Menu

Killer Joe (2011)

Kada, zbog duga, život jednog mladića biva doveden u opasnost, on pokuša aranžirati ubojstvo svoje zle majke kako bi dobio novac od njenog životnog osiguranja.

  Ocjena

 Killer Joe
(2011) on IMDb

  Trajanje

1h 42min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

William Friedkin

  Scenarij

Tracy Letts

  Produkcija

Nicolas Chartier
Vicki Cherkas
Molly Conners
Scott Einbinder
Zev Foreman
Laurence Freed
Patrick Newall
Jamin O’Brien
Eli Selden
Roman Viaris-de-Lesegno
Ryan Westheimer
Doreen Wilcox Little
Christopher Woodrow

  Glazba

Tyler Bates

  Kinematografija

Caleb Deschanel
  Sinopsis

Kada se 22-godišnji Chris nađe u dugovima do grla prema svojem dileru i njegovim šefovima, on odluči zaposliti profesionalnog ubojicu kako bi eliminirao njegovu majku, čije životno osiguranje od 50,000 dolara dobiva njegova sestra u slučaju njene smrti. Chris pronađe Joea Coopera, ludog policajca iz Dallasa koji tokom noći radi kao ubojica. No, kada Chris ne može unaprijed platiti Joeu, on se okomi na Dottie kao kolateralnu žrtvu ugovora. Ubrzo ubojica i njegova zatočenica razviju veoma neobičnu povezanost, poput neke uvrnute priče o Pepeljugi i njenom princu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Matthew McConaughey Killer Joe Cooper
Emile Hirsch Chris Smith
Juno Temple Dottie Smith
Thomas Haden Church Ansel Smith
Gina Gershon Sharla Smith
Marc Macaulay Digger Soames
Gralen Bryant Banks Pizza Patron
Carol Sutton Saleslady
Danny Epper G-Man
Jeff Galpin Biker Thug
  Recenzija

„Killer Joe“ počinje sa Ginom Gershon koja otvara vrata svoje mobilne kućice odjevena samo u majicu i bez hlača, što zasmeta čovjeku koji je kucao na vrata, koji je njen polusin. Ovaj film niti u jednom trenutku nakon toga ne postaje niti malo sofisticiraniji, ali bome nitko od gledatelja to niti neće poželjeti. Režiran od strane veoma hrabrog redatelja Williama Friedkina („The Exorcist“, „Cruising“) i adaptiran od strane Tracyja Lettsa i njegove vlastite kazališne predstave, ovaj južnjačko-atmosferski, crno-humoristični, eksploatacijski krimić obožava svoje pohlepne likove i njihov idiotizam te psihoseksualnu poremećenost svoje potpuno uvrnute priče.

Chris Smith (Emile Hirsch), gore spomenuti polusin, došao je razgovarati sa svojim ocem, Anselom (Thomas Haden Church), koji niti sam baš nije neki produktivni član društva. Chris je veoma ljut na svoju majku – Anselovu bivšu ženu – jer je ona izgleda ukrala nešto njegovog kokaina. Osim toga, on treba isplatiti svoj kockarski dug lokalnom snagatoru i kamataru (Marc Macaulay). Anselov odgovor njegovom sinu kada ga ovaj zamoli da mu posudi 6,000 dolara glasi: „Bolje ti je da bježiš iz grada“. Očito se radi o jednoj veoma sentimentalnoj obitelji punoj razumijevanja i ljubavi, zar ne?

No, Chris ima ideju – ubiti svoju majku i pokupiti njen novac od životnog osiguranja, kojeg će dobiti njegova mlađa sestra, prikladno nazvana Dottie (Juno Temple). Ona je blesava djevica koja živi sa Anselom i njenom polumajkom Sharlom (Gina Gershon). Chris je saznao da postoji neki lik kojega zovu Killer Joe (Matthew McConaughey), koji je detektiv u Dalasu, a po noći radi kao profesionalni ubojica. No, Joe obično prima svoj novac unaprijed, ali pošto Chris to nije u mogućnost napraviti, on predlaže nešto drugo kao osiguranje – njegovu sestru Dottie.

Dovoljno je reći da se priča nakon ovoga veoma zakomplicira. McConaughey, koji je ovoga puta očigledno pokrenuo neke glumačke mišiće koje već dugo vremena nismo vidjeli kod njega, uistinu je očaravajuć u ulozi izuzetno sablasno-smiješnog lika iz naslova filma – njegova doza smirenosti i uglađenosti u ogromnom je kontrastu sa prljavim bijelim smećem koje predstavljaju njegovi novi klijenti. No, cijela glumačka ekipa veoma je entuzijastična i dobro su odradili svoj posao, te će vas zasigurno nasmijati, šokirati i zgaditi vam život, a ponekad i svo troje odjednom. Ali najveća zvijezda filma svakako je Lettsova nevjerojatna tragikomična priča koju jednostavno morate pogledati da bi se uvjerili u njenu kvalitetu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Trileri Drame Kriminalistički SF-ovi Horori Filmovi u kinima Komedije
Sortiraj