Menu

Kick-Ass 2 (2013)

Maskirani srednjoškolski heroj Kick-Ass se priključuje grupi normalnih građana koji su odlučili boriti se protiv kriminalaca. U međuvremenu, Red Mist započinje osvetu koja će utjecati na svaku osobu koju je Kick-Ass ikada upoznao.

  Ocjena

 Kick-Ass 2
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 43 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Jeff Wadlow

  Scenarij

Jeff Wadlow
Mark Millar
John Romita Jr,

  Produkcija

Adam Bohling
Trevor Duke-Moretz
Pierre Lagrange
Leonie Mansfield
Stephen Marks
Mark Millar
Tarquin Pack
Brad Pitt
David Reid
John Romita Jr.
Claudia Schiffer
Matthew Vaughn

  Glazba

Henry Jackman
Matthew Margeson

  Kinematografija

Tim Maurice-Jones
  Sinopsis

Dave je inspiriran od strane građana da se bori protiv kriminala kao Kick-Ass, a Mindy pokušava živjeti normalan život i više ne biti Hit-Girl. Istovrmeno pojavljuje se mnogo novih samoukih maskiranih boraca protiv kriminala, predvođeni opakim Colonelom Stars and Stripesom, koji im se pridružuju. U međuvremenu Chris D’Amico prije poznat kao Red Mist postaje prvi superzlikavac te sastavlja svoj vlastiti tim kako bi osvetio smrt svog oca za koju je kriv Kick-Ass
  Trailer

  Glumac   Uloga
Aaron Taylor-Johnson Dave Lizewski/Kick-Ass
Chloë Grace Moretz Mindy Macready/Hit-Girl
Morris Chestnut Detective Marcus Williams
Claudia Lee Brooke
Amy Anzel Mrs. Zane
Clark Duke Marty/Battle Guy
Augustus Prew Todd/Ass Kicker
Mary Kitchen News Reporter
Donald Faison Dr. Gravity
Matt Steinberg Mr. Radical
  Recenzija

Je li nastavak popularnog filma „Kick-Ass“ upsio, poput njegovog prethodnika, izbalansirati pravu količinu šoka i topline? Tri godine prošle su od prvog dijela – svi glumci su se vratili za nastavak, redatelj je nov, ali duh originala i dalje je sveprisutan i u ovom filmu.

Također je i dalje veoma smiješan. Moretz je možda malo viša, no i dalje je veoma sposobna smisliti mnoštvo eufemizama za genitalije likova s kojima se tuče. No, Mintz-Plasseovo putovanje do superzlikavca uz pomoć svog vjernog tjelohranitelja (Jogn Leguizamo) je dio filma koji donosi najviše smijeha. Prvi dio filma veoma je snažan, dok se razvijaju tri glavne priče. Dave nauči mnogo toga o odgovornosti i ljudima oko sebe, Mindy ima priliku iskusiti srednju školu, a Chris sastavlja ekipu totalnih luđaka.

Ono što je još ključno za ovaj serijal jest njegovo odmjeravanje nemogućeg i mogućeg. Kada je prvi film pokazao finale sa jet-packom, on je to smio izvesti zato što su tamo bili likovi koji su nas podsjećali koliko je nemoguće biti superjunak u stvarnom svijetu. U trenucima kada ovaj film ponavlja takve scene, poput one kada Javier kaže Chrisu kako je članovima svoje ekipe dao veoma rasistična imena, to je uistinu veoa smiješno. Takvi trenuci prizemljuju film, kao i Carrey u ulozi Colonela, koji ovdje nije da nasmije gledatelje, nego da film uzdigne u svijet odraslih, gdje nasilje ima posljedice.

Problemi dolaze iz činjenice da su kreatori željeli pojačati sve ono što smo vidjeli u prvom nastavku, a balansiranje toga postalo je klackalica. Emocije su mnogo jače, sa snažnijim temama odgovornosti i neovisnosti. Kako bi to pokušali staviti u ravnozežu, scene poput one sa jetpackom sve su luđe i luđe, što ponekad zna naštetiti karakterizaciji likova i našim poistovjećivanjem sa njima. No, unatoč tome, film pruža velike količine smijeha, nastupi su i dalje dobri, te iako možda i nije dobar kao prvi dio, zasigurno ga vrijedi pogledati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Kriminalistički Horori Fantazije SF-ovi Avanture Drame Trileri
Sortiraj