Menu

Welcome to the Punch (2013)

Bivši krimalanac Jacob Sternwood je prisiljen vratiti se u London jer je njegov sin uključen u pljačku koja je krenula po zlu. Ovo daje savršenu priliku detektivu po imenu Max Lewinsky, koji ga je oduvijek lovi da ga napokon ulovi.

  Ocjena

 Welcome to the Punch
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 39 min

  Zemlja / jezik

UK, SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Eran Creevy

  Scenarij

Eran Creevy

  Produkcija

Rory Aitken
Jack Arbuthnott
James Atherton
Maria Cestone
Vicki Cherkas
Molly Conners
Stuart Ford
Ronald Guttman
Sarah E. Johnson
Brian Kavanaugh-Jones
Hakan Kousetta
Daniel LeBlanc
Xavier Marchand
Liza Marshall
Jan Pace
Ben Pugh
Ridley Scott
Andrew Warren
Christopher Woodrow

  Glazba

Harry Escott

  Kinematografija

Ed Wild
  Sinopsis

Bivši kriminalac Jacob Sternwood je prisiljen vratiti se u London iz svojeg mirnog skrovišta u Islandu kada njegov sin nadrapa u pljački koja je pošla po zlu. To da posljednju priliku detektivu Maxu Lewinskyju da uhvati čovjeka kojeg je cijelo život želio uhititi. Dok se njih dvojica suočavajum, počinju otkrivati dublju zavjeru koju obojica trebaju riješiti kako bi preživjeli.
  Trailer

  Glumac   Uloga
James McAvoy Max Lewinsky
Mark Strong Jacob Sternwood
Andrea Riseborough Sarah Hawks
Johnny Harris Dean Warns
Daniel Mays Nathan Bartnick
David Morrissey Thomas Geiger
Peter Mullan Roy Edwards
Natasha Little Jane Badham
Daniel Kaluuya Juka Ogadowa
Ruth Sheen Iris Warns
  Recenzija

Nakon sićušne drame „Shifty“, britanski redatelj Creevy okreće se u smjeru Hong Konga i Hollywooda za svoju inspiraciju, stvarajući ovaj eksplozivni policijski triler. No, iako je film odlično sniman, a akcija puna energije, filmu teško uspijeva gledatelje poistovjetiti sa likovima koji su mračni i puni problema. Njihova kompleksnost je interesantna, no ne i emocionalna.

Sa tolikom količinom pucnjave u gradu gdje policajci u stvarnosti nisu naoružani, ovaj film odaje dojam kao da se zbiva u nekom alternativnom Londonu. Redatelj Creevy dodatno pojačava fantastični ton sa pucnjavama koje su nenadane i brutalne – kao kombinacija Johna Wooa i Micheala Manna. Priča je puna pametnih zapleta, dok otkrivamo motivacije i političku zavjeru koja se krije iza svega. Sve skupa je pomalo komplicirano i nerealno, a detalji su prilično površni, no glumačka ekipa ipak uspijeva naći nešto emocionalne rezonance.

McAvoy i Strong su odlični u glavnim ulogama, glumeći dva mračna, tvrdoglava lika koji se suočavaju jedan s drugim. Njihova interakcija dovodi do velikog preokreta, što stvari čini dodatno zanimljivima, iako pomalo nevjerojatnima. Uz njih dvoje, sporedni glumci Riseborough, Morrisey, Mullan i Harris također blistaju u svojim performansima. Nažalost, niti jedan od likova neće vam se uvući pod kožu.

Najveći problem filma je njegova skripta, koja je istovremeno nevjerojatno komplicirana i potpuno predivdljiva, a uz to, svi likovi su toliko prevrtljivi da je čudnije kada netko ispadne pošten nego korumpiran. Također, sporedni glumci, koji su veoma dobri, jako su loše iskorišteni.

Sve u svemu, ako volite akcijske filmove, slobodno pružite šansu ovome. Iako nema najjače likove, a niti priča nije bog zna što, vizualan stil filma je odličan, te će svi ljubitelje akcije zasigurno pronaći nešto što će moći zavoljeti u ovom filmu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Komedije Avanture Horori Fantazije SF-ovi Trileri Drame Kriminalistički Preporuke
Sortiraj