Menu

Life of Pi (2012)

Mladić preživljava brodolom te završava u barci s još jednim spašenim….Bengalskim tigrom! Pogledajte ovu veličanstvenu avanturu proizašlu iz Bollywooda!

  Ocjena

 Life of Pi
(2012) on IMDb

  Trajanje

2h 7 min

  Zemlja / jezik

SAD, Taiwan, UK, Kanada, Francuska / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Ang Lee

  Scenarij

Yann Martel
David Magee

  Produkcija

Kevin Richard Buxbaum
Jean-Christophe Castelli
William M. Connor
Dean Georgaris
Ang Lee
David Lee
Michael J. Malone
Gil Netter
Tabrez Noorani
Jesse Prupas
Pravesh Sahni
David Womark

  Glazba

Mychael Danna

  Kinematografija

Claudio Miranda
  Sinopsis

Nakon što odluče prodati svoj zoološki vrt u Indiji i preseliti se u Kanadu, Santosh i Gita Patel ukrcaju se na teretnjak sa svojim sinovima i nekoliko preostalih životinja. Tragedija se dogodi u trenutku kada strašna oluja potopi brod. Jedina preživjela osoba je sin Pi (Suraj Sharma), no on nije sam. Neustrašivi bengalski tigar pravi mu društvo na brodu za spašavanje. Dok dani postaju tjedni, Pi i tigar moraju naučiti vjerovati jedno drugome ako obojica žele preživjeti.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Suraj Sharma Pi Patel
Irrfan Khan Adult Pi Patel
Ayush Tandon Pi Patel (11-12 Years)
Gautam Belur Pi Patel (5 Years)
Adil Hussain Santosh Patel
Tabu Gita Patel
Ayaan Khan Ravi Patel (7 Years)
Mohd. Abbas Khaleeli Ravi Patel (13-14 Years)
Vibish Sivakumar Ravi Patel (18-19 Years)
Rafe Spall Writer
  Recenzija

U bestselleru Yanna Martela, „Life of Pi“, kanadski pisac posjeti indijskog imigranta kako bi čuo priču nakon koje su mu rekli da će „vjerovati u boga“. Filmska adaptacija ovog romana u režiji Anga Leea možda neće promjeniti vašu vjeru, no definitivno će vam dati vjeru u CGI. Rijetko kada su kompjuterski efekti iskorišteni ovako vješto kako bi kreirali ne samo predivne scene, već i uvjerljivu ljudsku priču. No, stvar je u tome da jedan od glavnih likova ove priče, nije čovjek – već opaki bengalski tigar.

Priče o povezanosti ljudi i životinja najjače su kada, kao u slučaju filomva poput „The Black Stallion“ ili „How to Train Your Dragon“, kreatori dopuste da životinja bude životinja, bez mnogo antropomorfiziranja. Pošto tigrovi baš i nisu poznati po svom surađivanju u hollywoodskim filmovima, tim stručnjaka za specijalne efekte „Rhythm & Hues“ proveo je godinu dana radeći digitalnog tigra Richarda Parkera.

Rezultat tog rada je iluzija koja se doima jednako stvarnom kao i svi drugi likovi u ovom filmu. Ako je beba iz „Twilighta“ bila najniža točka CGI-ja, tigar Richard Parker je definitivno najviša. Moć ovog filma tiho će vam se prikrasti u srce, osobito kada priča dođe do trenutka gdje Pi treba naučiti kako preživjeti. Sharma u ulozi Pia je odličan, te su njegove interakcije sa tirgom pune empatije i mašte, koja će vas uvjeriti da Richard Parker ima dušu.

Svršetak filma, vjeran romanu, definitivno će podijeliti publiku te pokrenuti rasprave po pitanju toga u što nam zapravo Pieva priča „daje vjeru“. Naposlijetku, film je definitivno dokaz da nas moćne priče mogu uvjeriti u stvari za koje bismo željeli da su istinite.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Romantični Fantazije Akcije Kriminalistički Povijesni
Sortiraj