalažljivac Jack (Dave Franco) – regrutiraju i novog, četvrtog člana, Lulu (Lizzy Caplan), kako bi nadomjestila članicu koja je napustila grupu. Uz pomoć FBI krtice Dylana Rhodesa (Mark Ruffalo), Konjanici odluče iskoristiti svoje vještine kako bi zeznuli tehnološkog giganta koji želi prodati privatnost svojih klijenata. No, stvari ubrzo pođu po zlu!

Michael Caine ponovno je u ulozi Arthura Tresslera, tajkuna koji je u prvom dijelu ispao glavni negativac. Njemu se ovoga puta pridružuje i Daniel Radcliffe kao Walter Mabry, tehnološki frik koji je lažirao svoju vlastitu smrt i sada se skriva u Macau. Što naravno i naše junake dovodi u Macau, u kojem se slučajno nalazi najstariji svjetski dućan za mađioničare, a u kojem rade likovi koji su naravno povezani sa pričom.

Ono što je pomalo blesavo u novom nastavku je predstavljanje Merrittovog brata blizanca, kojeg glumi Harrelson u kovrčavoj periki, sa smiješnim glasom i zastrašujuće bijelim zubima. Ne samo da je lik loše odglumljen, već i nema apsolutno nikakvog razloga da ovi likovi budu braća blizanci, osim ako je to nekakva vrsta pripreme za treći nastavak, što je vrlo lako moguće. U ovom i nekim drugim sitnim detaljima, jasno se vidi da se film očajnički trudi izgraditi svijet koji je spreman za nove nastavke, u kojem likovi odjednom imaju neke poveznice iz prošlosti jedni sa drugima, dugačke pozadinske priče i slično. Redatelj filma John M. Chu čak je već i obvezan ugovorom na novi nastavak, ukoliko do njega dođe.

Ipak, nismo sigurni da bi ovaj film trebao imati i treći nastavak. Koliko god je finale prvo dijela bilo blesavo, ovaj film uspio ga je nadmašiti i biti još više antiklimaktičan, a uključuje serijal iluzija koje se izvode u Londonu tokom novogodišnje noći, bez ikakvog posebnog razloga. Iako je sama ideja mađioničara koji obavljaju velike i nemoguće pljačke prilično dobra, ova dva filma dala su prilično osrednju izvedbu iste. Ako ste baš veliki fanovi mađioničara, možete im pružiti šansu, no za sve one malo ozbiljnije gledatelje, nadamo se da će oni jednoga dana dočekati nešto bolji film.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Animirani Drame Kriminalistički Sinkronizirani crtići
Sortiraj