Menu

Better Luck Tomorrow (2002)

Skupina azijsko-američkih maturanata-odlikaša dobivaju priliku dobiti veliku moć u svoje ruke kada započnu sa vannastavnim kriminalnim aktivnostima.

  Ocjena

 Better Luck Tomorrow
(2002) on IMDb

  Trajanje

1h 41min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Justin Lin

  Scenarij

Ernesto Foronda
Justin Lin
Fabian Marquez

  Produkcija

Julie Asato
Michael Cole
Troy Craig Poon
Ernesto Foronda
Steve Herr
Joan Huang
Sung Kang
Justin Lin
Michael Manshel
Gustavo Spoliansky

  Glazba

Michael Gonzales
Tobin Mori

  Kinematografija

Patrice Lucien Cochet
  Sinopsis

Ben je perfekcionist i odlikaš, a njegova ga je marljivost i upornost dovela do samog vrha svojeg razreda po ocjenama. No, dok on pokušava ostvariti socijalnu popularnost, ubrzo počinje otkrivati i svoju mnogo mračniju stranu. On i njegovi prijatelji – Virgil, Daric i Han započnu voditi dvostruki život – u svoje slobodno vrijeme, kako bi olakšali pritisak na sebe, počinju se baviti kriminalom. I dok njihove nove ličnosti počinju sve više i više uzimati zamaha, ovo društvo ubrzo se nađe na velikoj nizbrdici uzbuđenja, pretjerivanja, ali i istinske zabave.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Parry Shen Ben Manibag
Jason Tobin Virgil Hu
Shirley Anderson Hot Dog Planet Customer
Nanette Matoba Housewife
Kenji Matoba Toddler
Sung Kang Han
Ashley Arai Cheerleader
Danielle Conner Cheerleader
Karen DiTota Cheerleader
Smita Satiani Cheerleader
  Recenzija

“Better Luck Tomorrow”, hrđava, ali veoma interesantna priča o životu srednjoškolaca punom pritiska, dovodi sa sobom novu varijantu gangsterskih filmova – ovo su gangsteri sa čistim peticama u školi. Ovaj film Justina Lina prigrljava sterotipove, samo kako bi ih nakon toga potpuno razbio. Naši junaci, svi Azijati, pronalaze odličnu krinku u tome kako ih doživljavaju njihovi roditelji, učitelji i kolege u školi – inteligentni i marljivi, no isto tako tihi i skromni. Ipak, u stvarnosti, oni su prvorazredni lopovi i prevaranti, te uče kako voditi svoj kriminalni milje korak po korak, temeljito kao i onako kako uče za školu.

Lin donosi zaključak kojeg je uistinu vrijedno razmotriti – prijave za fakultet koje su izuzetno cinične i varanje u životopisima su uistinu samo pola koraka udaljeni od pravog kriminala. Srca ovih dječaka uopće nisu zagrijana za ono što oni rade – to je sve samo šou kako bi impresionirali dekana. Sami film, koji je sniman u Linovom rodnom Orange Countyju, doima se kao divlje zabavna verzija srednjoškolskog filma. Linovo poistovjećivanje sa svojim likovima i njihovim životima toliko je duboko da odrasli likovi imaju jedva nešto sitno dijaloga, što je veoma hrabar izbor koji sugerira koliko se zapravo roditelje i učitelje može ostaviti u mraku.

Shen, kao i svi ostali glumci, jednostavno je savršeno odabran za svoju ulogu – on je tipični štreber koji drugima služi samo kao otirač i koji niti za milijun godina ne bi osvojio niti jednu curu u školi. Linov tempo pričanja same priče mogao bi biti ponešto bolji, no njegov osjećaj za komediju uistinu je oštar. Kada Ben jedva jedvice uspije upasti u košarkaški tim, iako gotovo nikada ne igra utakmice, Daric napiše izmišljeni članak za školske novine u kojem govori kako je Ben simbol Azijata u toj ekipi. Kao rezultat toga, Ben na utakmicama dobije svoje vlastite navijače, te postane poznat kao “Yellow Shadow”.

U konačnici, Linovi socijalni komentari mnogo su bolji nego njegov smisao za pričanje priče. Narativna struktura u drugoj polovini filma mnogo gubi na svojoj zanimljivosti, čak i kada lagano počne odlaziti u smjeru tragedije. Unatoč tome, “Better Luck Tomorrow” pun je uzbuženja i uistinu dobro uspijeva izmamiti provokativne poruke – ako zbog ničeg drugog, onda pogledajte film samo zbog ove činjenice. No, i bez toga, ovaj film veoma je hrabra, divlja zabava za sve gledatelje.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Kriminalistički Romantični Ratni Biografije Povijesni
Sortiraj