Menu

Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)

Četiri tinejdžera otkriju staru igraću konzolu i bivaju doslovce uvučeni u njeno mjesto radnje – u džunglu!

  U kinima

  Ocjena

Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 59min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Jake Kasdan

  Scenarij

Chris McKenna
Erik Sommers
Scott Rosenberg
Jeff Pinkner

  Produkcija

Ted Field
Dany Garcia
Hiram Garcia
David B. Householter
Dwayne Johnson
Jake Kasdan
Melvin Mar
William Teitler
Matt Tolmach
Mike Weber

  Glazba

Henry Jackman

  Kinematografija

Gyula Pados
  Sinopsis

U ovoj novoj Jumanji avanturi, četriri srednješkolca otkriju staru igraću konzolu i bivaju uvučeni u njeno mjesto radnje, u džunglu, u kojoj postaju avatari koje si sami odaberu. Ono što ubrzo otkriju jest da se Jumanji ne može samo igrati – on se treba preživjeti. Kako bi pobjedili igru i vratili se u stvarni svijet, oni će se morati upustiti u najopasniju avanturu svojih života – otkriti što je Alan Parrish ostavio prije 20 godina, te promjeniti način na koji razmišljaju o sebi – u suprotnom će zauvijek ostati zarobljeni u igri koju će drugi igrati bez prestanka.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Dwayne Johnson Spencer
Kevin Hart Fridge
Jack Black Bethany
Karen Gillan Martha
Rhys Darby Nigel
Bobby Cannavale Van Pelt
Nick Jonas Alex
Alex Wolff Young Spencer
Ser'Darius Blain Young Fridge
Madison Iseman Young Bethany
  Recenzija

Postavljajući se kao neka vrsta duhovnog nastavka 23-godišnjeg filma “Jumanji”, ovaj film redatelja Jakea Kusdana podjednako je luckast koliko i zabavan. Odmičući se od originalove formule koja je uključivala cijelo životinjsko carstvo i bacajući se u svijet kompjutera i video igara, “Welcome to the Jungle” ugodno je iznenađenje i veoma zabavna akcijska avantura koja, osim nekoliko sitnih nedostataka i manjka pravog zlikavca, uspijeva nadmašiti očekivanja i ispuniti sva svoja dana obećanja.

Smještena u današnjem vremenu, ova priča upoznaje nas sa četvero veoma različitih tinejdžera – štreberom Spencerom, nogometnom zvijezdom Anthonyjem, sramežljivom djevojkom Marthom i popularnom curkom Bethany – svi oni našli su se zajedno u školskoj kazni, zbog različitih razloga. Dio kazne sadrži i čišćenje skladišne prostorije u kojoj klinci pronađu staru video igru zvanu Jumanji. No, kada ju odluče isprobati, oni se ubrzo nađu uvučeni u svijet ove igre – i to ne metaforički, već doslovno! Njih četvero sada se nalaze u naizgled veoma čudnom i izuzetno opasnom virtualnom svijetu.

Luckast, ali na zabavan način, ovaj film nema nimalo ozbiljnosti koju je posjedovao original, što mu je istovremeno jaka strana i najveća boljka, ovisno o tome koliko vam se original svidio. No, jedno je sigurno – redatelj Jake Kusdan dobro se pobrinuo za to da film teče glatkim tempom i da njegove šale ne sputavaju radnju. Igrajući na kartu svoje odlične glumačke postave, ovaj film našao je veliki adut u svojim glumcima. Dwayne ‘The Rock’ Johnson i ovog puta dobio je priliku pokazati sve svoje vještine, a Jack Black ponovno je urnebesno smiješan u ulozi djevojke koja je zapela u tijelu muškarca.

Osim glumaca, i priča ovog filma vrlo je jednostavna, te će ju svi bez problema moći slijediti, što znači da će ovaj film privući gledatelje raznih dobnih skupina. Iako se na trenutke pokušava praviti da je nešto mnogo veće, i to mu ne uspijeva, ovaj film ipak će većini svojih gledatelja pružiti dobru zabavu kakvu i očekuju. Nekima se naravno neće svidjeti smjer filma koji je daleko drugačiji od originala sa Robinom Williamsom, no vrckavost i akcija ovog filma nešto je čemu će rijetko tko moći odoljeti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Fantazije Najnoviji traileri Animirani Sinkronizirani crtići Drame Kriminalistički
Sortiraj