Menu

Fast & Furious 6 (2013)

Čovjek pun vjere odluči krenuti na iznimno putovanje kojim želi promijeniti živote sedmero ljudi.

  Ocjena

 Fast & Furious 6
(2013) on IMDb

  Trajanje

2h 10 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Justin Lin

  Scenarij

Chris Morgan
Gary Scott Thompson

  Produkcija

Vin Diesel
Alexander Dostal
Amanda Lewis
Justin Lin
Chris Morgan
Neal H. Moritz
Clayton Townsend
Samantha Vincent

  Glazba

Lucas Vidal

  Kinematografija

Stephen F. Windon
  Sinopsis

U Španjolskoj, Hobbs upoznaje Dominica Torreta i kaže mu kako je u lovu na opasnog kriminalca Shawa kroz 12 država, te da treba pomoć od Doma i njegove ekipe. Hobbs mu pokazuje nedavnu fotografiju Letty koja je sada članica Shawove bande kako bi uvjerio Doma da radi sa njim, te obeća oprost Domu i njegovoj ekipi ako uspiju srušiti Shawa. Hobbs i njegova partnerica Riley otputuju sa Domom, Brianom O’Connerom i njihovom ekipom u London, gdje Shaw smišlja pakleni plan.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Vin Diesel Dominic Toretto
Paul Walker Brian O'Conner
Dwayne Johnson Hobbs
Jordana Brewster Mia
Michelle Rodriguez Letty
Tyrese Gibson Roman
Sung Kang Han
Gal Gadot Gisele
Ludacris Tej
Luke Evans Shaw
  Recenzija

Za razliku od „The Expendables“, koji pokušava okupiti sve zvijezde na jednom mjestu i suočiti ih sa opasnim okolnostima, ovaj film je onaj kojem to uistinu uspjeva. On se lišio etikete franšize, te je prigrlio činjenicu da je svaki film jednostavno dvosatna epizoda produžene serije, te je okupio sve zvijezde prethodnih „Fast and the Furious“ filmova. Štoviše, ulozi su znatno povišeni sa svakim novim filmom.

Ovoga puta ekipa putuje u London kako bi se suočila sa novom bandom i pokušala spasiti Letty, koja se više uopće ne sjeća Doma i njegove ekipe. Iako nam pruža jednako dobre scene potjera i briljantne scene tučnjava koje smo već navikli gledati u prošlim nastavcima, ovaj film ne pokušava se praviti da je išta više od fantastičnog filma za ljubitelje automobila, te je do sada već potpuno jasno da ovi filmovi više nisu filmovi o utrkama. Ovo je sada samo serijal pljački koje izvađaju veoma simpatični likovi, koji uspijevaju osvojiti srca i najtvrdokornijih policajaca.

Odlična režija ovog filma uistinu će vas uvući u svaku njegovu scenu potjere i tučnjave. Film ima nekoliko veoma dobrih tučnjava, uključujući onu Gine Carano i Michelle Rodriguez, Han i Tyreese protiv Joea Taslima, te konačni obračun gdje svaki član ekipe ima svoju borbu. Lin zna kako iskoristiti svakog glumca do njegovog maksimalnog potencijala i daje ogromnu dinamiku akcijskim scenama. Luke Evans je odlično postavljen kao glavni negativac filma. On je inteligentan i smrtonosan, te nema problema s time da bude i nepošten, puštajući Letty da se bori protiv svojih bivših partnera. Gina Carano je odličan dodatak ekipi, te čak koji puta potpuno ukrade scenu svojim kolegama.

Naposlijetku, ovaj film je sve što biste i očekivali – u nekim trenucima je potpuno nemoguć i prenevjerojatan za svoje dobro, no u drugim trenucima je odličan akcijski film sa likovima koje svi fanovi već dobro znaju i vole, a oni koji ih gledaju prvi puta teško će im moći odoljeti. Stoga, ako ste za jedan dobar komad akcije i zabavne ekipe, ovaj film naša je topla preporuka.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Avanture Kriminalistički Najnoviji traileri Uskoro u kinima Trileri Drame
Sortiraj