Menu

Justice League (2017)

Pogonjen svojom obnovljenom vjerom u čovječanstvo i Supermanovim nesebičnim djelom, Bruce Wayne odluči zatražiti pomoć od svoje nove saveznice, Diane Prince, kako bi mu pomogla suočiti se sa još opasnijim neprijateljem.

  U kinima

Hrvatska16.11.2017.
Bosna i Hercegovina16.11.2017.
Srbija16.11.2017.

  Ocjena

Justice League (2017) on IMDb

  Trajanje

2h 0min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Zack Snyder

  Scenarij

Chris Terrio
Joss Whedon
Zack Snyder

  Produkcija

Ben Affleck
Madison Ainley
Jon Berg
Wesley Colle
Marianne Jenkins
Finni Johannsson
Geoff Johns
Daniel S. Kaminsky
Curt Kanemoto
Benjamin Melniker
Christopher Nolan
Charles Roven
Jim Rowe
Deborah Snyder
Chris Terrio
Emma Thomas
Michael E. Uslan
Madison Weireter
Andrea Wertheim
Gregor Wilson

  Glazba

Danny Elfman

  Kinematografija

Fabian Wagner
  Sinopsis

Pogonjen svojom obnovljenom vjerom u čovječanstvo i Supermanovim nesebičnim djelom, Bruce Wayne odluči zatražiti pomoć od svoje nove saveznice, Diane Prince, kako bi mu pomogla suočiti se sa još opasnijim neprijateljem. Sada zajedno, Batman i Wonder Woman brzo moraju pronaći ekipu metaljudi kako bi zajedno mogli konkurirati novo-probuđenoj prijetnji. No, unatoč formiranju ove nevjerojatne lige superjunaka – Batmana, Wonder Woman, Aquamana, Cyborga i Flasha – možda je već prekasno da naša planeta bude spašena od katastrofalnog napada.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Ben Affleck Batman
Henry Cavill Superman
Amy Adams Lois Lane
Gal Gadot Wonder Woman
Ezra Miller The Flash
Jason Momoa Aquaman
Ray Fisher Cyborg
Jeremy Irons Alfred
Diane Lane Martha Kent
J.K. Simmons Commissioner Gordon
  Recenzija

DC-ev filmski svijet do ovog trenutka bio je prilično kaotičan – “Man of Steel” je bio ambiciozan film o Supermanovom postanku pun mana, “Batman v Superman” je pokušao napraviti previše toga odjednom te mu se to obilo o glavu, “Suicide Squad” je bio veoma čudan film koji je izmrcvaren od strane producenata, dok je “Wonder Woman” odlična priča o postanku koja je napokon napravila nešto dobro. U svakom slučaju, DC i Warner Bros. htjeli su što brže doći do ovog filma, kako bi se natjecali sa Marvelom, no zbog toga su morali žrtvovati mnoge druge aspekte svojih likova i kvalitete filmova.

Poput filma “Batman v Superman”, i ovaj film trudi se napraviti previše toga odjednom. No, za razliku od spomenutog filma, ovaj film daje nam likove za koje možemo navijati, koji su junaci i imaju kemiju među sobom koja film čini uživancijom i zabavnim, unatoč slabašnoj priči. Iako Wonder Woman, Aquaman, Batman, Cyborg i Flash uistinu prave dobar show, pravi show zapravo je Superman. Njegov lik u prošlim filmovima bio je izuzetno loše napravljen te sveden na spodobu punu mržnje koja nije voljela biti superjunakom. No, ovoga puta se vraća i uistinu je prava stvar – možda je trebalo tri filma da napokon dobijemo pravog Supermana, no defintivno se isplatilo čekati.

Što se tiče glavnog negativca Steppenwolfa, on je naposlijetku jedno veliko razočaranje, što je uistinu šteta s obzirom na to otkud dolazi i veliki potencijal koji nosi sa sobom. Film jedva da odaje priznanje Apokolipsu, Darkseidu i ostatku mitologije o Novim bogovima, a pošto sve to nije dovoljno duboko razrađeno, Steppenwolf zapravo nikada nije prava prijetnja. Tome naravno ne pomaže niti činjenica da je on opet CGI čudovište, poput Doomsdaya, Enchantress, Incubusa i Aresa. Kad smo već kod CGI-ja, on u ovom filmu varira od prolaznog do potpuno neprihvatljivog – najgori primjer definitivno je kopmjutersko uklanjanje brkova na Henryju Cavillu.

Naposlijetku, “Justice League” je zabavan film – iako ima mnogo nedostataka, on je definitivno bolji od prva tri pokušaja, no ipak nije uspio nadmašiti odličan “Wonder Woman”. Sama liga je super, a glumci koji glume superjunake uistinu su dobro odradili svoj posao te imaju kvalitetnu međusobnu kemiju. No, ono što je problem je užasno loša priča, prebrzi tempo, loš negativac te hrpetina nekvalitetnog CGI-ja. Ubuduće, WB i DC će možda trebati malo pričekati sa ovakvim timskim filmovima te se više fokusirati na pojedinačne likove kako bi ih gledatelji mogli bolje upoznati. Novonajavljeni film o Aquamanu bi mogao napraviti upravo to, no ono što svi jedva čekamo ipak je nastavak Supermana.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Avanture Fantazije Komedije Animirani Sinkronizirani crtići Trileri Drame
Sortiraj