Menu

Parker (2013)

Lopov s jedinstvenim kodeksom u svojoj profesiji je prevaren od svoje ekipe i ostavljen da umre. S novim identitetom i partnerstvom s jednom ženom namjerava ukrasti plijen od zadnje pljačke svojoj ekipi.

  Ocjena

 Parker
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 58 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Taylor Hackford

  Scenarij

John J. McLaughlin
Donald E. Westlake

  Produkcija

Les Alexander
Steve Chasman
Todd Grossman
Tami Gunby
Taylor Hackford
Sidney Kimmel
Clint Kisker
Stratton Leopold
Brad Luff
Nick Meyer
Jonathan Mitchell
Brian Netto
Matthew H. Rowland
Marc Schaberg
Peter Schlessel
David Shojai
Miles Tanter
Bruce Toll

  Glazba

David Buckley

  Kinematografija

James M. Muro
  Sinopsis

Radnja filma smještena je u grad bogatstva i glamura, Palm Beach, u kojem se Jason Statham i Jennifer Lopez udružuju kako bi dobili svoj dio love. Parker (Jason Statham) je jedan od najuspješnijih lopova u gradu, no kada mu jedna pljačka postane kobna zahvaljujući neopreznom članu, on se odluči pridružiti krim-šefu Melanderu i njegovoj bandi u drugoj pljački. No, njegova nova ekipa ga ostavi da umre. Parker uspije preživjeti te se zaklinje kako će se osvetiti bandi, što ga odvodi u Palm Beach, gdje se udruži sa novom partnericom (Jennifer Lopez) kako bi oteli plijen svojim bivšim kolegama.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jason Statham Parker
Jennifer Lopez Leslie Rodgers
Michael Chiklis Melander
Wendell Pierce Carlson
Clifton Collins Jr. Ross
Bobby Cannavale Jake Fernandez
Patti LuPone Ascension
Carlos Carrasco Norte
Micah Hauptman August Hardwicke
Emma Booth Claire
  Recenzija

Još jedan tipični akcijski film sa Stathamom zasigurno će donijeti oduševljenje svima onima koji vole njegov mačo stil, a užasavanje onima koji ga ne vole. No, nemojte lako otpiliti ovaj film, jer on na kraju krajeva ipak nudi veliku količinu zabave.

Redatelj Taylord Hackford je dovoljno dobar da ovom filmu da jedan malo veći nivo. Mjesto zbivanja, Florida, također mu pomaže da ima uistinu refinirani krimi ambijent, a prisutnost Jennifer Lopez zasigurno nikoga neće zasmetati. No, glavna zvijezda ipak je Jason Statham, sa svojom svima poznatom osobnošću, koju veoma dobro predstavlja i u ovom filmu. Kemija između Stathama i Lopez veoma je uvjerljiva, iako Parker kroz cijeli film odlučno ostaje vjeran svojoj djevojci Claire, te između njega i Lopez nema nikakvih vrućih scena.

Skripta nije ništa revolucionarno – to je tipična priča o osveti i pljački, no redatelj ipak uspijeva izvući maksimum iz nje, sa veoma dobrim režiranjem akcijskih scena, koje izgledaju prilično uvjerljivo. To osobito dobro paše u kontrastu za cijelom lažnom atmosferom grada u kojem se radnja odvija – Palm Beach je pun lažnjaka i ljudi koji teže biti nešto što nisu.

Sve u svemu, Parker je veoma dobro izveden, i zabavan film, koji je savršeno dobar za pogledati, no nikako nije ništa revolucionarno što se tiče akcijskih filmova. Statham i ostatak ekipe (Michael Chiklis, Nick Nolte i Wendell Pierce) su veoma dobri u ovakvim filmovima, te znaju kako zaokupiti pažnju gledatelja do samog kraja filma. Svima onima koji traže lagani vikend film, ovo je topla preporuka.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Horori Fantazije SF-ovi Trileri Drame Kriminalistički Preporuke Avanture
Sortiraj