Menu

Sabotage (2014)

Pripadnici elitne DEA jedinice se nađu u zamci u kojoj pobigaju jedan po jedan nakon što su opljačkali sigurnosnu kuću koja pripada kartelu.

  Ocjena

 Sabotage
(2014) on IMDb

  Trajanje

1h 49 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

David Ayer

  Scenarij

Skip Woods
David Ayer

  Produkcija

David Ayer
Paul Anthony Barreras
Bill Block
Jason Blumenfeld
Gernot Friedhuber
Mike Gunther
Paul Hanson
Anton Lessine
Alex Ott
Palak Patel
Joe Roth
Albert S. Ruddy
Sasha Shapiro
Ethan Smith
Skip Woods
Geoff Yim

  Glazba

David Sardy

  Kinematografija

Bruce McCleery
  Sinopsis

Elitni tim odjela za suzbijanje droge napravi raciju u skrovištu kartela, te sakriju 10 milijunar dolara u vodovodnim cijevima. Kada se vrate kako bi uzeli novac, njega više nema. Tim završi pod istragom zbog nestalih 10 milijuna. A onda, nakon nekoliko mjeseci, istraga se naglo prekine. Tim počne ponovno zajedno trenirati i naprave proslavu u striptiz klubu. No, 10 milijuna dolara neće im biti oprošteno. Gdje je nestao taj novac i hoće li članovi tima uspjeti izvući živu glavu?
  Trailer

  Glumac   Uloga
Arnold Schwarzenegger John 'Breacher' Wharton
Sam Worthington James 'Monster' Murray
Joe Manganiello Joe 'Grinder' Phillips
Josh Holloway Eddie 'Neck' Jordan
Terrence Howard Julius 'Sugar' Edmonds
Max Martini Tom 'Pyro' Roberts
Kevin Vance Bryce 'Tripod' McNeely
Mark Schlegel 'Smoke' Jennings
Ned Yousef Dubai Money Launderer
Mireille Enos Lizzy Murray
  Recenzija

Arnoldov povratak u filmove doživio je nove krvave visine u ovom filmu David Ayera. Ayer je kralj surovih policijskih drama poput „Training Day“ i „End of Watch“. Ti filmovi su mnogo bolji od ovog, no njegov poznati šokantni i ekstremno nasilni stil prisutan je i ovdje. Skripta je puna prostačenja, golotinje, mučenja i eksplodirajućih glava. Ljubitelji akcije će uistinu uživati u filmu, dok za druge baš i nismo sigurni.

Razina nasilja u ovom filmu je nenormalno visoka. Sabotage prikazuje sve metode kartela i Breacherovog tima bez ikakvih pardona. Čak i oni koji su navikli gledati nasilje u filmovima vjerojatno će biti zateknuti koliko je nasilje u ovom ekstremno. Ayer je želio prikazati potpunu nemilosrdnost trgovaca drogom i krvavih borbi koje su njihov dio. Uz veoma prost jezik i golotinju, „Sabotage“ je prava definicija filma za odrasle.

Priča je misterij sa nekoliko velikih otkrivenja po putu. Veoma je besmislena i prepuna rupa, no to ciljanoj publici neće nimalo smetati, jer njih zanima samo krv i pucačina. Ipak, film nije glup ili otrcan, već samo mračna priča puna žrtava, te ga definitivno ne bismo nazvali laganim zabavnim akcijskim filmom. Ono što je najbolje u filmu su njegove glavne ženske uloge. Mireille Enos glumi Lizzy, jedinu preživjelu članicu Breacherovog tima, koja je luda ko šlapa, ovisna o drogi i napaljenija od svih muškaraca u filmu zajedno. Britanska glumica Olivia Williams gotovo je neprepoznatljiva u ulozi južnjačke policajke koja u skoro svakoj sceni završi prekrivena krvlju i iznutricama. Bez njih dvije, ovaj film ne bi bio niti blizu toliko zabvan.

Sve u svemu, film je vrijedan gledanja svim Arnoldovim fanovima, kao i fanovima akcijskih filmova. No, definitivno nije Arnoldov nazabavniji film otkad je prestao biti političar. Ipak, nudi dovoljno krvi, mesa, prostota i golotinje kako bi zadovoljio sve fanove pravih, „čistih“ filmova za odrasle, koji se ne boje niti malo suzdržavati u onome što rade.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Romantični Horori Komedije Preporuke Trileri Kriminalistički Westerni Akcije SF-ovi
Sortiraj