Menu

Already Tomorrow in Hong Kong (2015)

Kada kineska Amerikanka tokom svog prvog posjeta Hong Kongu upozna američkog iseljenika, između njih dvoje dolazi do velike privlačnosti. On će njoj pokazati što znači prava ljubav, no vrijeme možda i nije na njihovoj strani.

  Ocjena

 Already Tomorrow in Hong Kong
(2015) on IMDb

  Trajanje

1h 56min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Emily Ting

  Scenarij

Emily Ting

  Produkcija

Dave Boyle
Jamie Chung
Lawrence S. Dickerson
Bryan Greenberg
Ishai Setton
Sophia Shek
Emily Ting

  Glazba

Timo Chen

  Kinematografija

Josh Silfen
  Sinopsis

Ruby (Jamie Chung), kineska Amerikanka po prvi puta dolazi u Hong Kong zbog posla. Tamo upozna Josha (Bryan Greenberg), američkog iseljenika koji ju provede po gradu. Njih dvoje ubrzo se počnu zaljubljivati jedno u drugo, no taman kada se stvari počnu činiti dobrima, neočekivano otkriće dovodi do brzog prekida njihove romanse. Godinu dana kasnije, Josh i Ruby susretnu se u trajektu koji plovi od Hong Konga do Kowloona. Ruby je sada stalno zaposlena u Hong Kongu, a Josh je, djelomično zbog Rubyjinog savjeta od prije godinu dana, dao otkaz kako bi se mogao posvetiti pisanju. I on i ona sada imaju nekog drugog u svom životu, te odluče provesti jednu noć zajedno, kao prijatelji. No, kako noć odmiče kraju, oni sve teže uspijevaju sakriti svoje prave osjećaje jedno prema drugome.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jamie Chung Ruby
Bryan Greenberg Josh
Richard Ng Fortune Teller
Sarah Lian Monica
Lawrence S. Dickerson Tourist Man
Ines Laimins Tourist Woman
Joshua Wong Band Member
Zach Hines Josh's Friend
Linda Trinh Joyce
Jaeden Cheng Sam
  Recenzija

„Already Tomorrow in Hong Kong“ ima jednu od najuglađenijih priča, strpanu u sendvič između turističkih kadrova i simpa glazba – no čak i taj ofucani temelj nije dovoljan kako bi pokvario ovaj romantični film, koji uspijeva zahvaljujući kemiji između dvoje glavnih glumaca. Vjerojatno je prilično pomogla činjenica da su Jamie Chung i Bryan Greenberg – koji su već glumili zajedno u dva nedavna filma, „A Year and Change“ i „Flock of Dudes“ – ljubavni par i u stvarnom životu, te su nedavno svoju vezu okrnuli vjenčanjem.

Radnaj filma smještena je u Hong Kongu, a započinje sa upoznavanjem dvoje stranaca ispred kafića. Ruby (Chung) je dizajnerica igračaka iz Los Angelesa koja je po prvi puta poslovno u Hong Kongu. Josh (Greenberg) je porijeklom iz New Yorka, no posljednjih 10 godina živi i radi u Hong Kongu kao bankar, dok se u slobodno vrijeme trudi napisati svoj poluautobiografski roman. Pošto je ona totalno izgubljena, Josh joj ponudi prijevoz do njene destinacije, Lan Kwai Fong. Prvi susret ovo dvoje likova jednostavno je preslatko čudan, no nakon što odluče popiti jedno piće zajedno, Josh Ruby kaže kako se mora vratiti na rođendansku proslavu svoje djevojke, što isti tren zaustavlja bilo što što je moglo nastati među njima.

Priča se nastavlja nakon godinu dana kada se ovo dvoje ponovno slučajno sretnu na trajektu. Ruby se trajno preselila u Hong Kong, a Josh je dao otkaz u banci kako bi se u potpunosti posvetio svojem romanu. I dok ovaj par, među kojim očito i dalje nešto postoji, hodaju do centra grada, usput postajući Facebook prijatelji, počinje se postavljati pitanje – bi li oni mogli promjeniti status svoje veze? Ili bi taj podhvat bio prekompliciran. Usporedba sa filmom „Before Sunrise“ je očita, a knjige koji likovi čitaju pokazuju mnogo manju učenost ovog filma – dok u Linklaterovom filmu Celine čita knjigu Georgesa Bataillea, Josh čita Harukija Murakamija.

Ovo je veoma perceptivan film koji ima dovoljno samospoznaje uz pomoć koje se može nasmijati sa tipičnim stereotipima u vezi života izvan domovine – od tipičnih poslova poput bankarstva do referenci kako likovi nikada nisu bili u određenim dijelovima grada. Iako sama premisa o dvoje likova koji spontano pričaju o površnim temama možda neće svima pasati, „Already Tomorrow in Hong Kong“ je , ako ništa drugo, barem jedan predivan film koji prikazuje svu čar Hong Konga, a i veoma dobra ljubavna priča.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Romantični Kriminalistički Trileri Horori SF-ovi Povijesni
Sortiraj