Menu

Kick-Ass (2010)

Dave Lizewski je neprimjetan srednjoškolac i fan stripova koji jednoga dana odluči postati super junak iako nema nikakvih specijalnih moći niti fizičkih predispozicija.

  Ocjena

 Kick-Ass
(2010) on IMDb

  Trajanje

1h 57 min

  Zemlja / jezik

UK, SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Matthew Vaughn

  Scenarij

Jane Goldman
Matthew Vaughn
Mark Millar
John Romita Jr.

  Produkcija

Adam Bohling
Jane Goldman
Jeremy Kleiner
Pierre Lagrange
Lyn Lucibello
Stephen Marks
Mark Millar
Tarquin Pack
Brad Pitt
David Reid
John Romita Jr.
Kris Thykier
Matthew Vaughn

  Glazba

Marius De Vries
Ilan Eshkeri
Henry Jackman
John Murphy

  Kinematografija

Ben Davis
  Sinopsis

Koristeći svoju ljubav prema stripovima kao inspiraciju, tinejdžer Dave Lizewski (Aaron Johnson) odluči postati superjunak, bez obzira na potpuni manjak supermoći. Dave obuče kostim, nazove se „Kick-ass“ i krene u borbu protiv kriminala. Udruži se sa timom oca i kćeri „Big Daddy“ i „Hit Girl“, te nađe još jednog prijatelja u borbi protiv kriminalaca, „Red Mista“ (Chrisopher Mintz-Plasse). No, ubrzo nakon, zli mafijaš stavlja njihovo zajedništvo na kušnju.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Aaron Taylor-Johnson Dave Lizewski/Kick-Ass
Garrett M. Brown Mr. Lizewski
Evan Peters Todd
Deborah Twiss Mrs. Zane
Lyndsy Fonseca Katie Deauxma
Sophie Wu Erika Cho
Elizabeth McGovern Mrs. Lizewski
Christopher Mintz-Plasse Chris D'Amico/Red Mist
Stu 'Large' Riley Huge Goon
Johnny Hopkins 1st Gang Kid
  Recenzija

Svi smo mi imali snove o tome da postanemo superjunaci, no koliko nas je zapravo to pokušalo pretvoriti u stvarnost. Kako kaže glavni lik i pripovjdeač ovog filma Dave Lizweski: „Kao što svaki serijski ubojica već dobro zna, samo fantazianje u jednom trenutku više nije dovoljno.“

Redatelj Matthew Vaughn („Layer Cake“, „Stardust“), koji je napisao i scenarij zajedno sa svojim kolaboratorom Jane Goldman, vjerno je na ekran prenio viziju Marka Millara i Johna Romite Jr.-a, koji su napravili strip po kojem je ovaj film rađen. Niti u jednom trenutku nije ublažen nasilni humor iz stripa, niti se pokušala izbjeći činjenica da je najnasilniji i najprostiji lik curica koja još nije niti tinejdžerka. Upravo suprotno, Vaughn je prigrlio ove elemente, no ne u svrhu da se njima pravi važan i bahat, već zato što je originalna priča upravo takva.

Johnson, Mortez i Cage su se očito jako zabavljali u svojim ulogama (posebice Cage), a filmu ne nedostaje veoma smiješnih scena, kao niti zadovoljavajuće krvave akcije. No, bilo bi dobro da se malo više razradilo samo postajanje „Kick-Assa“, pošto se ovako čini da je poznat samo zbog jednog YouTube videa. Također, nije uvijek jasno što se film točno trudi biti – u jednom trenutku je hommage stripovima koji ih stavlja u kontekst stvarnog svijeta, dok je u drugom trenutku parodija, a nekad pak stvarni svijet kao da uopće ne postoji.

Takav miks fantazije i realnosti često se čini nenamjernim – no to nije dovoljno da upropasti ovaj inače veoma zabavan i uzbudvljiv film, koji iako traje gotovo dva sata, nije nimalo dosadan. Ako vas ne smeta velika količina nasilja i prostota, te volite vikendom pogledati dobru akcijsku komediju uz porciju kokica, ovom filmu se definitivno isplati pružiti šansu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Kriminalistički SF-ovi Avanture Trileri
Sortiraj