Menu

John Wick 2 (2017)

Nakon povratka u podzemlje kako bi vratio dug, John Wick otkriva da je na njegovu glavu stavljena velika svota novca.

  U kinima

Hrvatska23.02.2017.
Bosna i Hercegovina23.02.2017.
Srbija23.02.2017.

  Ocjena

 John Wick: Chapter 2
(2017) on IMDb

  Trajanje

2h 2min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Chad Stahelski

  Scenarij

Derek Kolstad

  Produkcija

Robert Bernacchi
Kevin Scott Frakes
Basil Iwanyk
David Leitch
Jennifer Madeloff
Marco Valerio Pugini
Vishal Rungta
Holly S. Rymon
Chad Stahelski
Jeff G. Waxman

  Glazba

Tyler Bates
Joel J. Richard

  Kinematografija

Dan Laustsen
  Sinopsis

Umirovljeni super-ubojica John Wick planira nastaviti svoj život u miru i tišini. No, njegovi planovi ubrzo bivaju poremećeni kada talijanski gangster Santino D’Antonio dođe pred njegova vrata sa zlatnim markerom, te uvjeri Johna da vrati svoj stari dug. Na naredbu Winstona, šefa tajne organizacije ubojica The Continental, kako bi poštivao sveti kod ovog odreda, Wick nevoljko prihvati zadatak – on sada mora otputovati u Rim i riješiti se D’Antoniove sestre, okturne mafijašice u talijanskom Camorra sindikatu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Ruby Rose Ares
Keanu Reeves John Wick
Bridget Moynahan Helen Wick
Ian McShane Winston
Laurence Fishburne The Bowery King
John Leguizamo Aurelio
David Patrick Kelly Charlie
Thomas Sadoski Jimmy
Lance Reddick Charon
Wass Stevens Consigliere
  Recenzija

Drugo poglavlje sage o Johnu Wicku nije samo puka obrada originala, već eskalacija istog. On radi sve ono što smo voljeli u prvom dijelu, no u mnogo većoj količini. Redatelj Chad Stahelski uvjeren je da ima formulu koja funkcionira, a ta formula proširuje svijet Johna Wicka i tajnih ubojica koji žive raskalašenim načinom života, te dodaje mnogo, mnogo više direktnih hitaca u glavu. Ako ste nakon prvog filma poželjeli još malo istoga, Stahelski je to napravio za vas. Iako ne radi ništa neočekivano, ovaj film zaista uspješno slijedi dobar predložak kojeg je napravio njegov prethodnik.

Nakon što pogledate oba filma odjednom, vjerojatno ćete shvatiti da vas više interesira svijet u kojem John Wick živi, nego pomno izvedene akcijske scene koje je Stahelski izveo. Iako su te iste scene uistinu odlično odrađene, te bi mnogi drugi redatelji akcijskih filmova mogli puno toga naučiti od njega, one ipak traju malo predugo, posebice one u kojima Wick jednostavno jednim hicem riješava stotine neimenovanih neprijatelja. U takvim trenucima, ovaj film jednostavno postaje video igra, te samo očekujete da se u gorjem lijevom kutu ekrana pojave bodovi.

Film pretpostavlja da duboko u sebi, Wick jednostavno voli ono što radi, što nažalost uklanja interesantan unutarnji konflikt iz njegovog lika. Da ga ne glumi Keanu Reeves, Wick bi bio prilično robotski lik, koji ekspertno ubija valove loših tipova. Cijeli lick Johna Wicka jednostavno ovisi o Keanu Reevesu i njegovom nastupu koji je tih, ali pun duše, te vam je u svakom trenutku jasno da se u njemu nalazi snažno srce koje kuca ispod svog tog stiliziranog nasilja. U rukama nekog lošijeg glumca, Wick bi postao sam sustav za ispucavanje nasilja, no upravo zbog toga što je gledateljima stalo do Reevesa, stalo im je i do glavnog lika, Johna Wicka.

No, više od Wicka, gledateljima će biti stalo do svijeta u kojem se on nalazi. I dok će ljubitelji akcije obožavati sve akcijske scene u filmu, tajno oržuje ovog serijala jest odlična underground lokacija koja okružuje našeg glavnog lika. Scenarist Derek Kolstad ovog puta u svijet je unio neke novitete koji su uistinu interesantni, stoga ćete se stvarno osjećati kao da ste stupili u neki novi svijet, a ne samo kao da gledate film o liku koji masovno ubija ljude. U konačnici, iako ovaj film nije neka velika prekretnica za serijal o Johnu Wicku, on je zasigurno jedan veliki korak unaprijed. Moguće je da će Kolstad ostati bez ideja za daljnje širenje ovog svijeta, ili da će Stahleski zakazati u pokušaju da nam pokaže novi način na koji Wick može ubiti svoje neprijatelje. No, do tada, ovaj film jasno pokazuje da serijal o Wicku u sebi ima još mnogo života.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Trileri Kriminalistički Komedije Avanture SF-ovi
Sortiraj