Menu

The Duff (2015)

Srednjoškolki se svijet srušio nakon što je doznala da je njene prijateljice zovu debelom i ružnom te će im pokušati koliko griješe.

  Ocjena

 The DUFF
(2015) on IMDb

  Trajanje

1h 41 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Ari Sandel

  Scenarij

Josh A. Cagan
Kody Keplinger

  Produkcija

Steven Bello
Susan Cartsonis
Ted Gidlow
McG
Lane Shefter Bishop
Mary Viola

  Glazba

Dominic Lewis

  Kinematografija

David Hennings
  Sinopsis

Bianca (Mae Whitman) je zadovoljna maturantica čiji svijet se raspadne kada sazna da je ostali studenti poznaju kao “The DUFF” (Designated Ugly Fat Friend – Službena ružna debela prijateljica) svojim ljepšim, popularnijim prijateljicama (Skyler Samuels i Bianca Santos). Sada, usprkos upozorenjima svog omiljenog profesora (Ken Jeong), stavlja na stranu svoju simpatiju Tobyja (Nick Eversman), te angažira šarmantnog sportaša i frajera Wesleya (Robbie Amell) da joj pomogne postati nova osoba. Kako bi spasila svoju maturu od totalnog kaosa, Bianca mora skupiti hrabrost da se suprotstavi tračerici Madison (Bella Thorne) i podsjeti sve da bez obzira kako izgledali i kako se ponašali, svi smo mi nečiji DUFF.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Mae Whitman Bianca
Robbie Amell Wesley
Bella Thorne Madison
Bianca A. Santos Casey
Skyler Samuels Jess
Romany Malco Principal Buchanan
Nick Eversman Toby
Chris Wylde Mr. Filmore
Ken Jeong Mr. Arthur
Allison Janney Dottie
  Recenzija

Mnogo puta su nam govorili kako srednja škola zna biti prilično brutalna prema mladim ljudima, te je to ozbiljna tema kojom se treba pozabaviti na način da dopre do tinejdžera, a ne dosadi starijima. Iako „The DUFF“ nije super-ozbiljni film koji o tome govori, svejedno je veoma pametna komedija koju ćete s lakoćom pogledati iako niste njen ciljani gledatelj, te će se veoma svidjeti vašoj djeci.

U prvih tridesetak minuta film je proizvod koji se trudi privući svoje ciljane gledatelje. Glazbena podloga stalno vrti neku novu pjesmu, u priču su uklopljene socijalne mreže i slično. No, to je najniža točka koju film doseže, te nakon tog uvoda priča zaista postaje mnogo bolja. Poput svojeg glavnog lika, film se transformira iz adaptacije young adult romana u zabavnu romantičnu komediju koja se ne shvaća preozbiljno.

„Odrasle“ u filmu glume poznati komičari Allison Janney, Ken Jeong i Romany Malco, koji donose osvježenje umjesto tipično dosadnih sporednih glumaca kakve znamo viđati u ovakvim filmovima, te privlače i malo starije gledatelje. Posebno vrijedi spomenuti ulogu Chrisa Wyldea, koji ne samo da može stajati bok uz bok sa poznatim komičarima, već je uspio i zasjati sa nekoliko prilično smiješnih doskočica.

„The DUFF“ je tinejdžerska komedija koja može stajati zajedno sa „Mean Girls“, u smislu da svoju tematiku odrađuje na vrlo originalan način. Također će poslužiti glavnoj glumici Mae Whitman kao odskočna platforma, te se nadamo da će nakon ovoga dobivati više glavnih uloga, obzirom da je veoma dobro nosila ovaj film.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Kriminalistički Romantični Drame
Sortiraj