Menu

Fast & Furious 8 (2017)

Kada misteriozna žena zavede Doma i odvede ga u svijet terorizma i izdaje, njegova ekipa morat će se suočiti sa iskušenjima koja će biti najteža do sada.

  U kinima

Hrvatska13.04.2017.
Srbija20.04.2017.
Bosna i Hercegovina04.05.2017.

  Ocjena

 The Fate of the Furious
(2017) on IMDb

  Trajanje

2h 16min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

F. Gary Gray

  Scenarij

Chris Morgan

  Produkcija

Ricardo Del Rio
Vin Diesel
Michael Fottrell
Hiram Garcia
Finni Johannsson
Cliff Lanning
Chris Morgan
Neal H. Moritz

  Glazba

Brian Tyler

  Kinematografija

Stephen F. Windon
  Sinopsis

Sada kada su Dom i Letty na svom medenom mjesecu, a Brian i Mia su otišli u mirovinu, ostatak ekipe također se smirio i počeo voditi nešto što liči na normalne živote. No, kada misteriozna žena zavede Doma i odvede ga u svijet kriminala od kojeg jednostavno ne može pobjeći, te do toga da izda ljude koji su mu najbliži, Domova ekipa morat će se suočiti sa iskušenjima koja će ih testirati kao nikada do sada. Od obala Kube i ulica New Yorka, do ledenih bespuća Arktika, ova elitna ekipa morat će prijeći svaki dio svijeta kako bi spriječili ludog anarhista da svijet baci u kaos, te kako bi kući doveli čovjeka koji je od njih napravio pravu obitelj.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Dwayne Johnson Hobbs
Charlize Theron Cipher
Scott Eastwood Eric Reisner
Vin Diesel Dominic Toretto
Jason Statham Deckard Shaw
Michelle Rodriguez Letty 'Ortiz' Toretto
Kurt Russell Mr. Nobody
Nathalie Emmanuel Ramsey
Elsa Pataky Elena
Kristofer Hivju Rhodes
  Recenzija

Serijal “Brzi i žestoki” nije nimalo dobar u učenju iz prijašnjih pogrešaka. Također, niti malo se ne brine o posljedicama. On je jednostavno film za određeni trenutak, za dobru zabavu. Svi filmovi u serijalu izuzetno su tvrdoglavi i besmisleni, no jednostavno ih nije nimalo briga, jer ljudi za njih i dalje glasaju svojim novcima. Koliko god blesavi i zbunjujući oni bili, u njima uvijek ima nešto jednostavno, bezbrižno i zabavno, stoga nas nimalo ne čudi da je serijal uspio dogurati do čak osmog nastavka.

Naravno, prvo što morate napraviti kada započnete gledati ovaj film jest zaboraviti na bilo kakvu inteligentnu priču, te ignorirati sve brojne greške koje će primjetiti i gledatelji sa najnižim IQ-em. S druge strane, film sadrži već dobro poznate akcijske scene koje su apsolutno božanstveno izvedene, te vjerujemo da nitko neće imati neke posebne primjedbe na njih. Početni zaplet u priči veoma je pretjeran i nepotreban, no jednom kada se priča pokrene i akcija se počne događati, ovom filmu nitko ništa ne može. Prije toga ipak vas očekuje nešto zagrijavanja, koje uključuje obaveznu utrku ulicama, te brojne klišeje iz usta Dominica Torreta. Da, scenarij je pun katastrofalnih rečenica, lošeg dijaloga i nimalo razvijenih likova. No, svi oni koji su fanovi ovog serijala to već jako dobro znaju.

Što se tiče glume, ovaj nastavak uspio si je priuštiti čak dvije Ocarom nagrađene glumice – Charlize Theron i Helen Mirren. Gledati Charlize Theron kako ludi u ulozi zlikavca uistinu je fenomenalno, no naposlijetku potpuni potencijal ovih dviju vrhunskih glumica ipak nije iskorišten – Theron je tokom cijelog filma u špijunskom avionu, dok je Mirren zaključana u pubu. Osim Michelle Rodriguez, ovaj serijal jednostavno ne zna što raditi sa svojim glumicama – ako ne mrdaju guzama tokom uličnih utrka, one su samo putnici na ludoj avanturi u kojoj su glumci glavni vozači.

No, na kraju krajeva, nikoga tko ode pogledati ovaj film neće biti briga za sve njegove nedostatke. On je poput nogometne momčadi koja ima najbolji napad na svijetu, a najgoru obranu. Da, mogli bismo uputiti i pokoju zamjerku na akcijske cijene – manje rezova tokom scena borbi ili manje sekvenci u kojima naši junaci gotovo naprave masovno ubojstvo nekim prijevoznim sredstvom. No ipak, u konačnici, “Fast & Furious 8” osvojit će vas svojom fenomenalnom mješavinom karizme, testosterona i mirisa petrola.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Avanture Kriminalistički Najnoviji traileri Uskoro u kinima Trileri Drame
Sortiraj