Menu

Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Misterija ubojstva spoji zajedno privatnog inspektora, lošeg glumca te lopova koji se predstavlja kao glumac.

  Ocjena

 Kiss Kiss Bang Bang
(2005) on IMDb

  Trajanje

1h 43 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Shane Black

  Scenarij

Brett Halliday
Shane Black

  Produkcija

Jessica Alan
Susan Downey
Carrie Morrow
Steve Richards
Joel Silver

  Glazba

John Ottman

  Kinematografija

Michael Barrett
  Sinopsis

Usred Los Angelesa, obični lopov Harry Lockhart slučajno upadne na audiciju za ulogu detektiva u filmu, dok bježi od policije nakon neuspješne pljačke. Nakon toga pozovu ga na tulum, na kojem upozna privatnog detektiva Gaya Perryja, koji mu savjetuje da sudjeluje u istrazi kako bi se pripremio za ulogu. Također upoznaje i glumicu u usponu Harmony Faith Lane, te saznaje da je ona bila prijateljica iz njegovog djetinjstva u koju je bio zaljubljen. Harry i Perry upletu se u intrigantan slučaj ubojstva sa mnogo tragova. Uz Harmonynu pomoć, oni saznaju pravu istinu slučaja.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Robert Downey Jr. Harry Lockhart
Val Kilmer Gay Perry
Michelle Monaghan Harmony Faith Lane
Corbin Bernsen Harlan Dexter
Dash Mihok Mr. Frying Pan
Larry Miller Dabney Shaw
Rockmond Dunbar Mr. Fire
Shannyn Sossamon Pink Hair Girl
Angela Lindvall Flicka
Indio Falconer Downey Harry Lockhart – Age 9
  Recenzija

„Kiss Kiss Bang Bang“ je film koji nikada ne pretjeruje – iako to konstantno pokušava. Umjesto toga, on je nekako uspio postati pametni, zabavni užitak, film koji održava svoju inteligenciju i genijalnost do posljednje scene.

Za to je najviše zaslužan nastup Roberta Downeya Jr.-a, u ulozi Harryja, koji je naš vodič kroz svijet filma, pripovjdedač, i onaj koji konstantno ističe anomalije priče koju priča. Takav način pripovjedanja brzo može postati naporan, no ovoga puta je iskorišten pametno i strateški. Nešto u Downyevom nastupu je veoma graciozno, iako nepredvidivo. Teško je zamisliti kako bi ovaj scenarij napisan od strane Shanea Blacka bio izveden uspješno od strane bilo kojeg drugog glumca. No, počasti treba odati i Valu Kilmeru koji je ovdje pokazao kako ima mnogo veći spektar nego što mu se pridodaje.

Black je napisao mnogo akcijskih filmova – među kojima i serijal „Smrtonosno oružje“ – te je akcija očekivano inteligentno uklopljena u priču, kao mješavina iznenađenja, brutalnosti i komedije, iako kako broj mrtvih tijela raste, tu se nađe i ponešto neugodnih, uznemirujućih trenutaka.

Sve u svemu, ovaj film je jedan veoma rijedak primjerak – akcijska komedija koja uspijeva pronaći finu ravnotežu između ta dva elementa, te ne mora mijenjati jedan sa drugime niti u jednom trenutku svog trajanja. Inteligentno je napisan, odlično odglumljen te pokazuje hrabro nepoštovanje prema pravilima filmova koje ga nosi na jednu veću razinu, te jednostavno nećete htjeti da film završi. Svijetu treba više ovakvih filmova, stoga se nadamo da će ih Black uspjeti pružiti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Romantični Serije Akcije Avanture Preporuke Trileri Kriminalistički Fantazije Drame Sportski
Sortiraj