Menu

Molly’s Game (2017)

Istinita priča o Molly Bloom, olimpijskoj skijašici koja je vodila najpoznatije pokeraške turnire i na kraju postala FBI agentica.

  U kinima

  Ocjena

Molly's Game (2017) on IMDb

  Trajanje

2h 20min

  Zemlja / jezik

Kina, SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Aaron Sorkin

  Scenarij

Molly Bloom
Aaron Sorkin

  Produkcija

Oren Aviv
Felice Bee
Stuart M. Besser
Adam Fogelson
Mark Gordon
Leopoldo Gout
Matt Jackson
Lauren Lohman
Lyn Lucibello
Amy Pascal
Robert Simonds
Donald Tang
Zhongjun Wang
Zhonglei Wang

  Glazba

Daniel Pemberton

  Kinematografija

Charlotte Bruus Christensen
  Sinopsis

Molly Bloom, lijepa mlada olimpijska skijašica, vodila je najpoznatije pokreaške turnire cijelo desetljeće prije nego su ju usred noći uhitili FBI agenti sa automatskim oružjem. Njeni igrači uključivali su neke od najpoznatijih glumaca u Hollywoodu, sportske zvijezde, poslovne titane, te rusku mafiju. Njen jedini saveznik u ovom vremenu bio je njen odvjetnik Charlie Jaffey, koji je s vremenom uvidio da je Molly mnogo više od onoga što drugima želi pokazati.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jessica Chastain Molly Bloom
Idris Elba Charlie Jaffey
Kevin Costner Larry Bloom
Michael Cera Player X
Jeremy Strong Dean Keith
Chreis O'Dowd Douglas Downey
J.C. MacKenzie Harrison Wellstone
Brian d'Arcy James Brad
Bill Camp Harlan Eustice
Graham Greene Judge Foxman
  Recenzija

Molly Bloom nekoć je bila jedna od najboljih američkih skijašica, sa karijerom koja je jasno usmjeravala na olimpijadu. No, u sportu nema nikakvih garancija, te je za razliku od svog brata Jeremyja (koji je skijao na olimpijadi i kasnije igrao u NFL-u), Molly pronašla jedan drugi posao – vođenje ilgalnih pokeraških turnira za bogataše. Ovo je jedna od onih priča koja je savršeno namijenjena Aaronu Sorkinu, a upravo to je i ono što smo dobili u njegovom redateljskom debiju.

Sorkin nikada nije bio jedan od onih koji će činjenicama dopustiti da naruše dobru priču – nitko zapravo ne misli da je Mark Zuckerberg osnovao Facebook kako bi se osvetio curi koja ga je napucala, a zatim proveo godine žudeći za tom curom – mnogo takvih elemenata ima i u ovom filmu. Iako je priča prilično jednostavna, gole činjenice oguljene su i mnogo poboljšane od strane Sorkina. Iako film zbog toga neće biti prava dokumentarna biografija, koga briga? Dramatični efekti zato su veoma efektivni i na kraju dobivamo veoma zanimljiv film, koji inače to možda ne bi bio.

2017 godina bila je veoma dobra za novopečene redatelje, a i “Molly’s Game” jedan je od njih. Kao i sa filmom “Lady Bird” Grete Gerwig, i za ovaj film nikada ne biste rekli da je redatelju prvi put da režira neki film. Također nikad ne biste niti posumnjali da mu je ovo prvi put da piše neku žensku glavnu ulogu, jer je Molly Bloom koju su on i Jessica Chastain kreirali uistinu uvjerljivo ljudsko biće. Sorkin je također napisao i scenarij (adaptiran prema Bloominim memoarima), stoga ima pregršt odličnih dijaloga i monologa koji daju dublji uvid u likove.

No, “Molly’s Game” ipak nije film prepun riječi – Sorkin također ima i veoma dobar osjećaj za vizuale, koji su ispali uistinu odlično uz pomoć Charlotte Bruus Christensen, Davida Wascoa, te Brandta Gordona i Douga Husztija. Uz sve to, kostimografkinja Susan Lyall također je donijela dozu autentičnosti ovom filmu, te sve skupa dobivamo jednu veoma kvalitetnu zaokruženu cjelinu. U konačnici, ovaj film odlična je biografska drama – on je priča koju je definitivno trebalo ispričati, no zahvalni smo kreatorima što su ipak odlučili malo ju dodatno zapapriti, jer je u suprotnom mogla ispasti prilično dosadnjikavom.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Povijesni Drame Biografije Romantični Komedije Kriminalistički Trileri
Sortiraj